UPDATE ora 15.45 Magistraţii de la ICCJ au decis, marţi, ca deputatul Nicolae Păun, președinte al Asociației Partida Romilor „Pro Europa”, să rămână în arest preventiv, informează Agerpres. Acesta este urmărit penal pentru fapte de corupție în legătură cu derularea unor proiecte cu fonduri europene.
UPDATE ora 11.20 Deputatul Nicolae Păun a fost adus la ICCJ, din arestul Poliţiei Capitalei. Acesta i-a transmis un mesaj lui Mădălin Voicu şi a glumit în privinţa condiţiilor din arestul preventiv.
„Madalin Voicu sa fie sanatos alaturi de copii. Sa nu vina niciodata in arestul preventiv Politie Capitalei, ca nu e bine. Conditiile sunt de „lux”. Eu suport arestul, pentru ca sunt barbat„, a spus Nicolae Păun.
Deputatul şi-a cerut din nou scuze pentru că a spus îl omoară pe procurorul care îndrăznește să-l ancheteze. „Am regretat, mi-am cerut scuze in mod public procurorilor. Nu a fost cu intentie. Omul la sprit….„, a mai precizat acesta.
Despre acuzaţia de deturnare de fonduri, Păun a explicat: „Nu regret nimic. Nu am lucrat in viata mea in proiect si programe de niciun fel. Nu am fost angajatul Partidei romilor, nu am fost remunerat de nimeni. Eu nu pot face returnare de fonduri, daca nu am acces la fonduri„.
Înalta Curte de Casație și Justiție judecă marţi, 8 martie, contestația formulată de deputatul Nicolae Păun, președinte al Asociației Partida Romilor „Pro Europa”, față de măsura arestării preventive dispusă în dosarul în care acesta este urmărit penal pentru fapte de corupție în legătură cu derularea unor proiecte cu fonduri europene.
Judecătorii instanței supreme au admis, la data de 27 februarie, cererea DNA de arestare preventivă a deputatului Nicolae Păun, decizia nefiind definitivă, însă executorie.
Nicolae Păun fusese reținut în dosarul în care mai este cercetat și deputatul Mădălin Voicu, fiind acuzat de folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene; schimbarea fără respectarea prevederilor legale a destinației fondurilor europene; deturnare de fonduri; spălarea banilor; efectuarea de operațiuni financiare, ca acte de comerț incompatibile cu funcția; cumpărare de influență și influențarea declarațiilor.
CITEŞTE ŞI: Mădălin Voicu a scăpat de Control judiciar şi cauţiunea de 500.000 de lei
De asemenea, el este acuzat de evaziune fiscală și folosirea, cu rea-credință, a bunurilor sau creditului de care se bucură societatea, într-un scop contrar intereselor acesteia sau în folosul lui propriu ori pentru a favoriza o altă societate în care are interese direct sau indirect.
Citeşte şi: DNA: Sechestru de peste 30 de milioane de lei în cazul deputatului Nicolae Păun