IGPR, despre poliţistul pedofil: A obţinut calificativele de Bun şi Foarte Bun

Poliţistul reţinut pentru agresiune sexuală asupra a doi copii a activat în cadrul Brigăzii Rutiere Bucureşti începând cu anul 2010, a obţinut calificativele ''Bun'' şi ''Foarte bun'' şi până în prezent nu a fost începută acţiunea penală împotriva sa în niciun dosar penal, a declarat luni Georgian Drăgan, purtătorul de cuvânt al IGPR.
Romania TV
08 ian. 2018, 19:22
IGPR, despre poliţistul pedofil: A obţinut calificativele de Bun şi Foarte Bun

Pedofilul căutat trei zile în toată Capitala a fost prins: este vorba de un poliţist de la Brigada Rutieră, pe care colegii l-au recunoscut din pozele apărute în presă. Dus în faţa anchetatorilor, bărbatul a recunoscut că a luat în braţe cei doi-copii fraţi într-un lift, dar consideră că nu le-a făcut niciun rău. Între timp, deja se iau măsuri dure împotriva şefilor săi, pentru că acuzatul a mai fost cercetat într-un dosar de hărţuire în urmă cu doi ani, dar a scăpat basma curată. 

„Persoana bănuită de săvârşirea acţiunii de agresiune sexuală a fost depistată în urma informaţiilor transmise de colegii din cadrul Brigăzii Rutiere Bucureşti. Acesta este un caz izolat în cadrul Poliţiei Române. Nu tolerăm astfel de comportamente. El a activat în cadrul Brigăzii Rutiere Bucureşti începând cu anul 2010, unde, în urma activităţii profesionale desfăşurate a obţinut calificativele de ‘Bun’ şi ‘Foarte Bun’. Până în prezent nu a fost începută acţiunea penală împotriva sa în niciun dosar. Aşadar, conform dispoziţiilor legale, nu a putut fi pus la dispoziţie”, a arătat Drăgan, potrivit Agerpres.

Potrivit lui Drăgan, „poliţiştii continuă toate demersurile pentru ca el să fie tras la răspundere atât pentru ceea ce s-a întâmplat acum, cât şi pentru lucrările mai vechi aflate în instrumentare şi care nu au putut fi finalizate din lipsă de probe”.

Citeşte şi: Percheziţii acasă la poliţistul pedofil, detalii şocante ies la iveală. Fetiţa a fost sărutată pe gură şi atinsă în zonele intime

În ceea ce priveşte activitatea de evaluare psihologică în Poliţia Română, acesta a precizat că se desfăşoară în baza ordinului 23 din 2015 şi are rol profilactic, stabilind capacitatea din punct de vedere psihologic a unei persoane de a se integra într-o activitate profesională cu cerinţe specifice.

”În realizarea evaluărilor psihologice se folosesc baterii de teste care sunt stabilite ţinând cont de recomandările comisiei de specialitate din cadrul Colegiului Psihologilor din România. Totodată, aceste teste utilizate nu pot identifica tulburări psihice. Ultima evaluare a persoanei în cauză a fost în 2014, iar următoarea era programată pentru 2019″, a afirmat Georgian Drăgan, subliniind că şeful Poliţiei Române a dispus verificări pentru clarificarea tuturor aspectelor cu privire la această persoană, inclusiv a comportamentului la serviciu.

În acelaşi context, conducerea IGPR a dispus o analiză şi la nivelul managementului Brigăzii Rutiere a Capitalei pentru a vedea dacă se putea evita un astfel de caz.

Citeşte şi Mama copiilor agresaţi în lift: Băiatul e cel mai afectat. Vreau ca agresorul să fie pedepsit pentru tot ce a făcut

De asemenea, Drăgan a spus că au fost necesare cercetări, verificări, expertize criminalistice pentru a se stabili identitatea agresorului în acest caz.

El a precizat că nu se cunosc motivele transferului acestuia de la Jandarmerie la Brigada Rutieră, transferurile între instituţii fiind posibile în baza unor rapoarte, concursuri, pe care le susţin cei care solicită mutarea.

Şi Poliţia Capitalei a anunţat că au fost dispuse verificări de ordin administrativ pentru a se stabili modul în care au acţionat poliţiştii în acest caz. 

DailyBusiness
Gigi Becali, uluit de banii primiți de la Parlament: „Sunt prea mulți!” Suma fabuloasă încasată după doar cinci ședințe
Spynews
Locul de muncă din România cu doar patru luni de program. Angajații primesc salariul tot anul
Bzi.ro
A fost marea iubire a lui Cătălin Botezatu! Au fost amanți timp de 7 ani!
Fanatik.ro
Ce conține, de fapt, un hotdog. Mulți au fost dezgustați și au spus că nu vor mai mânca după ce au aflat
Capital.ro
Călin Georgescu s-a autodenunţat. Verdictul venit astăzi: E faptă penală
Playtech.ro
Prima reacție a Dacianei Sârbu după divorțul de Victor Ponta: Singurii care știu suntem noi. Nu vreau să...
DailyBusiness
Scandal la Senat! Angajații îl huiduie pe Bolojan după anunțul reducerii posturilor
wowbiz.ro
Concedieri masive. Angajații care rămân fără loc de muncă la început de an. Posturile, reduse cu 24%
Spynews
Omleta inedită cu care Andreea Bălan își răsfață familia. Fetele ei o adoră și se gătește diferit față de cea clasică
Spynews
Elev român, admis la Stanford: Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României susține parcursul lui Filip Bușcu, membru al campaniei „100 de tineri pentru dezvoltarea României”
Evz.ro
Cum duce Tania Budi gunoiul. Fosta prezentatoare a ales o ținută specială
Ego.ro
Imaginile cu Daciana Sârbu de nerecunoscut! Cum arăta înainte să îl cunoască pe Victor Ponta
Prosport.ro
FOTO. Cum arată fiica legendarului fotbalist. Tânăra divorțează după 9 ani
kanald.ro
Pensii 2025: Ce se întâmplă cu indexarea? Avertismente dure pentru 5 milioane de români
Cancan.ro
Dana Roba are iubit nou! A făcut anunțul chiar ea: ”Dragostea nu are vârstă”
Playsport.ro
WOW! Corina Caragea a renunțat de tot la haine! Apariție unică pe net
Capital.ro
Călin Georgescu a răbufnit. Toți medicii, în stare de șoc: Îi spun că sufăr și el...
StirileBZI
Călin Georgescu vrea să devină prim-ministru dacă va fi oprit să candideze la prezidențiale! „Câștig 100% în orice scenariu!”
Prosport.ro
FOTO. Ludovica e una dintre cele mai frumoase soții de fotbalişti și are peste 4.000.000 de fani pe Instagram
stirilekanald.ro
De ce a murit, de fapt, Anda, tânăra de 34 de ani mușcată de câinii flămânzi. Cauza morții, confirmată
substantial.ro
Femeie din Franța câștigă proces la CEDO în cazul unui divorț controversat
MediaFlux
DONALD TRUMP a DECIS! Se DECLASIFICĂ TOTUL
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Turismul somnifer: care este țara care îmbrățișează somnul ca pe o artă