Bazându-se pe impactul opiniilor pe care unii indivizi le-au avut de-a lungul timpului, dar şi pe modul în care s-au reflectat acestea pe paginile Wikipedia, doi cercetători în tehnologia calculatoarelor au realizat un top 10 cu cei mai importanţi oameni din istorie.
Steven Skiena şi Charles Ward au folosit analiza cantitativă pentru a lista mai bine de o mie de figuri istorice şi oameni importanţi, de la Elvis Presley la L.V. Beethoven, I.V. Stalin şi regina Victoria.
Locul întâi este ocupat de Iisus Hristos, iar faptul că profetul Mohamed s-a clasat pe locul al patrulea nu a fost o surpriză pentru oamenii de ştiinţă.
Totodată, şi conducătorii mariilor imperii ocupă locuri semnificative în top. Napoleon s-a situat pe locul al doilea, iar Alexandru cel Mare ocupă poziţia a noua.
Aristotel, unul dintre cei mai importanţi filosofi ai Antichităţii, este poziţionat pe locul al optulea. De asemenea, lista cuprinde trei preşedinţi ai Statelor Unite ale Americii, doi dintre ei fiind părinţii fondatori ai SUA: George Washington (locul al şaselea) şi Thomas Jefferson (locul al zecelea). Oricum, în ciuda importanţei lor incontestabile în istorie, cei doi sunt devansaţi de Abraham Lincoln, care se află pe locul al cincilea.
În topul 10 al celor mai importante persoane din istorie este inclus un singur britanic, dramaturgul şi poetul William Shakespeare (locul al treilea).
În acelaşi timp, în top se află şi dictatorul Adolf Hitler, care ocupă poziţia a şaptea.
În topul celor mai importante persoane din istoria umanităţii nu este inclusă nicio femeie, motivul acestei absenţe fiind rezultatul secolelor de inegalitate dintre cele două sexe, ceea ce a făcut ca impactul figurilor feminine asupra societăţii să nu fie unul la fel de grozav, explică oamenii de ştiinţă această situaţie.
Wikipedia este o enciclopedie generală, disponibilă pe internet sub licenţă liberă în 285 limbi, având conţinut deschis tuturor, atât pentru utilizare cât şi pentru dezvoltare. Este dezvoltată prin
colaborarea voluntară a unui mare număr de persoane şi administrată de fundaţia non-profit Wikimedia.