Singura mea teamă în ceea ce privea alăptatul era aceea că ar fi fost posibil să nu am lapte suficient. Și asta pentru că urma să nasc prin cezariană.
Nu vedeam niciun alt obstacol în a-mi hrăni copilul la sân. Îmi doream din toată inima să fac acest lucru și visam adesea la acele momente de intimitate dintre mine și fetița mea. Nimeni nu mi-a spus însă ce probleme voi întâmpina, iar în momentul în care am ajuns la concluzia că nu mai pot alăpta, am plâns aproape isteric.
Alimente alergenice la care trebuie să renunţi când alăptezi
Era a doua oară după naștere când mi se întâmpla asta – mai plânsesem în prima zi, în spital, când mi-a fost luat copilul de lângă mine și dus, așa cum era procedura, la secția de Neonatologie. Iată ce nu am știut eu:
Îți poți trata sânii înainte de naștere
Am aflat că aș fi putut să-mi tratez sânii chiar înainte de naștere abia când era prea târziu. Pentru a evita rănile la sâni poți folosi unguente special concepute. Este bine să-i ceri medicului să-ți recomande una sau mai multe astfel de creme cu care să-ți ungi sânii înainte de a începe alăptarea.
Medicamente permise în perioada de alăptare
Pozițiile de alăptare
Alăptatul pare atât de firesc și crezi că totul va decurge natural. Nu te gândești înainte de a naște, când încă mai ai timpul necesar, să studiezi poziții și tehnici de alăptare. Este bine să faci acest lucru. Fie că naști natural sau prin cezariană, în primele zile vei resimți durerile nașterii și te va ajuta foarte mult dacă vei ști care poziție este mai confortabilă pentru tine și bebeluș și cum să pui copilul la sân.
Alăptarea la cerere
Cu siguranță vei auzi că este cel mai bine să alăptezi copilul ori de câte ori o va cere, însă nimeni nu-ți spune că, dacă pui foarte des copilul la sân, te poți alege cu răni, la propriu.
Citeşte continuarea pe baby.unica.ro.