Când plecăm de-acasă trebuie să ne asigurăm că toate geamurile sunt închise, geamurile din termopan pot fi foarte uşor deschise din exterior. Dacă plecăm timp de mai multe zile, este bine să lăsam un vecin să se mai uite la casa noastră din când în când şi să ne anunţe dacă este ceva în neregulă.
Indicat este să avem o alarmă, dar costă ceva bani. Alarma porneşte când uşa sau un geam se deschide. Un ultim obstacol care îi sperie pe hoţi, dacă aveţi câini este bine să-i lăsaţi liberi prin curte. Sunt hoţi care nu au curaj să intre în curţile unde există câini.
„Banii se păstrează pe card, codurile pin nu trebuie comunicate, iar bunurile de valoare trebuie păstrate în casele de valori. În aceste condiţii mai rău îţi faci ca şi hoţ dacă spargi o casă şi nu găseşti absolut nimic„, a spus Christian Ciocan, purtător de cuvânt IGPR.
Poliţiştii spun că cea mai mare problemă în această perioadă sunt hoţii de buzunare.
„Problema o vor ridica furturile din buzunbare, asta pe fluxului mare de persoane în pieţele din Bucureşti şi din ţară acolo unde se sărbătoreşte Anul Nou şi în zonele lăcaşelor de cult„, a mai declarat Christian Ciocan.
În perioada Sărbătorilor de Iarnă, aproximativ 35 de mii de poliţişti, jandarmi şi pompieri asigură ordinea pulică. Mai exact, sunt 13.700 de poliţişti, 8.000 de jandarmi, 4.700 poliţişti de frontieră şi 8.000 de pompieri.