Iată alimentul care elimină rapid toxinele din corp. Există un aliment – minune care elimină toxinele din corp foarte rapid. Cei care vor să aibă un sistem imunitar mai puternic, să se vindece după o anumită afecțiune sau cei care vor un stil de viață mai sănătos pot apela la o cură de detoxifiere. E foarte utilă și pentru persoanele care vor să scape de senzația de stres, să aibă un somn odihnitor și să își îmbunătățească condiția fizică.
Iată alimentul care elimină rapid toxinele din corp. Desigur, sunt și contraindicații. Nu e deloc recomandată pentru cei care suferă de oboseala cronică, malnutriție și pentru cei care fac parte din grupele de risc.
În cazul celor care țin această cură de detoxifiere cu scopul de a slăbi, e important să țină cont și de alți factori ce pot îmbunătăți starea de sănătate, cum ar fi hidratarea și exercițiile fizice. Și acestea sunt deosebit de important.
În timpul curei de detoxifiere, e foarte bine să luați și suplimente, cum ar fi magneziul, silimarina, garcina cambogia, vitaminele B și probioticele.
Consumul de alimente pro-detoxifiere e recomandat, cum ar fi carnea slabă, pește, fructe, legume, cereale integrale. Legumele crucifere sunt utile pentru detoxifierea hepatică. Sunt bogate în glucozinolați: varză, broccoli, varză de Bruxelles, ridiche sau napi. Pe de altă parte, sunt recomandate și cele care conțin glutation: fasole, quinoa, ovăz (care au un conținut ridicat de fibre), smochinele, lămâile, avocado, sfecla roșie și ghimbirul (bogat în fitochimicale).
Citește și Vitamina tinereţii eterne: ce alimente să mănânci pentru a preveni îmbătrânirea
Mai există un tip de detoxifiere care încurajează consumarea de ceaiuri. Printre cele mai mai folosite se numără ceaiul matcha, ceaiul din frunze de Senna, ginseng, boabe de acai, ceaiul alb, ceai verde.
Și sucurile naturale se folosesc în mod frecvent în timpul curelor de detoxifiere: apă cu lămâie, apa de cocos, sucuri din legume verzi. Poți face un smoothie din anumite fructe sau legume, precum: mere, ananas, struguri, fructe de pădure, portocale, lămâi, castraveți, salată verde, sparanghel, țelină, conopidă, andive, fasole păstăi, spanac, varză, morcovi, napi, sfeclă roșie. Poți adăuga coriandru, pătrunjel și chiar și mentă.
Citește și Cum poţi face un meniu vegan de Paşte. Preparatele alternative pentru cei care au renunţat la carne