Iată cum să alegi hainele perfecte în funcție de mărime. Cea mai mare bătaie de cap o reprezintă mărimea obiectelor vestimentare. Nu de puține ori s-a întâmplat să mergem la cabina de probe cu o mărime mai mică sau mai mare și a trebuit să mai facem un drum în plus la raftul cu haine.
Cum să îți afli mărimea de la sutien:
Mărimea sutienului se stabilește în funcție de centimetri. În Europa, avem următorul sistem de măsurători:65, 70, 75, 80, 85, 90, 95, 100, 105. Măsurile cupelor sunt exprimate în litere, de la A până la G, A fiind măsura cea mai mică. Ca să vezi ce mărime ți se potrivește trebuie să măsori circumferinţa bustului imediat sub sâni. Aşază banda cât mai aproape de sâni cu putinţă. Notează pe o foaie dimensiunea în centimetri. Măsoară apoi zona cea mai proeminentă a bustului. Pentru a afla care este măsura cupei, scade din circumferinţa bustului pe cea a benzii. Pentru a afla care este măsura cupei, scade din circumferinţa bustului pe cea a benzii. A = 10-12cm; B = 13-15cm; C = 15-17cm; D = 18-20cm; DD = 20-22cm; E = 23-25cm; F = 26-28cm; G = 28-30cm. De exemplu, dacă circumferinţa peste sâni este 107, iar circumferinţa sub sâni este de 90, diferenţa este 17, ceea ce înseamnă că mărimea cupei este C.
Mărimea tricoului:
Trebuie să știm că dimensiunile oscilează de la un brand la celalat. Cea mai bună modalitate este să probezi și să fii atentă la aceste detalii.
-Mânecile tricoului trebuie să ajungă până la jumătatea brațului, dacă sunt mai lungi de atât tricoul este prea mare, iar dacă sunt mai scurte tricoul este prea mic.
-Cusăturile de la nivelul umerilor trebuie să se potrivească perfect umărului și să nu depășească această zona, recomandă eva.ro.
-Tricoul trebuie să fie cu câțiva centimetri mai lung de nivelul taliei.
Mărimea unei cămăși:
-Gulerul cămășii trebuie să atingă gâtul, dar fără să te strângă.
-Dacă îți întorci capul și gulerul se întoarce cu el, înseamnă că ai ales o mărime prea mică. În mod ideal, ar trebui să încapă două degete între gât și gulerul închis până la ultimul nasture.
-Mânecile nu trebuie să fie atât de strânse încât să poți vedea forma brațelor sub ele, ci ar trebui să fie lejere și să formeze valuri.
-Când îți îndoi brațele, manșetele nu ar trebui să se ridice mai mult de doi centimetri de la nivelul încheieturilor.
Mărimea unui sacou:
-Cea mai simplă modalitate de a testa un sacou este să te „îmbrățișezi” singură purtând sacoul. Sacoul nu trebuie să-ți limiteze mișcările și să îți poți cuprinde cu ușurință coatele. În același timp, trebuie să simți o rezistență ușoară, altfel sacoul este prea mare, potrivit exquis.ro.
Citește și: Metoda simplă prin care poţi usca rapid hainele iarna. Greșeala care-ți va bubui factura la electricitate