Potrivit specialiștilor, odihna joacă un rol foarte important în îmbunătățirea capacităților intelectuale. Dacă nu lași organismul să se odihnească, atunci creierul poate să scadă tot mai mult în performanță. Ba mai mult, pot apărea și probleme de sănătate.
De asemenea, și meditația ajută foarte mult. Poate avea un efect benefic asupra creierului, practic îi crește capacitatea de a stoca informații.
O altă modalitate de a-ți crește coeficientul de inteligență este, desigur, cititul. Pe lângă faptul că îți îmbogățește vocabularul considerabil, îți și stimulează creierul să rețină mai multe informații.
Și alimentația joacă un rol deosebit de important. Bananele, spre exemplu, sunt fructele care ajută la creșterea IQ-ului. Majoritatea românilor le consumă și se găsesc cam în orice supermarket. Beneficiile sunt numeroase, însă important e doar să nu exagerăm cu cantitatea.
Bananele ajută foarte mult la îmbunătățirea memoriei. Bananele conțin vitamina B6. Aceasta ajută producția de serotonină, norepinefrină și dopamină pentru susținerea concentrării. O banană este o alegere perfecta chiar și pentru persoanele care încearcă să urmeze o dietă nutritivă fără a se îngrășa.
Recomandarea celor de la Institutul de Medicină e ca adulții să consume 47 de miligrame de tirozină și 7 miligrame de triptofan pe zi. O banană poate oferi 12 miligrame de triptofan și tirozină. Acești aminoacizi pe care corpul dumneavoastră îi folosește pentru a produce neurotransmițători serotonină și dopamină, ajută la reglarea stării de spirit.
Citește și Zacusca de vinete tradițională, numai bună pentru iarnă. Iată de ce ingrediente ai nevoie
Din punct de vedere nutritional, o banană conține circa 100 kcal, 30 de grame de carbohidrați și un gram de proteine. Nu furnizează grăsimi, colesterol și sodiu. Iar lista vitaminelor și mineralelor care pot fi preluate din banane (dintr-o cantitate de 100 de grame) este cu siguranta impresionantă:
Citește și Care este alimentul care va costa dublu de Crăciun. E nelipsit de pe mesele românilor