Iancu Guda: Afacerile cu azile de bătrâni au cea mai mare creștere a venitului în ultimul deceniu

Afacerile cu azile de batrani au cea mai mare crestere a venitului in ultimul deceniu si obtin printre cele mai ridicate rate de profit sau randament pentru patroni, a precizat analistul financiar Iancu Guda.
Alina Costache
17 iul. 2023, 10:51
Iancu Guda: Afacerile cu azile de bătrâni au cea mai mare creștere a venitului în ultimul deceniu

Scandalul azilelor grozei a adus în atenția publică afaceri cu care unii români au fost adevărate averi în ultimii ani. Potrivit analistului financiar Iancu Guda, afacerile cu azile de batrani au cea mai mare crestere a venitului in ultimul deceniu si obtin printre cele mai ridicate rate de profit sau randament pentru patroni. Astfel, analiza lui Guda a evidențiat o creștere de opt ori a numărului de azile, o creșterea a venitului de 28 de ori, o profitabilitate în medie operationala de 48% și un randament al capitalui investit de 300% / an.

”Am ajuns la aceste concluzii dupa o analiza de numai 2 ore. Situatiile financiare ale companiilor sunt publice, gratuit pe MFP (https://mfinante.gov.ro/…/per…/info-pj-selectie-dupa-cui)

Mereu am sustinut afacerile solide, profitabile, care genereaza valoare adaugata pentru societate, creeaza locuri de munca, platesc taxele, furnizorii si datoriile la timp. Toate acestea intr-un mod cinstit si corect, atat pentru partenerii de afaceri dar si, cel mai important, clienti. In cazul acesta, batranii si persoanele aflate in incapacitatea de a se ingriji. Daca toate aceste criterii sunt respectate, atunci marja superioara de profit este normala si reflecta un model operational bun, superior prin calitate, servicii si inovare.

Totusi, mai ales in contextul scandalului actual cu “azilele groazei”, cred ca unii indicatori ar trebui sa preocupe autoritatile responsabile. Spre exemplu, in Romania sunt 18 azile / centre sociale cu profit mediu net > 50%, venituri > 100k eur, care au in medie 3 angajati (!!!), jumatate sunt in Bucuresti si Ilfov. Nu insinuez ca toate acestea au probleme … dar nu poti sa nu te intrebi cum se obtin aceste cifre doar cu 3 angajati (???). Autoritatile ce fac? Se bazeaza doar pe ONG-uri si investigatiile jurnalistilor / economistilor? Si, daca oamenii responsabili nu isi fac treaba, atunci de ce nu sunt schimbati ? Considerati ca este FIRESC?”, a scris Iancu Guda, pe Facebook.

 

Aproape 2.700 de azile și centre persoane cu dizabilităţi sau copii, verificate în perioada 10-16 iulie/ Au fost date 99 de amenzi, în valoare de peste 1,2 milioane de lei

Aproape 2.700 de centre pentru vârstnici, persoane cu dizabilităţi sau copii au fost verificate,în perioada 10-16 iulie, de autorităţi, la nivelul întregii ţări. Astfel, au fost date 99 de amenzi, în valoare de peste 1,2 milioane de lei. Duminică, au fost verificate 23 de unităţi, nefiind dispuse măsuri de suspendare a activităţii sau închidere.

Citește și: Exclusiv | Florentin Pandele, certat în direct de nașul Becali. De ce s-a supărat afaceristul pe finul său. ”Eu nu știu ce a căutat el acum la TV”

”Din raportările transmise de către agenţiile judeţene pentru plăţi şi inspecţie socială, respectiv a municipiului Bucureşti, rezultă că în perioada 10-16.07.2023, la nivel naţional au fost efectuate controale la un număr de 2681 servicii sociale. Au fost aplicate 115 sancţiuni contravenţionale, din care 16 avertismente şi 99 amenzi, în cuantum total de 1.261.000 lei”, a transmis, duminică seară, Ministerul Muncii.

Duminică au fost verificate 23 de entităţi, nefiind dispuse măsuri de suspendare/ închidere servicii sociale.

Situaţia serviciilor sociale închise/ suspendate în perioada 10-16 iulie este disponibilă aici.

Sâmbătă, numărul centrelor pentru vârstnici, persoane cu dizabilităţi sau copii închise în urma controalelor autorităţilor a ajuns la 30, în cazul altor 36 de astfel de unităţi fiind suspendată activitate.

 

Spynews
Care sunt cerințele lui Maluma pentru a cânta la Neversea. Artistul a venit însoțit de 40 de persoane
Bzi.ro
Brigitte și Florin Pastramă, condamnați penal! Ce au decis judecătorii în dosarul măștilor
Fanatik.ro
Domnitorul român care a sfârșit în exil după ce a câștigat multe bătălii importante pentru apărarea patriei. A fost înmormântat la Viena ca împărații
Capital.ro
Codul Rutier se modifică. Legea care te lasă fără PERMIS Se aplică pe toți șoferii
Playtech.ro
SCANDAL! Loredana Groza s-a făcut de RÂS! Imaginile ȘOC pe care le vrea ȘTERSE urgent
DailyBusiness
UE, ultimatum pentru România! Când trebuie prezentat planul pentru micșorarea deficitului bugetar
Adevarul
Cum s-au cunoscut Constantin Tănase și Charlie Chaplin la Paris: „Roumain… artist din Bucureşti… Bucharest… comprenez?“
Spynews
CFR Călători, vești bune pentru români! S-au anunțat reduceri de 20%
Spynews
Star Matinal. Joaquin Bonilla, decizia care i-a schimbat viața. A lăsat Mexiul pentru a se muta în România: „Am primit un mail” / VIDEO
Evz.ro
România Pitorească. Micul colț de rai unde soarele răsare de două ori într-o zi
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din sutien! Mădălina Ghenea, poziții de INFARCT în dormitor, s-a văzut TOT
Prosport.ro
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așa arată tânăra care primește orice dorește
wowbiz.ro
Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?
Cancan.ro
Povestea lui Antonio, băiatul din satul Gura Vitioarei care nu a vorbit deloc până la 8 ani. Ce note a luat la Evaluarea Națională 2024
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
Reacția lui Ronald Gavril după ce Laurențiu Reghecampf l-a acuzat că stă în casa lui cu Anamaria Prodan: „Sunt bărbat, nu m-aș pune în asemenea poziții”
Capital.ro
Trebuie să devină obligatoriu. Anunțul ce face România de rușine: Să recunoaștem...
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Cum a apărut fosta iubită a lui Smiley! A atras toate privirile la EURO 2024
stirilekanald.ro
Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR
Ministrul slovac al Culturii acuză minoritatea LGBTQ+ pentru scăderea ratei fertilității în Europa
MediaFlux
Zvonuri false despre PENSIE. Daniel Baciu clarifică lucrurile
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!