Deputatul Nicolae Păun rămâne în arest preventiv UPDATE

Deputatul Nicolae Păun rămâne în arest preventiv, potrivit deciziei luate, marţi, de judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție. Acesta este acuzat de spălare de bani, deturnare de fonduri, evaziune fiscală şi alte infracţiuni de corupţie.
Iulian Tudor
08 mart. 2016, 08:00
Deputatul Nicolae Păun rămâne în arest preventiv UPDATE

UPDATE ora 15.45 Magistraţii de la ICCJ au decis, marţi, ca deputatul Nicolae Păun, președinte al Asociației Partida Romilor „Pro Europa”, să rămână în arest preventiv, informează Agerpres. Acesta este urmărit penal pentru fapte de corupție în legătură cu derularea unor proiecte cu fonduri europene.

UPDATE ora 11.20 Deputatul Nicolae Păun a fost adus la ICCJ, din arestul Poliţiei Capitalei. Acesta i-a transmis un mesaj lui Mădălin Voicu şi a glumit în privinţa condiţiilor din arestul preventiv.

Madalin Voicu sa fie sanatos alaturi de copii. Sa nu vina niciodata in arestul preventiv Politie Capitalei, ca nu e bine. Conditiile sunt de „lux”. Eu suport arestul, pentru ca sunt barbat„, a spus Nicolae Păun.

Deputatul şi-a cerut din nou scuze pentru că a spus îl omoară pe procurorul care îndrăznește să-l ancheteze. „Am regretat, mi-am cerut scuze in mod public procurorilor. Nu a fost cu intentie. Omul la sprit….„, a mai precizat acesta.

Despre acuzaţia de deturnare de fonduri, Păun a explicat: „Nu regret nimic. Nu am lucrat in viata mea in proiect si programe de niciun fel. Nu am fost angajatul Partidei romilor, nu am fost remunerat de nimeni. Eu nu pot face returnare de fonduri, daca nu am acces la fonduri„.

Înalta Curte de Casație și Justiție judecă marţi, 8 martie, contestația formulată de deputatul Nicolae Păun, președinte al Asociației Partida Romilor „Pro Europa”, față de măsura arestării preventive dispusă în dosarul în care acesta este urmărit penal pentru fapte de corupție în legătură cu derularea unor proiecte cu fonduri europene.

Judecătorii instanței supreme au admis, la data de 27 februarie, cererea DNA de arestare preventivă a deputatului Nicolae Păun, decizia nefiind definitivă, însă executorie.

Nicolae Păun fusese reținut în dosarul în care mai este cercetat și deputatul Mădălin Voicu, fiind acuzat de folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene; schimbarea fără respectarea prevederilor legale a destinației fondurilor europene; deturnare de fonduri; spălarea banilor; efectuarea de operațiuni financiare, ca acte de comerț incompatibile cu funcția; cumpărare de influență și influențarea declarațiilor.

CITEŞTE ŞI: Mădălin Voicu a scăpat de Control judiciar şi cauţiunea de 500.000 de lei

De asemenea, el este acuzat de evaziune fiscală și folosirea, cu rea-credință, a bunurilor sau creditului de care se bucură societatea, într-un scop contrar intereselor acesteia sau în folosul lui propriu ori pentru a favoriza o altă societate în care are interese direct sau indirect.

Citeşte şi: DNA: Sechestru de peste 30 de milioane de lei în cazul deputatului Nicolae Păun

Spynews
Tatăl fotbalistului fenomen de la Euro 2024 a fost înjunghiat! Bărbatul a fost transportat de urgență la spital
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Patru zodii sunt lovite de noroc în următoarele 4 zile. Vine cea mai bună perioadă și totul se schimbă în bine în viața lor
Capital.ro
Elena Udrea e terminată. Nu mai are nicio șansă. Suferă cumplit
Playtech.ro
Imagini ȘOC cu Iustina de la Insula iubirii au SCĂPAT pe internet. Niciodată NU a vrut să le vezi
DailyBusiness
Anunțul zilei! Ministerul Agriculturii confirmă prelungirea termenului pentru depunerea cererilor pentru despăgubiri
Adevarul
O plimbare cu telecabina într-o stațiune de top din Italia, de trei ori mai ieftină față de Sinaia: „E japcă la prețuri”
Spynews
Un nou bonfire a adus adevărul crud pe Insula Iubirii, aseară, la Antena 1, ȋntr-o ediţie lider de audienţă. Radu Vâlcan: „Îmi pare rău ca ai fost martora acestor imagini!”
Spynews
Zi specială în familia Laurei Cosoi! Vera, fiica vedetei, a împlinit patru ani. Cum a surprins-o, încă de la primele ore | FOTO
Evz.ro
Gina Pistol a slăbit 15 kg în cinci săptămâni. Cele două reguli de aur
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Femeia incendiată de soț în fața copiilor a murit! Fiica ei de 9 ani, în stare gravă la spital
Cancan.ro
A murit de cancer. Vestea care a devastat-o pe Kate Middleton
Playsport.ro
L-a ÎNȘELAT pe fostul jucător din naționala României! Prima ei explicație este INCREDIBILĂ
kanald.ro
Caz șocant în Dolj. Un bebeluș de cinci luni a fost găsit mort între saltea și scândura patului. Care ar fi fost cauza decesului
Capital.ro
Anunțul momentului despre Victor Rebengiuc. Ce se întâmplă cu marele actor al României
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Maltratată de iubitul ofițer, Ioana și-a urlat durerea: M-a distrus, nu-l mai... Ce le-a povestit prietenelor
substantial.ro
Casa din filmul horror „Poltergeist”, scoasă la vânzare pentru prima dată în 45 de ani
MediaFlux
PENSIONARII NEMULȚUMIȚI de RECALCULARE, vizați DIRECT! URGENT trebuie să facă asta
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...