Compania chineză de telecomunicaţii s-a asociat, cel puţin în ultimii opt ani, cu o companie chineză de stat, Panda International Information Technology, pentru o serie de proiecte în Coreea de Nord.
O astfel de acţiune ar ridica întrebări dacă Huawei, care a folosit tehnologie americană în componentele sale, a încălcat controlul exporturilor americane pentru a vinde echipamente în Coreea de Nord”, potrivit news.ro.
Statele Unite au plasat Huawei pe o listă neagră în luna mai, din motive de securitate naţională. Astfel, a interzis companiilor americane să vândă majoritatea pieselor şi componentelor către Huawei fără o licenţă specială, dar preşedintele Donald Trump a declarat luna trecută că firmele americane vor putea relua vânzările, în încercarea de reluare a negocierilor comerciale cu Beijingul, potrivit news.ro.
Citeşte şi Alegeri în Coreea de Nord. Prezenţa la urne este aproape de sută la sută. Cine nu a votat
Huawei nu a răspuns imediat solicitărilor de comentarii, dar a afirmat într-un comunicat adresat Washington Post că nu are afaceri în Coreea de Nord. Reuters nu a putut contacta imediat Panda Group.
Departamentul pentru Comerţ, care nu a răspuns imediat solicitărilor de comentarii, a investigat, începând din 2016, posibile legături între Huawei şi Coreea de Nord, dar nu a făcut public o legătură între acestea. Huawei şi Panda au evacuat biroul lor din Pyongyang în 2016, potrivit publicaţiei.