Hrănirea porumbeilor pe stradă, interzisă în Timişoara

Hrănirea porumbeilor pe stradă este interzisă în Timişoara. Cei care nu respectă noua lege riscă amenzi cuprinse între 100 şi 200 de lei.
Filip Stan
27 mai 2021, 14:34
Hrănirea porumbeilor pe stradă, interzisă în Timişoara
Hrănirea porumbeilor pe stradă, interzisă în Timişoara

Hrănirea porumbeilor pe stradă, interzisă în Timişoara. Proiectul de lege a fost adoptat în Consiliul Local. Astfel că, cei care încalcă legea riscă să fie amendaţi.

Hrănirea porumbeilor pe stradă, interzisă în Timişoara

Cel care a iniţiat proiectul privind interzicerea hrănirii porumbeilor pe spațiul public este Rodica Militaru, consilier USR-PLUS. În timpul dezbaterii publicie, aceasta a declarat că cei mai mulţi dintre cetăţeni au fost de acord cu interzicerea hrănirii păsărilor.

La rândul lui, primarul Dominic Fritz a precizat că acest proiect este un prim pas în rezolvarea problemei cu porumbeii, urmând să fie luate măsuri suplimentare. Iniţial va fi demarată o campanie de informare, apoi vor fi date avertismente, după care cei care încalcă legea vor primi amenzi cuprinse între 100 și 200 de lei.

Proiectul a iscat controverse în consiliul local. Daniela Mariș, consilier local PNL, nu a fost de acord cu interzicerea hrănirii porumbeilor și a propus să fie căutate alte soluții pentru alungarea acestora din centrul orașului.

Citeşte şi Dominic Fritz, după şase luni de mandat ca primar: „Lumea trebuie să înţeleagă că Timişoara nu va fi Munchen peste noapte”

”Sunt un simbol al nostru până la urmă. Copiii sunt obişnuiţi să meargă în centru să hrănească porumbeii. Va fi foarte greu să dezobişnuim acest lucru. Sunt de acord că sunt în număr foarte mare şi fac pagube clădirilor, dar cred că nu este o soluţie să îi înfometăm.

Riscăm să devină violenţi pentru că ei  îşi vor căuta hrana. Riscăm chiar să stăm la terasă şi să ne ia mâncarea din faţă sau copiilor să le smulgă din mână un corn, de exemplu. Nu putem fi atât de radicali”, a declarat Daniela Mariș, în cadrul ședinței consiliului local, citată de adevarul.ro.

Citeşte şi Anca Dragu, preşedintele Senatului, a ieşit la îngheţată în Timisoara cu primarul Dominic Fritz: „Am discutat despre deblocarea finanţării multianuale”

Spynews
Cine ar fi noul suspect în cazul crimei din Brăila. Un bărbat recent eliberat din închisoare ar putea fi implicat
Bzi.ro
Sandra Mutu, încântătoare pe litoral, în costum de baie! Soția Briliantului a făcut furori!
Fanatik.ro
Afacerea cu care doi frați din Bihor au dat lovitura. Un litru poate costa și 200 de lei
Capital.ro
Adio, maestre! Legendarul cântăreţ s-a stins din viaţă: Vei intra în istorie
Playtech.ro
Lavinia Pîrva, cea mai fierbinte apariție! Soția lui Bănică a arătat chiar TOT fără inhibiții
DailyBusiness
TAROM suspendă zborurile către o destinație cunoscută. Motivele anulării
Adevarul
Totul despre crima teribilă care a șocat Statele Unite. Cum și-a omorât o româncă soțul american și i-a tăiat capul, mâinile și picioarele
Spynews
David Popovici a făcut din nou spectacol la Jocurile Olimpice. Proaspătul campion olimpic s-a calificat în finala probei „regina”
Spynews
Laura Cosoi, dezvăluiri de suflet după ce a devenit mamă pentru a patra oară. A adus pe lume o fetiță perfect sănătoasă duminică noapte
Evz.ro
Cum faci pereții lună în câteva minute. Soluția o faci în casă, costă cât o bere
Ego.ro
Cine este și cu ce se ocupă iubita lui David Popovici. Taisia, în lacrimi când sportivul a câștigat aurul olimpic la Paris
Prosport.ro
FOTO. Fosta ispită de la Insula Iubirii nu ratează nicio ocazie să își arate dragostea față de milionarul cu 24 de ani mai bătrân decât ea, care i-a luat un Ferrari cadou!
wowbiz.ro
Ce i-ar fi provocat, de fapt, moartea lui Andrei Versace? Medicii legiști au anunțat rezultatele autopsiei
Cancan.ro
Patricia a comandat o ciorbă de văcuță și o saramură de crap, într-un restaurant din Mamaia. Cum a reacționat când a văzut nota de plată
Playsport.ro
„Nu ne atingem de ale bărbaților, nu avem voie”. Românca măritată cu miliardarul Ferrari a dezvăluit ce N-O lasă niciodată să facă soțul ei cu 47 de ani mai mare
kanald.ro
Pensia cu care trăiește Nelu Vlad! Solistul piesei „Se mărită Mona mea” are o carieră de peste 4 decenii
Capital.ro
Românii primesc mai mulți bani de la stat. UE și România bat palma: Am solicitat modificare
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
stirilekanald.ro
'Durere mare'- Părinții doctoriței Gavril, reacție sfâșietoare
substantial.ro
Ungaria Blochează Declarația UE privind Alegerile Controversate din Venezuela
MediaFlux
RĂSTURNARTE de SITUAȚIE privind ALEGERILE din SUA! Nimeni nu se aștepta la asta de la Kamala Harris
Shtiu.ro
De ce David Popovici se stropește cu apă înainte de cursă? De ce poartă înotătorii căști?