„Pentru gestionarea cu promptitudine şi eficienţă a situaţiilor de urgenţă care pot apărea în această perioadă, peste 5.000 de pompieri sunt pregătiţi să intervină, la nevoie, pentru salvarea semenilor aflaţi în dificultate. În scopul optimizării misiunilor orientate spre siguranţa comunităţii, echipajele inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă vor asigura sprijinul autorităţilor administraţiei publice locale şi populaţiei în cazul manifestărilor fenomenelor hidro-meteorologice periculoase. De asemenea, în cazul apariţiei efectelor cu impact asupra comunităţii, grupele operative la nivelul judeţelor vor fi activate în sistem integrat, cu reprezentanţi din celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, precum şi cu cei aflaţi în componenţa autorităţilor şi instituţiilor implicate în managementul tipurilor de risc specifice”, precizează IGSU, într-un comunicat.
Potrivit sursei citate, pentru răspunsul la eventuale urgenţe medicale, la nivel naţional vor fi disponibile 414 echipaje de asistenţă medicală de urgenţă, prim-ajutor calificat şi descarcerare, 42 de autospeciale pentru transport personal şi victime multiple şi 114 echipaje de descarcerare.
Premergător acestei perioade, inspectorii de prevenire au desfăşurat, la nivel naţional, activităţi de îndrumare şi control pe linia respectării măsurilor de apărare şi stingere a incendiilor la operatori economici care organizează activităţi cu aflux mare de persoane, respectiv la unităţile de cazare unde sunt aşteptaţi numeroşi turişti.
„Pe lângă identificarea şi înlăturarea disfuncţionalităţilor, colegii noştri au asigurat instruirea personalului angajat, astfel încât aceştia să cunoască şi să respecte regulile de prevenire a incendiilor şi, la rândul lor, să le transmită utilizatorilor”, se arată în comunicatul citat.