Hemoroizii reprezintă una dintre cele mai comune afecţiuni la nivelul întregii lumi, cu un procent de aproximativ 75%.
Deşi nu se cunosc cu exactitate cauzele acestei probleme ce afectează sănătatea, sunt câțiva factori care favorizează apariția lor. În mod normal, sunt asociați cu constipația cronică, dar specialiștii sunt de părere că și alți factori stau la baza apariţiei hemoroizilor, cum ar fi: alimentaţia haotică sau lipsită de fibre, sedentarismul, obezitatea, statul în picioare sau în şezut pentru perioade lungi de timp, bolile ficatului.
În termeni medicali, hemoroizii sunt descrişi ca fiind vene dilatate ale rectului. Aceştia pot fi interni sau externi. Hemorozii externi pot fi observați în jurul anusului și sunt foarte dureroși. Mai greu de diagnosticat sunt cei interni, care nu pot fi simțiți sau văzuți.
Citeşte şi Greşelile care duc la apariţia hemoroizilor
Scaunul cu sânge ar putea să fie singurul semn care anunță prezența hemoroizilor interni. Trebuie conştientizat faptul că, sângerarea şi durerile anale de orice tip sunt alarmante şi trebuie evaluate, căci prezenţa acestora indică o afecţiune care pune viaţa în pericol, cum ar fi cancerul colorectal.(…) Puteţi opta pentru tratamentele hemoroidale naturiste, care sunt foarte eficiente.
Iată câteva dintre acestea:
1. Pelinul este pe primul loc în tratarea hemoroizilor datorită afectelor sale de calmare şi a proprietăţilor astringente.
Pe lângă băile cu pelin vă recomandăm să folosiţi şi ceai din coajă de stejar pentru că aceasta are efect cicatrizant. Amestecaţi câte două linguriţe din fiecare plantă în doi-trei litri de apă fierbinte. Baia de şezut trebuie să dureze aproximativ 20 de minute şi trebuie repetată o dată la trei zile, timp de o lună.
Citeşte continuarea pe antenasatelor.ro