Compania CME, deţinătoarea televiziunii Pro TV, a făcut publice datele pe prima jumătate a anului, date care arată că Pro TV a încasat de la societăţile de cablu 23 de milioane de dolari, în creştere cu 121% faţă de prima jumătate a anului trecut, scrie obiectiv.info.
Citeşte şi Alţi doi membri CNA, audiaţi la DNA în cazul plângerii depuse împotriva Laurei Georgescu
Decizia Pro TV de a ieşi din grila posturilor obligatorii la retransmisie a fost un pariu câştigător. Compania a reuşit să-şi dubleze veniturile de la cablişti, iar banii din vânzarea audienţei – principalul model de business al televiziunilor – au ajuns la aproape 60 de milioane de euro.
Per total, cel mai important post de televiziune din România a încasat aproape 111 milioane de euro în prima jumătate a anului.
Datele financiare prezentate de oficialii Pro TV au arătat că renunțarea la grila „must carry” a fost una de bun augur pentru finanțele companiei CME. Pro TV a ieșit din lista posturilor transmise obligatoriu în iulie anul trecut.
Citeşte şi Abonamentul TV s-ar putea scumpi: Două posturi importante vor să iasă din lista must-carry
Cum se stabilește grila must carry
Consiliul Național al Audiovizualului stabilește la începutul fiecărui an o listă cu posturile obligatorii pe care operatorii de cablu trebuie să le aibă în grilă. Lista cuprinde posturile Televiziunii Publice, cât și o listă de posturi comerciale ordonate după audiență. Pentru 2014, lista televiziunilor obligatorii la retransmisie pentru cablişti se regăsesc 31 de televiziuni private, selectate în ordinea indicelui anual de audienţă: Antena 1, Kanal D, Antena 3, Prima TV, Naţional TV, România TV, Realitatea TV, B1 TV, Antena Stars, Favorit TV, Taraf TV, Euforia Lifestyle TV, Digi 24, Kiss TV, Mynele TV, Gsp TV, Trinitas TV, UTV, Naţional 24 Plus, Music Channel, Look TV, Neptun TV, Speranţa TV, Naşul TV, H!T Music Channel, Trasilvania L!ve, TVH, Inedit TV, Alfa Omega TV, Credo TV şi Travel Mix.
Continuarea pe obiectiv.info.