Cum funcționează? Lumina pulsată țintește firul de păr, distrugând prin încălzire rădăcina acestuia, procesul fiind mai eficient cu cât părul este mai închis la culoare. Ședințele de epilare se repetă la un interval de câteva săptămâni, iar perioada tratamentului poate ajunge până la un an. La final, până la 90 % din părul nedorit este distrus definitiv.
Durata unei ședințe de epilare depinde de mărimea zonei tratate: 5-10 minute pentru firele de păr de pe față și de pe axilă și până la 1 – 2 ore pentru zonele mai mari, precum picioarele, mâinile sau spatele.
Epilarea cu IPL poate fi dureroasă, în funcție de zone, fiind posibil să simțiți o senzație de căldură sau o ciupitură atunci când acționează aparatul.
Citeşte şi Ce trebuie să ştii şi să faci înainte de epilare
Epilarea prin SPL
Metoda Square Pulse Light este cea mai avansată din domeniul luminii pulsate, fiind vorba despre acţiunea a 5 impulsuri de energie consecutive şi constante, de aceeaşi intensitate. Acest lucru înseamnă că lumina penetrează mai bine pielea şi este mai puţin probabil ca zona tratată să se supraîncălzească, evitând riscul arsurilor.
Ce aduce SPL în plus faţă de IPL? În primul rând o mai mare eficienţă în îndepărtarea părului, fiind, în plus, şi o metodă mai puţin dureroasă şi mai puţin traumatică pentru piele. Pentru ca tratamentul să aibă rezultate cât mai bune, nu este permisă expunerea la soare sau la raze UV, iar numărul minim de şedinţe necesare este tot de şase, ca în cazul IPL. Neajunsul acestei tehnici este că nu pot beneficia de ea cei cu firul de păr blond sau roşcat şi nici persoanele de culoare.
Citește pe okmagazine.ro restul acestui material despre epilarea definitivă!