Iată cum trebuie să faci corect testul COVID rapid antigen! Greşelile pe care trebuie să le eviţi pentru a nu avea un rezultat fals!

Testul rapid antigen COVID este una dintre cele mai simple metode pentru a depista într-un timp scurt o posibilă infectare cu virusul ucigaş. Deși este ușor de folosit, este important să știi cum se face o recoltare corectă.
Filip Stan
02 apr. 2021, 21:42
Iată cum trebuie să faci corect testul COVID rapid antigen! Greşelile pe care trebuie să le eviţi pentru a nu avea un rezultat fals!
foto: Twitter

Iată cum trebuie să faci corect testul COVID rapid antigen. Precizia testului rapid depinde de modul de recoltare. Dacă nu este utilizat conform indicațiilor, acesta poate afișa un rezultat negativ fals sau poate fi invalid. În această crcumtanță, este indicată repetarea testului.

Iată cum trebuie să faci corect testul COVID rapid antigen! Greşelile pe care trebuie să le eviţi pentru a nu avea un rezultat fals!

Dr. Remus Gabriel Mihalcea, medic specialist ORL, a explicat pentru Antena 3 cum se face un test rapid în mod corect și ce trebuie să evităm.

„Cel mai important moment este recoltarea. Aceasta trebuie să fie făcută corect. Majoritatea oamenilor au tendința să lase capul pe spate în momentul în care introduc recoltorul. În momentul în care se produce acest lucru, noi vom recolta de undeva din zona superioară a foselor nazale, zonă care nu este indicată. Pentru a avea un rezultat corect, recoltarea trebuie să se facă din nasofaringe, iar pentru aceasta, privirea trebuie să fie înainte, bărbia ușor în piept. Se va introduce recoltorul în fosa nazală și se va merge pe planșeu, până în spatele nasului pentru recoltare. Se rotește de două-trei

ori. Aceasta este o recoltare corectă. Niciodată recoltorul nu trebuie să se ducă în sus, în fosa nazală.

Vom introduce recoltorul în soluție, vom roti timp de 30 de secunde, 1 minut. Vom adăuga două picături în locașul predefinit și vom aștepta rezultatul. Dacă recoltarea nu a fost corect efectuată, iar pacientul este simptomatic sau ușor simptomatic, testul poate ieși fals negativ. De asemenea, dacă recoltarea este făcută corect, șansele de a avea un rezultat corect sunt crescute considerabil. Dacă apar două liniuțe pe test, înseamnă că avem un test pozitiv”, explică medicul.

Bilanţ coronavirus 2 aprilie 2021. Tot mai multe focare de Covid se anunţă în fiecare oraş în ultimele ore, astfel că vor fi introduse restricţii suplimentare. În Bucureşti, rata de incidenţă este 7.05 în ultimele 24 de ore.

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat vineri alte 5.808 cazuri de infectare cu noul coronavirus, confirmate în ultimele 24 de ore. 145 de pacienţi au decedat, iar 1.454 sunt internaţi la ATI, numărul lor fiind în creştere. Până astăzi, 2 aprilie, pe teritoriul României, au fost confirmate 964.726 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 862.137 de pacienți au fost declarați vindecați. În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 5.808 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Citeşte şi: Dominic Fritz, după vaccinare: „Am pus şi eu umărul. Pare netonifiat, dar muşchii mei sunt pe dinăuntru”
 

DailyBusiness
Guvernul a salvat firmele mari de la taxe suplimentare. Cum au beneficiat aceste companii de „iertarea” statului
Spynews
Fulgi de ovăz și mere! Rețeta pe care o mănânci zilnic și slăbești
Bzi.ro
Daniela Crudu, de nerecunoscut! Cum a ajuns să arate acum: „E bolnavă?”
Fanatik.ro
Megaproiectul feroviar, în valoare de peste 8 miliarde de dolari, care va lega 2 țări. Calea ferată se întinde pe aproape 400 de kilometri
Capital.ro
Bucurie imensă pentru Călin Georgescu. Drum liber către Cotroceni. Au venit datele în seara aceasta
Playtech.ro
Câte limbi se vorbesc în România? Sunt de ordinul zecilor. Idiş, chineza şi croata, printre graiurile surprinzătoare
DailyBusiness
Se scumpesc biletele de tren! Cu cât se vor majora tarifele în funcţie de tipul trenului
Adevarul
Vaticanul și OZN-urile: Este ascuns un secret despre extratereștri în misterioasele arhive ale Papei? „Cine suntem noi să închidem ușile?”
wowbiz.ro
Cum arăta apartamentul în care Ioana Tufaru s-a mutat cu chirie! "Plătim 1200 lei pe lună. Sperăm că ne vom descurca" | Exclusiv
Spynews
Primele declarații ale familiei lui Andrei Perneș, după înmormântare! Clipe sfâșietoare pentru sora lui: ”Încă aștept să te mai văd” | FOTO
Spynews
Prognoza meteo în perioada 24 februarie – 28 februarie. Valul de ger aduce temperaturi extreme. Când se încălzește vremea
Evz.ro
Sondajul care dă fiori. Cine e pe primul loc în cursa pentru prezidențiale
Ego.ro
Cum arăta Laura Vicol, acum 10 ani. Imaginile au rămas pe internet, deși ea e acum ”alt om”
Prosport.ro
FOTO. Serena Williams, în costum de baie. Neverosimil: cât a putut slăbi!
kanald.ro
Sabrina, fosta soție a lui Andrei Perneș, de nerecunoscut la înmormântare! În ce ipostază neașteptată a fost surprinsă
Cancan.ro
Cum arată mormântul lui Andrei Perneș la o zi de la înmormântare. Dovezile clare că este iubit la nebunie
Playsport.ro
INCREDIBIL! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Verdictul care îl îngroapă pe Călin Georgescu. Anunțul făcut chiar azi, 23 februarie: „Blocare imediată”
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. „Eşti chiar tu în ambele poze?”. Transformarea uluitoare a vedetei
stirilekanald.ro
Nicușor Dan, mesaj pentru Donald Trump și JD Vance. Ce le-ar spune dacă ar fi președintele României: „Trebuie să ne întărim statul”
Surprize la alegerile din Germania: Prezență record și miza partidelor mici
MediaFlux
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României? CUTREMUR la nivel național
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Cine este agentul KGB Krasnov? O ipoteză uluitoare!