Iată adevăratul motiv pentru care este bine să mănânci porumb fiert. Benficiile miracoloase mai puțin știute pentru sănătatea organismului uman!

Alături de pepenele roșu și de înghețată, porumbul fiert este printre alimentele preferate ale românilor pe care le consumă pe timp de vară.
Alina Costache
08 aug. 2021, 20:22
Iată adevăratul motiv pentru care este bine să mănânci porumb fiert. Benficiile miracoloase mai puțin știute pentru sănătatea organismului uman!

Iată adevăratul motiv pentru care este bine să mănânci porumb fiert.  Pe lângă faptul că este delicios, medicii recomandă consumul de porumb fiert ca pe un adevărat medicament natural de sezon care ajută în lupta împotriva cancerului, ţine bolile de inimă la distanţă, protejează vederea şi sistemul osos şi ajută la memorie.

Iată adevăratul motiv pentru care este bine să mănânci porumb fiert. Benficiile miracoloase mai puțin știute pentru sănătatea organismului uman!

Graţie conţinutului său de fibre, acid folic, magneziu, fosfor, mangan, vitamina C, vitamina B1, B5, porumbul furnizează multă energie organismului. Magneziul aflat în compozitia sa previne atacurile de inimă, iar acidul folic contribuie la energizarea organismului.

-Elimină toxinele: Chiar dacă prin fierbere se pierde un mic procent din substanţele nutritive ale porumbului, totuşi, se păstrează o cantitate semnificativă de nutrienţi, de peste 60%. În plus, consumat în mod regulat, el ajută la eliminarea toxinelor din organism. 100 g porumb conţin: 59 calorii, 2 proteine, 10 carbohidraţi, 1 lipide, 1 fibre.

-Asigură buna dispoziţie
Vitamina B1 e responsabilă de metabolismul eficient al carbohidraţilor şi ajută la menţinerea capacităţilor cognitive, încetinind procesul de îmbătrânire a creierului cu până la 10% în cazul femeilor. Are un efect pozitiv asupra sistemului nervos, influenţând în bine starea psihică. Lipsa acestei substanţe duce la instalarea bolii Alzheimer.

-Efect diuretic
Fibrele din compoziţia porumbului contribuie la reglarea tranzitului intestinal şi la prevenirea bolilor digestive. Consumat frecvent, duce la întărirea sistemului imunitar şi la prevenirea cancerului de colon.

-Îmbunătățește memoria
Nivelurile crescute de tiamină (vitamina B1) din porumbul dulce ajută la îmbunatatirea funcțiilor cognitive și la menținerea sănătății celulelor cerebrale. Tiamina este necesară organismului pentru producția de acetilcolină, un neurotransmițător esențial pentru întreținerea randamentului memoriei.

-Scade colesterolul
Aflată şi ea în compoziţia porumbului, vitamina E participă la procesul de reînnoire a celulelor şi produce cantităţi mărite de oxigen în sânge. În plus, scade nivelul colesterolului. De aceea, simplu, fără sare, fără unt, porumbul este indicat în alimentaţie pentru prevenirea apariţiei bolilor de natură cardiovasculară.

Citește și: Alimentele care sunt un adevărat pericol pentru siluetă. Deşi sunt folosite în diete, acestea îngraşă foarte rău. Un nutriţionist cunoscut atrage atenţia: Trebuie să ne ferim de ele!
 

DailyBusiness
Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, dă asigurări că nu vom petrece Paștele pe întuneric. ”NU există risc de black-out în România, în condițiile actuale!”
Spynews
Alina Eremia a ajuns să se îmbolnăvească din cauza standardelor. Ce spune artista despre schimbările prin care a trecut
Bzi.ro
Ce va face Irinel Columbeanu de Sărbătorile Pascale: Ce meniu special va avea la azilul de bătrâni
Fanatik.ro
Băutura care are rolul de a preveni apariția unui AVC. E una dintre cele mai consumate din lume și e recomandată de medicul Vlad Ciurea
Capital.ro
Marele actor de care românii s-au despărțit cu durere. A fost cel mai bun. Nu poate fi uitat
Playtech.ro
Oraşul din afara ţării populat de români. Aici sunt peste 500.000 de cetăţeni de-ai noştri
DailyBusiness
Vouchere de vacanță 2025. Guvernul aprobă normele de accesare! Ce trebuie să facă bugetarii pentru decontare
Adevarul
Orban o abandonează pe Lasconi și n-o mai susține în alegeri: „N-are nicio șansă”. Pe cine mizează acum
wowbiz.ro
Al patrulea deces la Spitalul Sfântul Spiridon din Iași! Gabriela Ștefănescu este doctorița care a fost găsită moartă după ce a participat la un simpozion medical. Ce au arătat rezultatele venite de la INML
Spynews
Noua teorie a lui Alex Bodi despre femeile independente. Cum îi pune afaceristul la punct pe bărbații care au uitat să fie stâlpul familiei
Spynews
Când va avea loc priveghiul lui Rareș Ion, tânărul mort la doar 20 de ani. Familia lui urmează să își ia rămas bun de la el
Evz.ro
BCR, sfaturi financiare de Sărbători. Cum pot românii să economisească
Ego.ro
Ce a pățit Armin. Nicoară, imediat după ce a devenit tată! Probleme cu botezul și... EXCLUSIV
Prosport.ro
FOTO. Teodora Stoica, imagini fabuloase din Japonia. A fost la templul acoperit cu foiță de aur
kanald.ro
Criminalul din Băleni, care a ucis și batjocorit o femeie de 80 de ani, a fost trimis în judecată! Ce a făcut acesta după ce i-a luat viața bătrânei
Cancan.ro
Bianca Drăgușanu, GOALĂ în public! S-a dezbrăcat în fața celor prezenți și apoi și-a... GALERIE FOTO
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Marea Britanie a pus interdicție la graniță. Decizie pentru românii care stau sau merg în Regatul Unit
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
Despărțirea anului între milionari! Prietena Soranei Cîrstea a rupt mariajul de 9 ani cu fostul celebru fotbalist
stirilekanald.ro
Imagini cutremurătoare cu Rareș Ion, tânărul care a murit după supradoză, filmate de Maru. Se vede clar cum i-a procurat substanțe interzise, deși neagă că ar avea o implicare. Prietena lui Rareș rupe tăcerea: "Își bătea joc de el"
Cât de periculoasă este vopseaua de ouă. Atenționarea specialiștilor pentru sănătatea noastră
MediaFlux
Scad drastic dobânzile la rate. Decizia Băncii Centrale aduce vești bune românilor
Shtiu.ro
Cum se aprinde Lumina Sfântă la Ierusalim? Cum aprinde preotul lumânările fără sursă de foc?
Puterea.ro
„Farmacia verde” din curte. Cristela Georgescu dezvăluie secretele unei plante-minune: Uscați sau faceți ceai