Hypermarketul Kaufland vrea să lase în urmă concurenţa de LIDL, Carrefour și Auchan. Retailerul anunță oferte greu de refuzat în perioada următoare, valabile în toate magazinele din țară. Dacă la Mega Image se mai deschide o casă atunci când este coadă, Kaufland le dă clienților 10 lei, în cazul în care așteaptă mai mult de 5 minute la vitrinele de servire asistată, iar niciuna dintre ele nu este ocupată, anunţă news18.ro
Mai mult de atât, Kaufland scade și prețurile la numeroase produse. Astfel, conform ofertei publicate de retailer, în magazinele Kaufland, peste 3.000 de articole au prețuri mici.
Articolele au etichetă galbenă, iar Kaufland promite cel mai bun preț din piață. Practic poți cumpăra unele produse cu mai puțini bani decât dacă ai merge la LIDL sau Auchan.
Astfel, e bine să verifici ofertele înainte de a merge la cumpărături și să iei fix ceea ce ai nevoie. În acest mod, economisești bani, dar și timp.
Totodată, Kaufland le promite clienților că va rămâne un partener de încredere. În magazine oricine poate să găsească produse de calitate, dar și proaspete, iar serviciile sunt unele excepționale.
De asemenea, Kaufland promite și o rapiditate ieșită din comun. Acesta este și motivul pentru care clienții pot să primească bani dacă așteaptă prea mult când vor să ia un produs din vitrina asistată.
Și până acum niciun alt retailer nu a luat astfel de măsuri. Drept urmare, concurența ar putea avea de suferit odată cu noile decizii luate de Kaufland și valabile în toate magazinele din țară.
Un supermarket din România oferă 60 de bani pe orice sticlă reciclată. Supermarketul, cu peste 400 de magazine, îi invită românii să recicleze mai mult și, chiar dacă au cumpărat de la alte magazine, le acordă un bonus suplimentar pentru ambalajele reciclate, pe o perioadă de patru luni.
De asemenea, la acordarea extra-avantajului de 0,1 lei/ambalaj de sticlă cu simbol reciclat nu există limită privind cantitatea de ambalaje reciclate.
În prezent, toate aceste magazine sunt echipate cu aparate RVM de colectare și reciclare a ambalajelor PET/sticlă/aluminiu.
Fiecare punct de colectare din magazinele mari – hipermarketuri și supermarketuri – este echipat cu 2-4 aparate de reciclare, iar în magazinele de ultra proximitate este disponibil câte un astfel de aparat.
„Răsplătim cu fiecare ocazie clienții fideli cu extra beneficii, iar prin acest bonus ne dorim să încurajăm și mai mult reciclarea ambalajelor cu simbolul Ambalaj cu Garanție.
Clienții noștri au înțeles încă înainte de lansarea oficială a proiectului, o dată cu inițiativa noastră SGR înainte de SGR, cât de vital este să contribuim împreună la un mediu mai curat pentru noi toți și îi așteptăm în continuare în număr cât mai mare să recicleze”, a declarat Corina Dospinoiu, Director Sustenabilitate Auchan Retail România, supermarket care a avut recent prooţia cu cărucioare-surpriză.
Astfel, până pe 15 septembrie, clienții care scanează cardul de fidelitate MyCLUB Auchan la aparatele RVM de colectare din magazinele Auchan primesc garanția de 0,5 lei per sticlă sau ambalaj, valabilă 12 luni din momentul emiterii, și ca extra-avantaj 0,1 lei per ambalaj cu simbol „Ambalaj cu garanție”, sub formă de voucher de fidelitate disponibil în aplicația Auchan.
Auchan este primul retailer care a intrat în Hora Reciclării, a oferit clienților posibilitatea de a aduce ambalajele utilizate pentru colectare și reciclare la punctele special amenajate dotate cu aparate automate de colectare (RVM) chiar cu 7 luni înainte de lansarea oficială a proiectului SGR.
Astfel, doar în acest interval, au fost colectate 32 de milioane de ambalaje la nivel național. Clienții Auchan au fost deosebit de receptivi în a adopta un comportament de consum responsabil și au înțeles importanța reciclării, implicându-se constant în acest demers, potrivit adevarul.ro.
Mai mulți bani pentru sticle reciclate de români şi la Kaufland. ”Săptămâna asta, 6-12 mai, vino cu ambalajele SGR la aparatele de colectare Kaufland, folosește la cumpărături tichetul valoric obținut, scanează Kaufland Card și vei primi în contul tău un voucher cu aceeași valoare cu cea a tichetului folosit.
Citește și: Soluția găsită de un român să nu mai adune sticle în casă pentru a le returna ca să își recupereze garanția
Perioada campaniei este 6-12.05.2024. Cuponul de reducere se alocă începând cu data de 23.05.2024 și este egal cu contravaloarea tuturor tichetelor de ambalaje folosite în magazin în perioada 6-12.05.2024 în limita a 50 lei / utilizator Kaufland Card”, au transmis reprezentanții Kaufland.
Voucherul din aplicație este valabil începând cu 23 mai 2024, în toate magazinele Kaufland România. Valoarea acestuia diferă în funcție de numărul ambalajelor returnate, fiind echivalentă cu suma garanției recuperate prin tichetul valoric, cu o limită maximă de 50 de lei pentru fiecare utilizator Kaufland Card.
Noua inițiativă face parte din angajamentul continuu al Kaufland de a susține practicile sustenabile și a pune la dispoziția clienților toate mijloacele pentru adoptarea unui stil de viață responsabil. Cu o rețea de automate de colectare, disponibilă la nivel național în toate magazinele sale încă din anul 2021, compania a ajuns în prezent la un număr de 488 de guri colectoare. Cel mai mare echipament de colectare separată a deșeurilor din România se află în parcarea magazinului Kaufland Barbu Văcărescu din București. Acesta are șase guri de colectare și o capacitate de stocare temporară de 60.000 de ambalaje.
Kaufland se numără printre cele mai mari companii de retail din Europa, cu peste 1.540 de magazine în 8 țări, peste 155.000 de angajați de angajați și o rețea care a ajuns în prezent la 178 de magazine în România.
România se numără printre primele ţări din Uniunea Europeană cu cele mai mici cantităţi de deşeuri de ambalaje generate pe cap de locuitor, însă ţara noastră se clasează pe penultimul loc la capitolul reciclare şi valorificare, arată o analiză Clean Recycle. Această arată că, practic, românii sunt printre primii poluatori cu deşeuri din ambalaje din UE. Creşterea semnificativă a consumului în perioada sărbătorilor de Paşte duce automat şi la creşteri ale deşeurilor de ambalaje: de la cutii de carton, la sticle, PET-uri sau alte recipiente şi produse din plastic, mai arată analiza.