Iarna își intră în drepturi. Ninge în mai multe zone ale țării. Drumarii intervin de dimineață cu utilaje de deszăpezire

Vremea s-a răcit semnificativ în ultimele zile. În mai multe zone ale țării ninge și vântul suflă cu putere, semn că iarna își intră ușor ușor în drepturi. Drumarii intervin de dimineață cu utilaje de deszăpezire.
Alina Costache
12 nov. 2022, 11:55
Iarna își intră în drepturi. Ninge în mai multe zone ale țării. Drumarii intervin de dimineață cu utilaje de deszăpezire

Iarna îşi intră în drepturi. În mai multe zone din țară ninge ca în povești și vântul suflă cu putere. În aceste momente, pe Transfăgărășan, stratul de zăpadă măsoară deja câțiva centimetri, iar drumarii intervin de dimineață cu utilaje de deszăpezire.

Citește și Prognoza meteo 12 noiembrie 2022. Cum va fi vremea la început de weekend

În ultimele zile, vremea s-a răcit semnificativ. Vineri, în aproape toată țara au căzut precipitați sub formă de ploaie sau ninsoare. La munte a nins, iar vântul s-a intensificat semn că iarna își intră în drepturi.

Încă de la prima oră a dimineții, drumarii au intervenit cu utilajele de deszăpezire pe Transfăgărășan, unde stratul de zăpadă măsoară deja câțiva centimetrii.

Meteorologii anunţă că în perioada 14 noiembrie – 12 decembrie vremea va fi rece în majoritatea regiunilor, iar luna decembrie vine cu temperaturi ușor mai coborâte decât cele normale pentru acest interval, dar şi cu precipitaţii sub formă de ninsori la munte.

Cum va fi vremea în următoarele patru săptămâni. Unde vor fi ninsori

În săptămâna 14 – 21 noiembrie valorile termice vor fi în general apropiate de cele specifice pentru această săptămână, în majoritatea regiunilor, posibil ușor mai coborâte în cele nord-estice. Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acest interval, dar cu posibilitatea unui ușor deficit în zonele montane.

În săptămâna 21 – 28 noiembrie temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, în cea mai mare parte a țării, excepție făcând nordul extrem, unde vor fi local deficitare.

În săptămâna 28 noiembrie – 5 decembrie temperaturile medii vor fi ușor mai coborâte decât cele normale pentru acest interval, în regiunile estice și sud-estice, iar în rest vor fi apropiate de cele specifice perioadei. Regimul pluviometric va fi deficitar în vest, nord-vest și centru, dar mai ales la munte, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval, potrivit ANM.

Cum va fi vremea de Sfântul Nicolae. Vor fi ninsori la munte

În săptămâna 05 – 12 decembrie mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Citește și Prognoza meteo: Va ninge abundent în România, vortexul polar aduce temperaturi negative. Florinela Georgescu: „Aer polar de luni”

Spynews
Românii s-au bătut crunt cu polițiștii din Leeds! Au răsturnat și incendiat mașini: „Să vină mascații de la București” | FOTO
Bzi.ro
Adina Buzatu, comparată cu Sharon Stone: A făcut furori în costum de baie, la 47 de ani!
Fanatik.ro
Produsul Lidl adorat de români care apare la raft, sâmbătă, 20 iulie 2024. Retailerul îl bagă la promoție, costă doar 3.49 lei. Sunt și alte oferte pe măsură. Află ce poți cumpăra cu doar câțiva lei de la magazinele Lidl din toată țara
Capital.ro
N-ai voie dacă nu prezinți BULETIN. S-a dat azi lege obligatorie în România. Amendă 30.000 lei
Playtech.ro
5 greșeli pe care le faci când folosești aparatul de aer condiționat și îți măresc considerabil factura la curent
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Caz unic în rețeaua globală a geoparcurilor UNESCO: propunere retrasă din cauza unei primării din România FOTO
Spynews
Au fost găsite noi fragmente osoase în Vaslui. Și acestea ar purta „semnătura” Narcisei și a lui Zoro
Spynews
30 de elevi din Coreea de Nord, uciși pentru că s-au uitat la seriale sud-coreene. Au fost împușcați în văzul tuturor
Evz.ro
Haos în sistemul medical. Unde se calcă pacienții în picioare
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Misterul crimei din Brăila se ADÂNCEȘTE! Ce făcea dentista cu pacienții ei, în cabinet, când veneau la ea. Poliția a descoperit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Adriana Bahmuțeanu a divorțat de George Restivan! Anunțul făcut de vedetă pe rețelelele sociale i-a șocat pe toți
Capital.ro
A devenit interzis în România. Nu mai poți urmări la TV. Iohannis a dat lege
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Tel Aviv lovit de o dronă cu rază lungă: o persoană ucisă, alte opt rănite
MediaFlux
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'