Iarna nu-i ca vara! Cât a ajuns să coste o noapte de cazare de Crăciun sau de Revelion în 2023. Românii sunt revoltați: „Dai 2.000 de euro și pică cabana pe tine”

Cât a ajuns să coste o noapte de cazare de Crăciun sau de Revelion. Românii au început să își programeze deja sejururile, dar au rămas șocați de tarifuri.
Alina Costache
07 nov. 2023, 09:57
Iarna nu-i ca vara! Cât a ajuns să coste o noapte de cazare de Crăciun sau de Revelion în 2023. Românii sunt revoltați: „Dai 2.000 de euro și pică cabana pe tine”
Cât a ajuns să coste o noapte de cazare în noaptea de Crăciun sau de Revelion

Cât costă o noapte de cazare de Crăciun sau de Revelion în România, în 2023. Sărbătorile de iarnă sunt la un pas distanță, iar cei mai mulți români au început deja să caute diferite locații unde să-și petreacă vacanța.

Însă, prețurile nu mai sunt ca altădată. O noapte de cazare de Crăciun sau de Revelion a ajuns să coste peste 1.000 de lei. Există mai multe grupuri pe Facebook în care românii vorbesc despre vacanțele de iarnă, subiectul principal fiind prețurile exagerat de mari.

Turiștii au fost șocați de ofertele găsite, în timp ce proprietarii de pensiuni explică de ce s-a ajuns la o majorare semnificativă a prețurilor.

O persoană trebuie să scoată din buzunar 300 de euro pentru o noapte. Un român povestește că a primit o ofertă de 4.000 de euro pentru trei nopți, zece persoane, în condițiile în care și proprietarii locuiesc acolo.

Citește și: Ninge de Crăciun în Bucureşti, cum arată ultima prognoză a iernii. Unde au căzut deja zăpezi consistente

Unii patroni de pensiuni nici nu pun poze cu paturile sau cu zona respectivă. Și, chiar dacă prețurile explodează în luna decembrie, salariile rămând aceleași.

„Ce naiba e cu prețurile astea??? 4000 euro o cabana pentru 10 persoane?????? PE 3 NOPTI??? Înțeleg că e revelionul, fraților, dar nu cresc salariile în decembrie. Dau 2000€ și pică cabana pe tine sau mai stai și cu proprietarii în casa???? Reveniți-vă!!!

Înțeleg că ați auzit că se fac bani, dar nu poți să-ți lași casa cu toate cele în ea cu niște paturi vai și amar și să pui un preț de te doare mintea. Postează oamenii anunțuri că își doresc cabana cu nr x de locuri și unii postează o poză cu cabana din față. Nu scrie preț, nu sunt poze cu paturi, NIMIC. Nici măcar județul. “Oferta de revelion” 1500 lei de persoana???”, este postarea unui participant anonim publicată pe grupul de Facebook Revelion și Crăciun 2024.

Comentariile au început să curgă. Mulți s-au declarat șocați de cât a ajuns să coste o noapte de cazare de Crăciun sau de Revelion în România. Alte persoane au venit cu sfaturi utile. Internauții spun că sejurul pentru Revelion trebuie rezervat din timp, pentru că doar așa pot fi obținute tarife accesibile, iar turistul are de unde alege. Alții în schimb au dezvăluit că au fost victimele unor înșelăciuni.

„Eventual rezervi aceeași cabana cu anul anterior, sa fii sigur. Pai și noi am cautat din mai și am dat de o țeapă. Ne-a ținut omul pana în septembrie până ne-am dat noi seama că e țeapă. Oricum prețurile sunt foarte mari și avansurile din nou foarte mari”, scrie un alt membru din grup.

Citește și: Zile libere de Revelion 2024. Ce minivacanţă au românii în Noul An

Vinovate pentru această situație nu sunt decât scumpirile din ultima perioadă. Unii proprietari spun că energia electrică e mai costisitoare. Mâna de lucru, dar și mâncarea, au devenit și ele mai scumpe. Acest lucru se vede la final, la prețul pe care un turist îl plătește într-o noapte de cazare. Românul care a făcut postarea este, mai mult sau mai puțin, norocos.

Unele persoane spun că au primit oferte și de 8.000 de euro pentru aceeași perioadă, fără mâncare. Alții au susținut că sumele uriașe ar putea fi suficiente pentru achiziția unei cabane.

„Am avut o oferta în Maramureș în care prețul pe 3 nopți era 95000 lei (ciubăr inclus, mic dejun și masa festiva în noaptea revelionului) Pai e super ok, dar sau dau 95000 doar pe cazare iartă ma pe mine NU! … Doar ca idee, cazarea respectiva nu este închiriată nici astăzi!”,

”Ești norocos la 4000 euro, eu am primit oferte de 8000 euro fără nimic inclus…doar cazarea”, au fost alte două comentarii.

Spynews
Despărțire neașteptată în showbiz! Și-au spus adio la nici un an de când au devenit soț și soție. Detaliile divorțului, dezvăluite la Știrile Antena Stars | VIDEO
Bzi.ro
Iuliana Pepene a făcut ravagii, în costum de baie, pe litoral! Imagini incendiare cu blondina de la Antena 1
Fanatik.ro
Condimentul delicios, dar care devine periculos după ce este gătit. Românii adoră să îl adauge în numeroase rețete, dar nu își dau seama de efectele secundare pe care le are
Capital.ro
Stațiile ITP sunt obligate. Legea e lege. Nu mai scapă nimeni
Playtech.ro
DOAMNE cât e de frumoasă! Imagini de senzație cu noua iubită a lui Alex Bodi, te hipnotizează
DailyBusiness
Marcel Ciolacu dă vestea! Românii vor putea merge în SUA fără vize mai repede decât era de așteptat
Adevarul
Am intrat în sezonul bolilor digestive. Camerele de gardă sunt pline. Medic: „Spălați pepenii înainte de a-i mânca!”
Spynews
Cine este Caterina, noua iubită a lui Alex Bodi. Omul de afaceri a uitat-o pe Ema Uta pentru o tânără de 20 de ani
Spynews
Livia, fosta soție a lui Cătălin Bordea, un nou mesaj după ce a fost pusă la zid: „Ar fi de râs dacă n-ar fi de plâns”
Evz.ro
Fostă ispită de la Insula iubirii, în spatele gratiilor: Am avut această frică
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. Fotomodelul de 33 de ani se iubește în secret cu jucătorul mai tânăr cu 11 ani decât ea!
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
George Restivan a divulgat adevăratul motiv pentru care s-a despărțit de Adriana Bahmuțeanu 😲 Voia să-și salveze fiul!
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cât costă mâncarea la “împinge tava” în stațiunea Mamaia: „Prețuri ca în Elveția”. Turistul dezamăgit a postat totul pe internet
Capital.ro
Se schimbă banii în Europa. Anunțul BNR pentru cei care preferă bani cash
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Gestul lui Alibec pentru gimnasta Anca Surdu, noua iubită, la nunta lui Ianis Hagi! Toată lumea s-a întrebat despre cine e vorba. EXCLUSIV
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, relație amoroasă cu un mafiot de peste Prut, pe care l-a stors de bani! Detalii șocante
substantial.ro
Două polițiste arestate pentru furt de bunuri confiscate la Suceava
MediaFlux
BOMBĂ în SUA! ANUNȚUL făcut de JOE BIDEN AZI-NOAPTE! Este OFICIAL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!