Venele varicoase pot apărea încă de la vârste destul de fragede. Principalele simptome ale bolii varicoase sunt: senzația de arsură, de greutate sau de picioare umflate. Ele pot fi cauzate de suprasolicitarea gambelor prin statul îndelung în picioare, lipsa de mișcare, sedentarismul, sarcinile și factorii ereditari.
Cu toate acestea, există modalități de a ține sub control această boală varicoasă. Intervenția chirugicală este una dintre ele, dar pentru venele varicoase la fel de eficiente sunt și schimbările stilului de viață.
Include în dietă mai multe alimente bogate în vitamine, în special cele din complexul B, acid folic, folat, cum sunt banane, broccoli, cartofi, ouă, avocado și semințe de floarea-soarelui.
Activitatea fizică stimulează circulația sangvină în organism, iar acest lucru este foarte important în tratarea venelor varicoase. Solicită în special musculatura de pe picioare. Atunci când antrenamentul fizic lipsește, starea afecțiunii se agravează.
Există comprese speciale pentru venele varicoase, care ajută la evitarea lărgirii pereților vaselor de sânge și la stagnarea ulterioară a fluxului sangvin.
Amestecă ulei de mușețel cu ulei de nucă de cocos și aplică-l pe zonele afectate de venele varicoase.
Este una dintre legumele cele mai bogate în vitaminele A, B1, B2, C, E și K, potasiu, magneziu, calciu, fier, fosfor, cupru, sulf și fibre. Acidul sulfuric fluidizează cheagurile din sânge, reducând durerea. Varza poate fi utilizată fie aplicând o frunză pe zona afectată, fie consumând-o zilnic.