Iată cum trebuie să faci corect testul COVID rapid antigen. Precizia testului rapid depinde de modul de recoltare. Dacă nu este utilizat conform indicațiilor, acesta poate afișa un rezultat negativ fals sau poate fi invalid. În această crcumtanță, este indicată repetarea testului.
Dr. Remus Gabriel Mihalcea, medic specialist ORL, a explicat pentru Antena 3 cum se face un test rapid în mod corect și ce trebuie să evităm.
„Cel mai important moment este recoltarea. Aceasta trebuie să fie făcută corect. Majoritatea oamenilor au tendința să lase capul pe spate în momentul în care introduc recoltorul. În momentul în care se produce acest lucru, noi vom recolta de undeva din zona superioară a foselor nazale, zonă care nu este indicată. Pentru a avea un rezultat corect, recoltarea trebuie să se facă din nasofaringe, iar pentru aceasta, privirea trebuie să fie înainte, bărbia ușor în piept. Se va introduce recoltorul în fosa nazală și se va merge pe planșeu, până în spatele nasului pentru recoltare. Se rotește de două-trei
ori. Aceasta este o recoltare corectă. Niciodată recoltorul nu trebuie să se ducă în sus, în fosa nazală.
Vom introduce recoltorul în soluție, vom roti timp de 30 de secunde, 1 minut. Vom adăuga două picături în locașul predefinit și vom aștepta rezultatul. Dacă recoltarea nu a fost corect efectuată, iar pacientul este simptomatic sau ușor simptomatic, testul poate ieși fals negativ. De asemenea, dacă recoltarea este făcută corect, șansele de a avea un rezultat corect sunt crescute considerabil. Dacă apar două liniuțe pe test, înseamnă că avem un test pozitiv”, explică medicul.
Bilanţ coronavirus 2 aprilie 2021. Tot mai multe focare de Covid se anunţă în fiecare oraş în ultimele ore, astfel că vor fi introduse restricţii suplimentare. În Bucureşti, rata de incidenţă este 7.05 în ultimele 24 de ore.
Grupul de Comunicare Strategică a anunţat vineri alte 5.808 cazuri de infectare cu noul coronavirus, confirmate în ultimele 24 de ore. 145 de pacienţi au decedat, iar 1.454 sunt internaţi la ATI, numărul lor fiind în creştere. Până astăzi, 2 aprilie, pe teritoriul României, au fost confirmate 964.726 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 862.137 de pacienți au fost declarați vindecați. În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 5.808 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.
Citeşte şi: Dominic Fritz, după vaccinare: „Am pus şi eu umărul. Pare netonifiat, dar muşchii mei sunt pe dinăuntru”