Iarna stăpână pe Europa: Ungaria, Bulgaria, Anglia, Croaţia, Slovenia şi Franţa sub nămeţi VIDEO

Ninsorile care au afectat Europa în ultimele zile au perturbat traficul feroviar şi rutier în Ungaria şi au generat o avalanşă în Bulgaria, în timp ce în Marea Britanie şi Franţa meteorologii au lansat avertizări pentru regiuni extinse.
Romania TV
14 ian. 2013, 15:58
Iarna stăpână pe Europa: Ungaria, Bulgaria, Anglia, Croaţia, Slovenia şi Franţa sub nămeţi VIDEO

MAE atenţionează cetăţenii români care doresc să călătorească sau să tranziteze Ungaria, Croaţia şi Slovenia asupra condiţiilor meteo din aceste ţări şi problemelor cauzate traficului rutier. Circulaţia se desfăşoară în condiţii de iarnă, majoritatea mijloacelor de transport înregistrând întârzieri. Nu există drumuri, căi ferate, porturi sau aeroporturi închise, însă conducătorii de vehicule de transport marfă sunt sfătuiţi să consulte permanent paginile de internet deoarece, în prezent, există restricţii de circulaţie pentru acest tip de vehicule pe majoritatea drumurilor din Europa.

Pentru evitarea eventualelor probleme se recomandă ca autovehiculele să fie dotate corespunzător pentru trafic pe timp de iarnă şi, cu precădere, în cursul nopţii, să existe provizii suficiente de combustibil şi alimente.

Traficul feroviar şi rutier a fost perturbat în Ungaria din cauza ninsorii, care afectează ţara de duminică după-amiaza, iar în vestul şi nordul ţării şi la Budapesta au avut loc mai multe accidente, au anunţat autorităţile luni. Pompierii au fost solicitaţi să intervină la 25 de accidente rutiere până luni dimineaţa, majoritatea în ţinuturile Somogy şi Veszprem (vest), potrivit unui purtător de cuvânt al Autorităţii naţionale ungare pentru situaţii de urgenţă. De asemenea, în ţinutul Zala (vest), mai multe camioane au rămas blocate în zăpadă iar alte vehicule au alunecat în şanşuri la marginea drumurilor, potrivit Mediafax.

De asemenea, întârzieri au fost anunţate luni dimineaţa pe Aeroportul Internaţional Liszt Ferenc din Budapesta, afectând zboruri din direcţia Bucureşti, Bruxelles, Tel Aviv, Stuttgart şi Koln, potrivit site-ului flightradar24.com.

În Bulgaria, trei schiori blocaţi de o avalanşă au fost salvaţi duminică de către Serviciul bulgar de salvamontism, potrivit site-ului Novinite.com. Cei trei prezenatu fracturi, dar erau în viaţă, şi au fost spitalizaţi la Sofia. Incidentul s-a petrecut duminică după-amiază, în regiunea Lacurilor Rila, în Munţii Rila. Cei trei schiori au vârste cuprinse între 30 şi 40 de ani. Serviciul de salvamont a fost alertat de un turist, iar ulterior unul dintre răniţi a reuşit să sune salvatorii şi să le spună locul în care se afla. La intervenţie au participat salvamontişti din Dupniţa şi staţiunea Malioviţa, operaţiunea fiind facilitată de un elicopter militar.

Pe de altă parte, serviciile de meteorologie britanice au avertizat luni că ninsorile şi rafalele de vânt urmează să se intensifice în Midlands, sud-estul Angliei, Yorkshire şi Scoţia, după ce vântul a viscolit zăpada peste noapte, potrivit postului Sky News. Cele mai afectate zone ar urma să fie North East England, Yorkshire şi East Midlands, unde nivelul zăpezii va atinge, în zonele mai înalte, până la zece centimetri. Met Office a emis alerte pentru aceste zone, subliniind că se vor înregistra condiţii meteorologice „periculoase”, circulaţia urmând să fie afectată de gheaţă, zăpadă şi temperaturi scăzute. Şapte avertismente cod „galben” au fost emise pentru zone din Anglia şi Scoţia.

În Franţa, 14 departamente, de la regiunea pariziană şi până în nordul ţării, au fost plasate luni dimineaţa sub alertă cod „portocaliu” de ninsoare şi polei, anunţă postul de radio Europe1. Buletinul, emis de Météo France pentru intervalul orar 6.00 (7.00, ora României)-10.00 (11.00, ora României) a vizat ansamblul regiunilor Ile-de-France, Picardie şi Nord-Pas-de-Calais, dar şi Seine-Maritime, precizează postul de radio.

Agenţia franceză de meteorologie previzionează, începând de luni după-amiaza sau seara, că nivelul zăpezii va atinge cinci centimetri în regiunile Seine-Maritime, Picardie şi Nord-Pas-de-Calais, iar în zona de coastă până la opt-zece centrimetri. Ninsori slabe au fost observate luni dimineaţa în Masivul Central, Bourgogne, Franche-Comté şi Alsacia.

De asemenea, Republica Croaţia se află sub avertizare meteorologică cod portocaliu de ninsoare şi ploi, regiunea capitalei Zagreb fiind sub cod roşu de ninsoare. În această regiune, nordul şi estul ţării, precum şi nordul coastei Dalmaţiei, echiparea mijloacelor de transport cu anvelope de iarnă este obligatorie.

Traficul se desfăşoară în condiţii de iarnă, majoritatea mijloacelor de transport de pe teritoriul Republicii Croaţia înregistrând întârzieri. Nu există drumuri, căi ferate, porturi sau aeroporturi închise.

Totodată, la această oră se circulă cu greutate pe principalele autostrăzi de pe teritoriul Sloveniei, din cauza căderilor masive de zăpadă, a vizibilităţii reduse, a rafalelor de vânt şi a gheţii.

Autorităţile slovene au anunţat blocaje pe autostrada A1, care traversează Slovenia între Ungaria şi Italia, în special pe porţiunea dintre Ljubljana şi Koper/Trieste. Traficul durează mai mult decât în mod normal, cu blocaje care se pot prelungi mai multe ore.
Pentru autovehiculele grele s-au impus restricţii de circulaţie pe autostrăzile A1 şi A2.

Prognoza meteo pentru zilele următoare prevede continuarea ninsorilor, iar, în anumite zone, a viscolului şi, prin urmare, se vor menţine condiţiile dificile de trafic pe teritoriul Sloveniei.

Punctul de trecere a frontierei Obrezje între Slovenia şi Croaţia este închis în ambele sensuri.

Spynews
Cine ar fi noul suspect în cazul crimei din Brăila. Un bărbat recent eliberat din închisoare ar putea fi implicat
Bzi.ro
Sandra Mutu, încântătoare pe litoral, în costum de baie! Soția Briliantului a făcut furori!
Fanatik.ro
Afacerea cu care doi frați din Bihor au dat lovitura. Un litru poate costa și 200 de lei
Capital.ro
UE a dat ordin. România va impune interdicție. Românii care au interzis în tren
Playtech.ro
Lavinia Pîrva, cea mai fierbinte apariție! Soția lui Bănică a arătat chiar TOT fără inhibiții
DailyBusiness
TAROM suspendă zborurile către o destinație cunoscută. Motivele anulării
Adevarul
Totul despre crima teribilă care a șocat Statele Unite. Cum și-a omorât o româncă soțul american și i-a tăiat capul, mâinile și picioarele
Spynews
David Popovici a făcut din nou spectacol la Jocurile Olimpice. Proaspătul campion olimpic s-a calificat în finala probei „regina”
Spynews
Laura Cosoi, dezvăluiri de suflet după ce a devenit mamă pentru a patra oară. A adus pe lume o fetiță perfect sănătoasă duminică noapte
Evz.ro
Cum faci pereții lună în câteva minute. Soluția o faci în casă, costă cât o bere
Ego.ro
Cine este și cu ce se ocupă iubita lui David Popovici. Taisia, în lacrimi când sportivul a câștigat aurul olimpic la Paris
Prosport.ro
FOTO. Fosta ispită de la Insula Iubirii nu ratează nicio ocazie să își arate dragostea față de milionarul cu 24 de ani mai bătrân decât ea, care i-a luat un Ferrari cadou!
wowbiz.ro
Ce i-ar fi provocat, de fapt, moartea lui Andrei Versace? Medicii legiști au anunțat rezultatele autopsiei
Cancan.ro
Patricia a comandat o ciorbă de văcuță și o saramură de crap, într-un restaurant din Mamaia. Cum a reacționat când a văzut nota de plată
Playsport.ro
„Nu ne atingem de ale bărbaților, nu avem voie”. Românca măritată cu miliardarul Ferrari a dezvăluit ce N-O lasă niciodată să facă soțul ei cu 47 de ani mai mare
kanald.ro
Pensia cu care trăiește Nelu Vlad! Solistul piesei „Se mărită Mona mea” are o carieră de peste 4 decenii
Capital.ro
Adio, maestre! Legendarul cântăreţ s-a stins din viaţă: Vei intra în istorie
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
stirilekanald.ro
'Durere mare'- Părinții doctoriței Gavril, reacție sfâșietoare
substantial.ro
Ungaria Blochează Declarația UE privind Alegerile Controversate din Venezuela
MediaFlux
RĂSTURNARTE de SITUAȚIE privind ALEGERILE din SUA! Nimeni nu se aștepta la asta de la Kamala Harris
Shtiu.ro
De ce David Popovici se stropește cu apă înainte de cursă? De ce poartă înotătorii căști?