Hreanul are un numar scazut de calorii si grasimi, cu toate acestea contine o cantitate mare de fibre dietetice, vitamine, minerale si antioxidanti. Anumite principii active din acesta au efect antiinflamator, diuretic si calmant.
Unii din compusii volatili din hrean stimuleaza producerea de saliva, secretia de suc gastric, ducand astfel la o mai buna digestie.
Aceasta radacina condiment contine in cantitati moderate minerale vitale ca sodiu, potasiu, mangan, fier, cupru, zinc si magneziu. Fierul este un factor important in metabolismul celular. De asemenea, el este necesar pentru producerea de celule rosii in maduva osoasa. Fiind o componenta importanta a celulelor si a fluidului corporal, potasiul ajuta la controlul ritmului cardiac si a tensiunii arteriale.
Citeşte şi REMEDII NATURISTE. Scapă de TUSE cu un sirop făcut din nuci, lămâie sau ceapă
In plus, radacina de hrean contine cantitati mici de vitamine esentiale, cum ar fi acid folic, vitamina B6 (piridoxina), roboflavina, niacina si acid pantotenic.
Hreanul este solutia cea mai rapida de a desfunda sinusurile congestionate, iar proprietatile sale antibiotice ajuta la vindecarea cauzelor profunde ale infectiei din organism.
De asemenea, este un remediu eficient pentru orice tip de raceala. El ofera corpului vitamina C, induce transpiratia, decongestioneaza sinusurile, stimuleaza nervii si calmeaza gatul.
Este un foarte bun diuretic, util in infectiile urinare. Natura depurativa a hreanului il face un remediu popular de lunga durata pentru guta si reumatism.
Citeşte şi Uimitor! Ce se întâmplă dacă consumi hrean dimineaţa, pe burta goală
Hreanul stimuleaza fluxul sanguin, crescand temperatura corpului si circulatia la nivelul muschilor si articulatiilor reci, atunci cand este utilizat extern, sub forma de cataplasme.