Ignoranţa părinţilor afectează grav sănătatea şi fericirea copiilor

Într-o lume în care din ce în ce mai mulţi oameni uită să ia piciorul de pe acceleraţie, crezând că doar aşa vor găsi fericirea, tot mai mulţi copii sunt neglijaţi şi trăiesc adevărate drame interioare. În goana noastră oarbă după împlinire, după o viaţă mai bună, preţul acestei "aventuri" îl plătesc fix cei pentru care ne luptăm de dimineaţă până seara târziu: copiii noştri.
Roxana Gagiu
22 sept. 2016, 14:11
Ignoranţa părinţilor afectează grav sănătatea şi fericirea copiilor

„Părinţii au ajuns până în punctul în care afirmă că nu-şi pot înţelege proprii copii, pentru că sunt din ce în ce mai închişi în ei, iar comuniunea în familie a devenit un obiectiv imposibil de atins. „Într-adevăr, vremurile s-au schimbat, nu neagă nimeni asta. Timpul nostru parcă a devenit tot mai limitat. Din păcate, adulţii de azi au uitat de bucuria pe care o resimţeau în orice clipă atunci când erau ei copii. Am uitat cât de fericiţi eram jucându-ne în spatele blocului cu alţi copii, am uitat cum ne culcam mult mai devreme decât poate ne doream și la fel, ne trezeam mult mai devreme decât ne era firesc. Poate nu toţi eram încântați de ideea de a merge la şcoală, dar cu siguranţă eram încântaţi de revederea colegilor și prietenilor. Astăzi părinții caută informații în stânga și în dreapta și caută să câștige premiul de „Cel mai Bun Părinte”, de multe ori, chiar în detrimentul copiilor. Avalanșa de informații cu care suntem bombardați continuu pare că ne sufocă, iar când vine vorba de copii și de cum să îi creștem, putem spune că avem de-a face cu o adevărată explozie”, declară Eugen Popa, preşedintele Asociaţiei Române de Hipnoză.

Specialistul afirmă că ne dorim copii perfecți, care au cele mai bune note la școală, sunt cei mai bun la sport, la clubul de literatură și cel de șah, să aibă meditații și activități extrașcolare pentru a excela în tot și în toate dar… uităm de nevoile lor naturale, de dorințele lor reale, de exprimarea sufletului lor.

„Se spune că drumul spre iad e pavat cu intenții bune. Când vine vorba de copii, aceste intenții pot avea chiar efecte dezastruoase, care pot traumatiza și schilodi un copil, din punct de vedere emoțional și mental pentru tot restul vieții. Am uitat cum este să îl facem să se simtă apreciat, important, în siguranță și iubit fără nici un motiv. Iar copii exact de asta au nevoie! Nu de activități extrașcolare și nici de a luat cele mai bune note”, conchide Eugen Popa, preşedintele Asociaţiei Române de Hipnoză.

O revoluţionară metodă internaţională îi ajută pe copii să retrăiască copilăria noastră fericită

După ce a participat la mai multe conferinţe şi congrese internaţionale, preşedintele Asociaţiei Române de Hipnoză a importat o revoluţionară metodă inventată de cercetătorul australian Joane Goulding. Metoda se numeşte „SleepTalk” şi a devenit, în scurt timp, un adevărat fenomen în rândul părinţilor care vor să-i ajute pe copii să se simtă în siguranță, iubiți, apreciați, chiar și atunci când părinții nu sunt de acord cu dorințele copiilor.

„Programul SleepTalk este cea mai simplă, eficientă, rapidă şi plăcută tehnică prin care poţi comunica cu sufletul copilului tău! Aceasta metodă se aplică cu tandrețe și iubire în timp ce copilul doarme. SleepTalk ajută la dezvoltarea și întărirea stimei și a încrederii de sine și reprezintă un program excelent de dezvoltare a inteligenţei emoționale a copilului încă din copilărie. Nu trebuie să uităm că unele dintre cele mai mari probleme pe care le întâlnim la maturitate, în proporţie de 80%, sunt rezultatul unor experiențe, a unor evenimente, emoţii, trăiri din copilărie. De cele mai multe ori aceste suferinţe îşi au ca sursă momente din copilărie în care ne-am simţit neiubiţi, nedoriţi, neapreciaţi sau lipsiţi de înţelegere şi afecţiune. Revoluţionara tehnică ne ajută să comunicăm direct cu sufletul copilului și să rescriem astfel crezurile negative și limitatoare pe care copilul le-ar putea avea, participând astfel în mod pozitiv la dezvoltarea sa. Odată rescris acel program negativ întipărit în subconştientul copilului, acesta nu va mai avea nevoie să manifeste acel tip de comportament negativ”, declară Eugen Popa, preşedintele Asociaţiei Române de Hipnoză.

Prin programul „SleepTalk”, ne ajutăm copiii să scape de nervozitatea excesivă, agresivitate, timiditate, gelozie între fraţi, enurezis, minciuna, lipsa de implicare la şcoală sau la grădiniţă sau de orice problemă cu care se confruntă un copil.

Asociaţia Română de Hipnoză va susţine, joi 29 septembrie, începând cu ora 18.30, un seminar prin care le va explica părinţilor cum funcţionează tehnica şi cum le pot transmite iubirea necondiţionată copiilor lor, ajutându-i pe aceştia să-şi dezvolte inteligenţa emoţională.

DailyBusiness
Poți păstra numărul de înmatriculare dacă vinzi sau radiezi mașina? Legea oferă răspunsul clar
Spynews
Alina Eremia a ajuns să se îmbolnăvească din cauza standardelor. Ce spune artista despre schimbările prin care a trecut
Bzi.ro
Cine este câştigătorul Survivor România 2025: Când se difuzează marea finală
Fanatik.ro
Țara de lângă România care a început să facă provizii uriașe de lapte, brânză și carne de vită. E la 670 de km de noi și cu avionul ajungi în 55 de minute
Capital.ro
Obligație legală din 10 iunie pentru cine nu locuiește la adresa din buletin. Termenul a scăzut la 15 zile
Playtech.ro
Câte contracte de muncă poți avea legal în 2025. Ce trebuie să știe orice angajat
DailyBusiness
Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, dă asigurări că nu vom petrece Paștele pe întuneric. ”NU există risc de black-out în România, în condițiile actuale!”
Adevarul
Familiile ofițerilor ruși din Flota Mării Negre au părăsit Crimeea, susțin partizanii ucraineni
wowbiz.ro
Mihai Bobonete, în doliu! A murit chiar în noaptea de Înviere: „Ne-a părăsit acum câteva momente”
Spynews
Noua teorie a lui Alex Bodi despre femeile independente. Cum îi pune afaceristul la punct pe bărbații care au uitat să fie stâlpul familiei
Spynews
Când va avea loc priveghiul lui Rareș Ion, tânărul mort la doar 20 de ani. Familia lui urmează să își ia rămas bun de la el
Evz.ro
Obiceiurile ciudate ale lui Ceaușescu, de Paște. Unde ieșea seara cu soția
Ego.ro
Donald Trump, înșelat de a doua soție chiar cu garda lui de corp! Detalii halucinante
Prosport.ro
Despărțirea anului între milionari! Prietena Soranei Cîrstea a rupt mariajul de 9 ani cu fostul celebru fotbalist
kanald.ro
Un bărbat, în vârstă de 40 de ani, a murit în timpul unei drumeții în Munții Măcinului! Totul s-a petrecut sub ochii familiei
Cancan.ro
Mai RAR așa ceva! Pe ce dată pică Paștele în 2026, de fapt
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Am pierdut unul dintre cei mai mari actori. A fost o legendă de neegalat. Românii nu-l vor uita vreodată
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. Cum arată iubita afaceristului care a plătit 400.000.000 de dolari pe 1.000 de apartamente
stirilekanald.ro
Doliu în lumea teatrului românesc: Un mare actor a murit în noaptea de Înviere! Mihai Bobonete a făcut anunțul trist: „Ne-a parasit acum cateva momente”
Inca o moarte suspecta in randul angajatilor de la cel mai mare spital din Iasi: „Sunt ca negrii pe plantatie”
MediaFlux
Data la care vin pensiile în luna mai! Ziua liberă care schimbă planul. Când primesc seniorii banii după Paște
Shtiu.ro
Cum se aprinde Lumina Sfântă la Ierusalim? Cum aprinde preotul lumânările fără sursă de foc?
Puterea.ro
Prima zi de Paște: ce s-a întâmplat cu adevărat? Între evanghelie, istorie și revelație