Iată cum trebuie să mănânci ciorba corect. Puțini știu însă că dacă nu este servită într-un anumit mod, aceasta poate declanșa o boală destul de neplăcută.
Acneea rozacee, că despre ea vorbim, poate apărea mai ales la persoanele care au între 30 și 50 de ani. Medicul dermatolog Viviana Iordache a declarat recent că este o afecțiune declanșată din cauza unor stimuli individuali și genetici. Vinul roșu, alte tipuri de alcool, ciorba fierbinte, ardeiul iute, dar și piperul verde și sosurile foarte iuți se regăsesc pe lista cu stimulii amintiți.
Acneea rozacee este o boală cronică a pielii care afectează milioane de oameni din întreaga lume.
Se pare că specialiștii în medicină nu au putut stabili o cauză exactă pentru declanșarea acneei rozacee și, din păcate, nu au reușit să găsească niciun remediu pentru a o trata complet. Cu toate acestea, cercetările din medicină au identificat câteva modalități de tratare a afecțiunii, prin minimizarea simptomelor acestei boli de piele.
Citește și: E alertă în spitalele din Bucureşti după ce a apărut o avarie gravă la alimentarea cu apă a unităţilor medicale Fundeni și CC Iliescu. TOATE operaţiile sunt amânate. Decizia luată de Ministerul Sănătăţii!
Acneea rozacee poate fi de patru tipuri. Fiecare dintre acestea are propriul său set de simptome, însă este foarte posibil să suferi de mai multe tipuri de rozacee deodată. Rozaceea eritematotelangiectatică este asociată cu tenul înroșit în permanență și vase de sânge vizibile.
Rozaceea papulo-pustuloasă (sau acneică), este asociată cu erupții asemănătoare acneei și afectează adesea femeile de vârstă mijlocie. Rozaceea rinofima este o formă rară asociată cu îngroșarea pielii de pe nas. De cele mai multe ori aceasta afectează bărbații și este adesea însoțit de un alt subtip de rozacee.
Al patrulea tip de rozacee este cel ocular, iar simptomele sale sunt centrate pe zona ochilor.