Află că nu ești singura! Majoritatea femeilor de vârstă activă au această problemă și, deși Organizația Mondială a Sănătății nu o recunoaște drept boală, totuși, potrivit reputatului site cu specific medical Medical Health Daily, simptomele nu pot fi trecute cu vederea.
Cum nimic nu durează o veșnicie, nici acest mic inconvenient nu poate să-ți stea pe cap prea multă vreme. Câteva ponturi ar putea să-ți fie de ajutor. Iată-le pe cele mai simple:
Nu exagera cu somnul!
Orice e sub șase ore de somn pe noapte și orice depășește nouă ore nu e un somn bun. Somnul benefic trebuie musai să se încadreze în această limită de timp. Nici chiar moțăiala nu e bună! Ai grijă și vezi ce faci!
Mănâncă multe fructe și legume crude și evită carnea roșie!
Hrana vie nu e vie degeaba. Ea vie la pachet cu o grămadă de chestii bune care ți se întâmplă – de la risipirea ceții la boost de energie. Plus că această detoxifiere continuă îți aduce un plus de strălucire pe față.
Evită alcoolul, chiar și în cantități mici!
Impulsul de a-ți reîmprospăta vinul iar și iar, seara, după o zi stresantă la locul de muncă nu doar că nu-ți riripește ceața, dar te obosește și te frustrează mai mult. În plus, consumul alcoolului seara îți afectează calitatea somnului. A doua zi, ceața persistă, iar frustrarea continuă. Rupe cercul vicios și mai bine fă-ți o salată.
Dă-ți log out de la computer!
Cu totul! Un week-end întreg! Fără net, fără telefon… Du-te în parc, dansează, spală pe jos cu șosetele alea speciale pentru spălat pe jos, orice, numai nu sta agățată de tehnologie!
Pauze lungi
Știi vorba aia cu pauzele lungi și dese? Păi să știi c-așa e! Pauzele lungi și dese sunt, cu adevărat, cheia marilor succese! Fii blândă cu tine și cu ceilalți, dă-ți deadline-uri rezonabile, astfel încât să nu stai mereu cu ochii pe ceas! Și ai să vezi cum ți se înseninează creierul!
Află ce efecte au filmele 3D asupra creierului pe clickpentrufemei.ro