Ia-ți adio de la țânțari! Încă de la primele zile cu temperaturi puțin mai ridicate, insectele revin la viață și încep să își facă simțită prezența în casele și curțile noastre. Pe lângă faptul că acestea și ciupiturile lor ne deranjează, ele mai pot reprezenta și un real pericol pentru sănătatea noastră, deoarece pot fi purtătoare de boli. Există totuși și o veste bună: te poți folosi de un truc genial care te poate scăpa de ele.
Vara țânțarii sunt peste totr, fiind unele dintre cele mai enervante insecte din acest sezon. Acestea sunt deranjante, în primul rând, pentru că pișcăturile lor creează prurit și se umflă. Mai mult de atât, aceștia pot fi purtători de boli extrem de grave. Din aceste motive oamenii încearcă să găsească diverse metode prin care să îi țină la distanță. Bineînțeles că există mai multe variante prin care să ne apărăm de aceștia, însă multe dintre ele sunt destul de costisitoare. Pe de-o parte există diverse insecticide, iar pe de altă parte putem opta pentru opțiuni natural și organice. Este deja cunoscut faptul că cei mai mulți specialiști recomandă variantele naturale, tocmai pentru a nu ne expune pentru o perioadă îndelungată la substanțe toxice.
Iată un truc genial și extrem de simplu prin care putem ține țânțarii la distanță. Avem nevoie doar de o găleată cu apă și nisip. Tot ce trebuie să faci este umpli găleata cu apă și cu nisip și să o plasezi într-o zonă cu umbră din curtea ta. Opțional, deasupra nisipului poți să adaugi și un strat subțire de iarbă. În acest mod vei putea să îmbunătățești și aspectul estetic, dar nu numai. Folosește oricât de multe găleți cu apă și nisip ai nevoie.
Cei care au încercat acest truc au explicat că în cel mult șase săptămâni au putut să scape definitiv de țănțari. Explicația este una extrem de simplă și logică. În mod normal, țânțarii sunt atrași de apa murdară, pentru că în astfel de mediu își depun în mod normal ouăle. Nisipul în combinație cu apa și iarba formează o serie de reacții chimice. Din această combinație rezultă o „apă” murdară, ceea ce atrage insectele. Mai mult de atât, acest amestec mai naște o bacterie, care pentru om este inofensivă, dar care are puterea de a ucide ouăle de insecte, în special cele de țânțari..
Dacă în curte nu există și alte surse de apă stagnată, insectele vor decide să se înmultească în gălețile puse de tine. Pentru că trăiesc doar câteva săptămâni, este de la sine înțeles că în găleata cu apă și nisip se vor înmulți câteva generații de astfel de insecte. În cele din urmă, populația de țânțari va muri.
Citește și: La ce grupă de sânge trag țânțarii. Acele persoane trăiesc un coșmar când vine căldura