Şeful statului a fost fotografiat în faţa sediului Fundaţiei Mişcarea Populară în momentul în care părăsea clădirea.
Membrii Fundaţiei au declarat că şeful statului a venit în vizită, nu la o şedinţă, la fel cum ar merge la oricare alt partid. Mai mult, ei au spus că şi alţi lideri au venit la ei, că au avut întâlniri şi cu alţi actori politici, ceea ce nu contrazice Constituţia.
Premierul Victor Ponta a comentat marți că prezența șefului statului la o reuniune a Partidului Mișcarea Populară nu reprezintă o surpriză pentru el și și-a exprimat speranța ca viitorul președinte să nu mai ia parte la vreo întrunire de acest gen.
„Acuma, dacă era la o întâlnire a PSD sau PNL era o știre. Faptul că e la partidul domniei sale și al doamnei Udrea pentru mine nu e o surpriză. Își pregătește domnul Băsescu viața de după noiembrie”, a declarat premierul la Palatul Parlamentului.
Ponta a adăugat că doar Curtea Constituțională poate stabili dacă un astfel de gest al președintelui este constituțional.
„După părerea mea, atât de multe lucruri pe care un președinte nu trebuie să le facă s-au întâmplat în acești nouă ani… Eu sper că viitorul președinte, din decembrie, nu va mai participa la nicio întrunire a unui partid politic”, a afirmat premierul.
Recent, Traian Băsescu a declarat că şi-ar dori ca Partidul Mişcarea Populară (PMP) să ajungă principala forţă politică în anii următori şi să câştige alegerile din 2016. În legislatura actuală, PMP deţine 15 parlamentari, majoritatea plecaţi de la PDL. Împreună cu parlamentarii PDL, aceştia au semnat o sesizare privind noul Guvern, către Curtea Constituţională (CCR). Astfel, potrivit lui Gheorghe Tinel, liderul grupului PDL din Camera Deputaților, sesizarea la CCR privind noul Guvern a fost semnată de 52 de deputați, 37 ai PDL și „o parte a grupului deputaților neafiliați cei care formează așa-numitul grup din Mișcarea Populară”, respectiv 15.