Hotelul Triumf rămâne în administrarea RA-APPS. Guvernul a aprogat ordonanţa care îl trecea în curtea MAE

Guvernul a adoptat o hotărâre pentru abrogarea HG 1.011/2016 prin care Hotelul Triumf din București a trecut din administrarea Regiei Autonome "Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat" (RA-APPS) în cea a Ministerului Afacerilor Externe (MAE).
Filip Stan
01 sept. 2017, 14:29
Hotelul Triumf rămâne în administrarea RA-APPS. Guvernul a aprogat ordonanţa care îl trecea în curtea MAE

Noua hotărâre a fost aprobată miercuri, fiind publicată vineri în Monitorul Oficial.

Conform notei de fundamentare a noii hotărâri, care a fost publicată pe site-ul Secretariatului General al Guvernului (SGG), prin HG 1.011/2016 s-a aprobat transmiterea imobilului „Hotel Triumf” din domeniul public al statului și din administrarea RA-APPS în administrarea MAE.

În nota de fundamentare se mai spune că RA-APPS a realizat investiții din fonduri proprii la Hotelul Triumf în valoare de 818.959,44 lei, în perioada în care deținea dreptul de administrare asupra imobilului.

„Aceste investiții au constat în proiectare și studii de fezabilitate efectuate în perioada 2005 — 2006 în sumă de 716.771,08 lei, modernizarea Hotelului Triumf — proiect înlocuire centrală termică în sumă de 95.888,36 lei efectuat în anul 2009 și proiect pentru construcție din PVC-termopan în suma de 6.300 lei efectuat în anul 2010. Investițiile realizate nu au fost incluse în Hotărârea Guvernului nr. 1.011/2016, situație ce a condus la imposibilitatea efectivă a transferării imobilului”, se precizează în nota de fundamentare.

Totodată, RA-APPS a transmis MAE valoarea investițiilor și s-a solicitat comunicarea modalității agreate de minister, prin care acestea vor fi achitate regiei, însă, până în prezent, situația nu a fost clarificată, protocolul de predare — primire nefiind încheiat.

Potrivit unei note comune a MAE și a RA-APPS, înregistrată la SGG pe 9 iunie, preluarea efectivă a imobilului de către MAE nu a fost posibilă, din cauză că nu au fost identificate fondurile necesare pentru asigurarea conservării, mentenanței și pazei imobilului. Totodată, MAE „nu poate dispune de folosința clădirii pe o perioadă de cel puțin 2-3 ani, utilizarea acesteia fiind posibilă numai după efectuarea de investiții majore”, se arată în documentul citat.

De asemenea, în nota comună se precizează că „realitățile momentului nu recomandă schimbarea utilității clădirii, care are un hotel-restaurant și un teren de sport cu o foarte bună poziționare”.

Activitatea RA-APPS Sucursala Triumf ar fi oprită în cazul predării imobilului, se mai arată în nota de fundamentare, precizându-se, totodată, că „RA-APPS dorește utilizarea imobilului Hotel Triumf în sistem hotelier”.

Anul trecut, s-a vehiculat de mai multe ori că Hotelul Triumf ar urma să fie dat Direcției Naționale Anticorupție (DNA). Însă, pe 29 decembrie 2016, Guvernul Cioloș a adoptat o hotărâre prin care a decis transmiterea Hotelului Triumf în administrarea MAE. El a mai afirmat că MAE a solicitat Hotelul Triumf având în vedere că actualul sediu central al ministerului are „risc seismic ridicat”.

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Loredana Groza a făcut furori, în costum de baie! La 54 de ani, vedeta arată senzațional! – FOTO
Fanatik.ro
Cât cheltuit o familie de români pentru o vacanță de 9 zile în Grecia. Șocul a fost mare: “Prețurile parcă au luat-o razna. Dezămăgitor pentru noi”
Capital.ro
Obligatoriu pentru proprietarii de mașini. Trebuie să obțină acest document neapărat
Playtech.ro
Scăpăm de caniculă, vine urgia! Urmează 3 zile de furtuni, vijelii și ploi puternice. Zonele afectate
DailyBusiness
Inedit! Primești 15.000 de lei dacă te angajezi
Adevarul
Câți absolvenți au intrat la Politehnică în urma concursurilor de admitere în 2024. La ce facultăți se dă probă scrisă
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Zonele răcorite de ploi. Unde vor fi precipitații în România
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Decizia luată de Lidl, după ce Sânziana Negru și Ștefan Floroaica au aruncat la gunoi produsele lor promovate
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Motivul pentru care raportul final al necropsiei lui Andrei Versace va fi gata abia peste un an! La ce concluzie au ajuns medicii legiști
Capital.ro
S-a pus limită. Decizie definitivă cu banii românilor. Interzis prin lege să mai depășești
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
substantial.ro
CFR Călători repune în circulație 6 vagoane modernizate seria 21-90
MediaFlux
ANAF va CONTROLA TOȚI românii! Vom avea CNP FISCAL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!