Iată cum arată pepenele de iarnă. Are gust total diferit de cel de vară și e perfect pentru murat. Ține departe bacteriile, elimină ulcerele și are beneficii uimitoare pentru organism!

Pepenele este printre vedetele fructelor și au un loc special pentru oamenii din lumea întreagă. Este un fruct dulce și cu puține calorii, pe pe care toată lumea îl savurează.
Alina Costache
19 nov. 2021, 12:00
Iată cum arată pepenele de iarnă. Are gust total diferit de cel de vară și e perfect pentru murat. Ține departe bacteriile, elimină ulcerele și are beneficii uimitoare pentru organism!

Iată cum arată pepenele de iarnă.  pe lângă pepenele verde sau cel galben, mai există un tip de pepene despre care nu foarte multă lume a auzit în România. Vorbim despre pepenele de iarnă, care se asemuiește mai mult cu o legumă.

Iată cum arată pepenele de iarnă. Are gust total diferit de cel de vară și e perfect pentru murat. Ține departe bacteriile, elimină ulcerele și are beneficii uimitoare pentru organism!

Pepenele verde și pepenele de iarnă sunt două lucruri total diferite. În vreme ce pepenele verde se savurează vara,  proaspăt, iar pepenele de iarnă este folosit mai mult pe post de legumă. Cunoscut și sub numele de tărtăcuța de cenușă, tărtăcuța de iarnă, tărtăcuță de seu , dovleac de frasin sau pepene conservator chinezesc, acesta este un fruct cu gust ușor care se folosește foarte des în în bucătăriile asiatice și cel mai frecvent în mâncarea chineză și indiană.

Alimentul deține o pulpă groasă, albă, cu gust dulce, care este perfect pentru murat. Totodată, acesta poate fi copt și confiat pentru că devine dulce sau poate fi folosit ca legumă la prepararea mai multor mâncăruri delicoase: supe, tocănițe, conserve, dar și a bătuturilor de tip smoothie.

Pepenele de iarnă, denumit și Benincasa hispida, face parte din familia tărtăcuțelor (Cucurbitaceae), denumit în mod obișnuit cucurbită, care include castraveți, pepeni, dovlecei. Este originar din Asia de Sud și de Sud-Est, dar este cultivata pe scară largă în toată Asia, inclusiv în Java și Japonia.

Pepenele de iarnă a fost folosit de secole în medicina antică chineză și ayurvedică pentru tratarea diferitelor boli. Fructul este, de asemenea, admirat pentru remediile sale, efectele afrodisiace și diuretice. Se crede că consumul de pepene galben de iarnă ajută la scăderea riscului de boală și la conducerea unui sistem digestiv sănătos.

Unele alte beneficii pentru sănătate includ:

-Poate elimina ulcerele. Cercetările efectuate pe animale sugerează că extractele din pepene galben de iarnă pot ajuta la evitarea apariției ulcerului gastric la șobolani.
-Poate reduce inflamația. Experimentele cu eprubete și animale observă că extractele de pepene galben de iarnă pot reduce la minimum inflamația, despre care se crede că este cauza principală a multor boli cronice.
-Poate oferi o protecție împotriva diabetului de tip 2. Cercetările efectuate la șoareci sugerează că pepenele de iarnă poate ajuta la scăderea nivelului de zahăr din sânge, trigliceride și insulină. Experimentarea umană arată totuși descoperiri contradictorii.
-Poate avea un efect antimicrobian. Unele studii arată că extractele din pepene galben de iarnă se pot apăra împotriva unor bacterii și ciuperci. Dar, multe studii nu sugerează rezultate benefice.
-Scăzut la mijloc. Pepenele de iarnă are, de asemenea, un conținut scăzut de carbohidrați, ceea ce îl face potrivit pentru cei cu diete cu conținut scăzut de carbohidrați.

Citește și: Mare atenție la această vitamină. Lipsa ei din organism duce la afectarea ireversibilă a sistemului nervos. Iată alimentele în care o putem găsi!

DailyBusiness
Șomajul atinge un minim istoric de 3,33%, impulsionat de relansarea economică europeană
Spynews
Mihai Leu, transportat de urgență la spital. Fostul campion e în stare critică la Terapie Intensivă. A fost adus la Spitalul Fundeni cu elicopterul
Bzi.ro
Laura Cosoi, apariție neașteptată în costum de baie! Arată senzațional la 43 de ani, după 4 nașteri
Fanatik.ro
Medicamentul care ar reduce speranța de viață cu 6 ani. Multe persoane îl folosesc pentru o problemă des întâlnită
Capital.ro
România e în doliu. Un celebru ministru s-a stins azi, 29 aprilie. Fiul său a anunțat tragedia
Playtech.ro
De ce unele ouă au pete negre sau maro pe gălbenușuri. Cât de sigure sunt pentru consum?
DailyBusiness
Poți păstra numărul de înmatriculare dacă vinzi sau radiezi mașina? Legea oferă răspunsul clar
Adevarul
Momente de teroare pentru o femeie din Brooklyn, atacată de un grup de evrei ortodocși. „Amenințau cu violul, scandau «moarte arabilor»”
wowbiz.ro
România, fără curent în următoarele zile! Vestea vine după blackout-ul din Spania și Portugalia. Lista zonelor care nu vor avea electricitate. Ce se întâmplă, de fapt?
Spynews
Andrew Barabancea, fiul Ozanei Barabancea, a suferit infarct la 24 de ani. Care e starea de sănătate a tânărului / FOTO
Spynews
Mihai Mitoșeru, primele declarații despre noua iubită! Este prima relație oficială după divorț
Evz.ro
Situație gravă la granița României. Serviciile au oameni cu inteligență redusă și fără cultură
Ego.ro
Donald Trump, înșelat de a doua soție chiar cu garda lui de corp! Detalii halucinante
Prosport.ro
FOTO. Simona Halep, în costum de baie şi cămaşă transparentă! Cât costă geanta Marni de plajă
kanald.ro
Urmează patru zile libere pentru elevii și bugetarii din România
Cancan.ro
Ce a făcut angajata unui fast-food din Plaza România, după ce a aflat că Piedone face controale în zonă. Șeful ANPC a prins-o în fapt!
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Decizia pentru Elena Udrea. Va fi eliberată? Tribunalul Prahova a făcut anunțul azi, 29 aprilie
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
Gimnasta a făcut avere din alte activități: „Bărbații mi-au cerut apa în care m-am spălat”
stirilekanald.ro
Cum a arătat prima dezbatere electorală între candidați. Crin Antonescu, Nicușor Dan și Elena Lasconi, atacuri politice și replici tăioase! George Simion a părăsit sala după doar câteva minute
Ultimă oră! Este vorba despre marele sportiv Mihai Leu. Este în stare critică
MediaFlux
Mihai Leu în stare critică la terapie intensivă. Fostul campion la box si pilotaj adus cu elicopterul la București
Shtiu.ro
Cum se aprinde Lumina Sfântă la Ierusalim? Cum aprinde preotul lumânările fără sursă de foc?
Puterea.ro
Un nou SUV poate fi comandat în România, începând de azi. Ce preţ are faţă de Dacia Bigster