Iată cum arată pepenele de iarnă. Are gust total diferit de cel de vară și e perfect pentru murat. Ține departe bacteriile, elimină ulcerele și are beneficii uimitoare pentru organism!

Pepenele este printre vedetele fructelor și au un loc special pentru oamenii din lumea întreagă. Este un fruct dulce și cu puține calorii, pe pe care toată lumea îl savurează.
Alina Costache
19 nov. 2021, 12:00
Iată cum arată pepenele de iarnă. Are gust total diferit de cel de vară și e perfect pentru murat. Ține departe bacteriile, elimină ulcerele și are beneficii uimitoare pentru organism!

Iată cum arată pepenele de iarnă.  pe lângă pepenele verde sau cel galben, mai există un tip de pepene despre care nu foarte multă lume a auzit în România. Vorbim despre pepenele de iarnă, care se asemuiește mai mult cu o legumă.

Iată cum arată pepenele de iarnă. Are gust total diferit de cel de vară și e perfect pentru murat. Ține departe bacteriile, elimină ulcerele și are beneficii uimitoare pentru organism!

Pepenele verde și pepenele de iarnă sunt două lucruri total diferite. În vreme ce pepenele verde se savurează vara,  proaspăt, iar pepenele de iarnă este folosit mai mult pe post de legumă. Cunoscut și sub numele de tărtăcuța de cenușă, tărtăcuța de iarnă, tărtăcuță de seu , dovleac de frasin sau pepene conservator chinezesc, acesta este un fruct cu gust ușor care se folosește foarte des în în bucătăriile asiatice și cel mai frecvent în mâncarea chineză și indiană.

Alimentul deține o pulpă groasă, albă, cu gust dulce, care este perfect pentru murat. Totodată, acesta poate fi copt și confiat pentru că devine dulce sau poate fi folosit ca legumă la prepararea mai multor mâncăruri delicoase: supe, tocănițe, conserve, dar și a bătuturilor de tip smoothie.

Pepenele de iarnă, denumit și Benincasa hispida, face parte din familia tărtăcuțelor (Cucurbitaceae), denumit în mod obișnuit cucurbită, care include castraveți, pepeni, dovlecei. Este originar din Asia de Sud și de Sud-Est, dar este cultivata pe scară largă în toată Asia, inclusiv în Java și Japonia.

Pepenele de iarnă a fost folosit de secole în medicina antică chineză și ayurvedică pentru tratarea diferitelor boli. Fructul este, de asemenea, admirat pentru remediile sale, efectele afrodisiace și diuretice. Se crede că consumul de pepene galben de iarnă ajută la scăderea riscului de boală și la conducerea unui sistem digestiv sănătos.

Unele alte beneficii pentru sănătate includ:

-Poate elimina ulcerele. Cercetările efectuate pe animale sugerează că extractele din pepene galben de iarnă pot ajuta la evitarea apariției ulcerului gastric la șobolani.
-Poate reduce inflamația. Experimentele cu eprubete și animale observă că extractele de pepene galben de iarnă pot reduce la minimum inflamația, despre care se crede că este cauza principală a multor boli cronice.
-Poate oferi o protecție împotriva diabetului de tip 2. Cercetările efectuate la șoareci sugerează că pepenele de iarnă poate ajuta la scăderea nivelului de zahăr din sânge, trigliceride și insulină. Experimentarea umană arată totuși descoperiri contradictorii.
-Poate avea un efect antimicrobian. Unele studii arată că extractele din pepene galben de iarnă se pot apăra împotriva unor bacterii și ciuperci. Dar, multe studii nu sugerează rezultate benefice.
-Scăzut la mijloc. Pepenele de iarnă are, de asemenea, un conținut scăzut de carbohidrați, ceea ce îl face potrivit pentru cei cu diete cu conținut scăzut de carbohidrați.

Citește și: Mare atenție la această vitamină. Lipsa ei din organism duce la afectarea ireversibilă a sistemului nervos. Iată alimentele în care o putem găsi!

DailyBusiness
România, CODAȘA Europei la reciclare. De ce nu reciclează românii
Spynews
Trupul neînsuflețit al lui Silviu Prigoană a fost ridicat de la INML Brașov. Ce se va întâmpla înainte de a fi depus la capelă
Bzi.ro
Alexia Eram nu a mai suportat și a spus adevărul: „Știu cine sunt și merg înainte!”
Fanatik.ro
Cinci zodii își schimbă complet viața în următoarele 3 zile. Noroc triplu în plan financiar pentru Balanțe și Pești
Capital.ro
Românii, obligați să prezinte buletinul. Cine nu îl are, NU ia banii. Statul supraveghează tot
Playtech.ro
Cum a apărut Honorius Prigoană la IML Brașov. A șocat pe toată lumea. Cum s-a îmbrăcat
DailyBusiness
Prețurile pentru montarea anvelopelor de iarnă EXPLODEAZĂ în service-urile auto
Adevarul
Patru tineri au ars de vii într-o mașină Tesla. Motivul: sistemul de închidere a ușilor
wowbiz.ro
„Mă odihnesc” Ultimele cuvinte ale lui Silviu Prigoană înainte să moară. Unul dintre prietenii cu care era la masă povestește ce a făcut înainte să-și dea ultima suflare
Spynews
Cum se face corect manevra Heimlich. Metoda care le poate salva viața oamenilor în câteva secunde
Spynews
Cine este bărbatul misterios care a petrecut timp în vila lui Silviu Prigoană, de când s-a aflat că a murit. Va juca un rol foarte important în ce urmează să se întâmple
Evz.ro
Vremea marilor schimbări pentru aceste zodii. Se mută în casă nouă
Ego.ro
Ultimul mesaj al lui Prigoană! ”Sper să nu...” Totul a fost făcut public
Prosport.ro
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
kanald.ro
Reacția Colegiului Medicilor în cazul adolescentului mort de peritonită la spitalul din Târgu Jiu. Andrei a murit cu zile, deși putea fi salvat
Cancan.ro
Diversiune cu trupul neînsuflețit al lui Silviu Prigoană! Unde a fost depus, de fapt
Playsport.ro
IMAGINILE MOMENTULUI! Arbitra de 24 de ani a fost prinsă cu observatorul de 3 ori mai în vârstă ca ea și video-ul compromițător a fost făcut public!
Capital.ro
Regula pentru chiriașii și proprietarii de la bloc. Ce ești obligat să faci iarna când nu ești în apartament
StirileBZI
Ce beneficii au angajații pe timpul iernii: Legea se aplică în toată România!
Prosport.ro
FOTO. Cum arată femeia cu care toți bărbații vor să aibă o relație
stirilekanald.ro
Ce au descoperit legiștii la autopsia lui Prigoană! De ce a murit, de fapt
substantial.ro
Discuții între Joe Biden și Donald Trump la Casa Albă despre Ucraina și Orientul Mijlociu
MediaFlux
AMENZI de 35.000 de lei pentru CEI CARE STAU la BLOC! Regula SIMPLĂ pe care să o RESPECȚI
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Pisici drogate în București: când curiozitatea felină întâlnește neglijența umană