Iată cum arată pepenele de iarnă. Are gust total diferit de cel de vară și e perfect pentru murat. Ține departe bacteriile, elimină ulcerele și are beneficii uimitoare pentru organism!

Pepenele este printre vedetele fructelor și au un loc special pentru oamenii din lumea întreagă. Este un fruct dulce și cu puține calorii, pe pe care toată lumea îl savurează.
Alina Costache
19 nov. 2021, 12:00
Iată cum arată pepenele de iarnă. Are gust total diferit de cel de vară și e perfect pentru murat. Ține departe bacteriile, elimină ulcerele și are beneficii uimitoare pentru organism!

Iată cum arată pepenele de iarnă.  pe lângă pepenele verde sau cel galben, mai există un tip de pepene despre care nu foarte multă lume a auzit în România. Vorbim despre pepenele de iarnă, care se asemuiește mai mult cu o legumă.

Iată cum arată pepenele de iarnă. Are gust total diferit de cel de vară și e perfect pentru murat. Ține departe bacteriile, elimină ulcerele și are beneficii uimitoare pentru organism!

Pepenele verde și pepenele de iarnă sunt două lucruri total diferite. În vreme ce pepenele verde se savurează vara,  proaspăt, iar pepenele de iarnă este folosit mai mult pe post de legumă. Cunoscut și sub numele de tărtăcuța de cenușă, tărtăcuța de iarnă, tărtăcuță de seu , dovleac de frasin sau pepene conservator chinezesc, acesta este un fruct cu gust ușor care se folosește foarte des în în bucătăriile asiatice și cel mai frecvent în mâncarea chineză și indiană.

Alimentul deține o pulpă groasă, albă, cu gust dulce, care este perfect pentru murat. Totodată, acesta poate fi copt și confiat pentru că devine dulce sau poate fi folosit ca legumă la prepararea mai multor mâncăruri delicoase: supe, tocănițe, conserve, dar și a bătuturilor de tip smoothie.

Pepenele de iarnă, denumit și Benincasa hispida, face parte din familia tărtăcuțelor (Cucurbitaceae), denumit în mod obișnuit cucurbită, care include castraveți, pepeni, dovlecei. Este originar din Asia de Sud și de Sud-Est, dar este cultivata pe scară largă în toată Asia, inclusiv în Java și Japonia.

Pepenele de iarnă a fost folosit de secole în medicina antică chineză și ayurvedică pentru tratarea diferitelor boli. Fructul este, de asemenea, admirat pentru remediile sale, efectele afrodisiace și diuretice. Se crede că consumul de pepene galben de iarnă ajută la scăderea riscului de boală și la conducerea unui sistem digestiv sănătos.

Unele alte beneficii pentru sănătate includ:

-Poate elimina ulcerele. Cercetările efectuate pe animale sugerează că extractele din pepene galben de iarnă pot ajuta la evitarea apariției ulcerului gastric la șobolani.
-Poate reduce inflamația. Experimentele cu eprubete și animale observă că extractele de pepene galben de iarnă pot reduce la minimum inflamația, despre care se crede că este cauza principală a multor boli cronice.
-Poate oferi o protecție împotriva diabetului de tip 2. Cercetările efectuate la șoareci sugerează că pepenele de iarnă poate ajuta la scăderea nivelului de zahăr din sânge, trigliceride și insulină. Experimentarea umană arată totuși descoperiri contradictorii.
-Poate avea un efect antimicrobian. Unele studii arată că extractele din pepene galben de iarnă se pot apăra împotriva unor bacterii și ciuperci. Dar, multe studii nu sugerează rezultate benefice.
-Scăzut la mijloc. Pepenele de iarnă are, de asemenea, un conținut scăzut de carbohidrați, ceea ce îl face potrivit pentru cei cu diete cu conținut scăzut de carbohidrați.

Citește și: Mare atenție la această vitamină. Lipsa ei din organism duce la afectarea ireversibilă a sistemului nervos. Iată alimentele în care o putem găsi!

DailyBusiness
Guvernul a salvat firmele mari de la taxe suplimentare. Cum au beneficiat aceste companii de „iertarea” statului
Spynews
Fulgi de ovăz și mere! Rețeta pe care o mănânci zilnic și slăbești
Bzi.ro
Daniela Crudu, de nerecunoscut! Cum a ajuns să arate acum: „E bolnavă?”
Fanatik.ro
Condimentul care reduce colesterolul. Costă numai câțiva lei, se găsește în orice supermarket și ajută la menținerea echilibrului în corp
Capital.ro
Marele cutremur care va lovi România. Zonele din București care vor fi cel mai grav afectate
Playtech.ro
De câte ori se pot acorda voucherele pentru alimente. Calculul exact pentru românii cu venituri mici
DailyBusiness
Se scumpesc biletele de tren! Cu cât se vor majora tarifele în funcţie de tipul trenului
Adevarul
Lecțiile istoriei: ce au pățit rușii, acum 85 de ani, când au invadat Finlanda. Istoric: „Exact același lucru se întâmplă și în Ucraina”
wowbiz.ro
Cum a apărut Sabrina, fosta soție a lui Andrei Perneș, la înmormântarea lui?! Imaginile DURERII
Spynews
Primele declarații ale familiei lui Andrei Perneș, după înmormântare! Clipe sfâșietoare pentru sora lui: ”Încă aștept să te mai văd” | FOTO
Spynews
Prognoza meteo în perioada 24 februarie – 28 februarie. Valul de ger aduce temperaturi extreme. Când se încălzește vremea
Evz.ro
Radarul de ultimă generație, instalat în România. Detectează de la 450 de km
Ego.ro
Cum arăta Laura Vicol, acum 10 ani. Imaginile au rămas pe internet, deși ea e acum ”alt om”
Prosport.ro
FOTO. Serena Williams, în costum de baie. Neverosimil: cât a putut slăbi!
kanald.ro
Sabrina, fosta soție a lui Andrei Perneș, de nerecunoscut la înmormântare! În ce ipostază neașteptată a fost surprinsă
Cancan.ro
Orașele din România în care ninge în martie și în aprilie, potrivit meteorologilor Accuweather
Playsport.ro
INCREDIBIL! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Verdictul care îl îngroapă pe Călin Georgescu. Anunțul făcut chiar azi, 23 februarie: „Blocare imediată”
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. „Eşti chiar tu în ambele poze?”. Transformarea uluitoare a vedetei
stirilekanald.ro
Nicușor Dan, mesaj pentru Donald Trump și JD Vance. Ce le-ar spune dacă ar fi președintele României: „Trebuie să ne întărim statul”
CDU/CSU pe primul loc în exit-pollurile alegerilor anticipate din Germania
MediaFlux
Zelenski a CEDAT! Anunțul a uimit întreaga lume
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Cine este agentul KGB Krasnov? O ipoteză uluitoare!