Ileana Badiu, infectată cu malarie, după vacanța din Kenya. A ignorat sfatul medicului și s-a întors bolnavă. „Am făcut o mare greșeală”

Ileana Badiu a vorbit pentru prima dată despre perioada grea prin care a trecut după ce s-a confruntat cu o boală foarte gravă, mai exact malaria. Vedeta a crezut că își trăiește ultimele clipe, deși la întoarcerea din vacanța cu pricina, nu a luat în seamă avertismentele medicilor.
Alina Costache
08 feb. 2024, 12:31
Ileana Badiu, infectată cu malarie, după vacanța din Kenya. A ignorat sfatul medicului și s-a întors bolnavă. „Am făcut o mare greșeală”
Ileana Badiu, infectată cu malarie, după vacanța din Kenya. A ignorat sfatul medicului și s-a întors bolnavă. „Am făcut o mare greșeală”

Ileana Badiu a făcut mărturisiri despre perioada în care s-a confruntat cu malaria, o afecțiune gravă care dă simptomatologie violentă. Vedeta a transmis un avertisment pentru cei care vor să plece în vacanță în destinații tropicale dar vor să se și păzească de o posibilă îmbolnăvire.

Citește și: Ileana Badiu face mărturisiri cutremurătore. Medicii nu îi dădeau nicio șansă: „Am pierdut opt sarcini”

Ileana Badiu, infectată cu malarie, după vacanța din Kenya

În urmă cu aproximativ opt ani, Ileana Badiu a fost diagnosticată cu malarie. Inițial, vedeta nu a crezut că este ceva grav, având simptome abnale de răceală. Abia după două luni de la debutul simptomelor a ajuns la Spital Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale „Dr. Victor Babeș”, iar tratamentul a fost unul dificil. În urma infectării și la ani buni de la diagnostic și tratament, Ileana Badiu încă se confruntă cu anumite probleme. Acum îi sfătuiește pe cei ce vor să călătorească în destinații exotice să aibă grijă de sănătatea lor.

În anul 2016, Ileana Badiu a resimțit simptome ce păreau a fi de răceală, la scurt timp de la revenirea dintr-o vacanță în Kenya. După ce aparenta răceală a trecut, simptomele au reapărut și atunci a fost momentul când și-a dat seama că ceva nu este în regulă. Medicii au diagnosticat-o atunci cu malarie și a fost nevoită să urmeze un tratament foarte puternic. Și acum, la opt ani distanță, încă se confruntă cu o sensibilitate hepatică.

Boala a debutat cu simptome de răceală puternică, adică îți curge nasul, ai febră, frisoane, simptome care durează, rețineți, o singură zi, adică 24 de ore. Apoi, ești bine, trece, nu te gândești că ar fi ceva rău. Ulterior, după două luni, simptomele revin. M-am prezentat la spital, la Institutul de boli tropicale, am stat internată, făcusem o formă trunchiată de malarie. A fost groaznic! Am făcut tratament cu chinină, așa cum se făcea împotriva acestei boli și acum peste o sută de ani. Însă chinina este un puternic hepatotoxic. Am rămas cu o sensibilitate hepatică, chinina atacă și deteriorează ficatul și funcția lui, trebuie să urmez și acum o dietă!”, a declarat Ileana Badiu, pentru Playtech.

Ileana Badiu a fost sfătuită să urmeze un tratament specific înainte de a pleca în vacanța din Kenya. Deși a luat pastile, a refuzat să își aplice pe corp și spray împotriva țânțarilor, insecte purtătoare de malarie. Acesta a fost și motivul pentru care s-a infectat și a avut de suferit atât de mult.

În ciuda faptului că am luat malarone, sunt niște pastile, pe care le iei cu câteva zile înainte de a pleca în concediu, am refuzat să folosesc și spray-ul puternic de țânțari. Mirosea foarte puternic, nu-mi plăcea mirosul, prin urmare l-am evitat total. Recunosc, am făcut o mare greșeală. M-au pișcat țânțarii și astfel că m-am îmbolnăvit”, a mai povestit Ileana Badiu.

Afectată de momentele grele prin care a trecut, vedeta a tras un semnal de alarmă în ceea ce privește malaria. Ileana Badiu a explicat că este foarte important să consultăm un medic specializat înainte de a pleca în țări unde există boli tropicale. Este esențial de precizat că o formă severă acestei boli poate duce chiar la deces.

Atenție, mare! Când reveniți din vacanțele în care există atenționare de boli tropicale, ar fi indicată o vizită la medic, pentru analize. Malaria se poate confunda foarte ușor cu această boală, care poate fi mortală, cu o răceală puternică”, a atenționat Ileana Badiu.

Citește și: Malaria face ravagii în România! Care sunt simptomele bolii care a ucis-o pe fina lui Emil Boc. Medicul Adrian Marinescu: ”Ne pot pune viața în pericol”

Spynews
Horoscop săptămânal 1 - 7 iulie: Leii vor avea o periodă agitată
Bzi.ro
Anda Adam a cheltuit o sumă uriașă pe florile de la nuntă! Cu banii ăștia îți cumperi o garsonieră în București!
Fanatik.ro
Rezultate Evaluare Națională 2024. Verifică pe edu.ro notele obținute la fostul examen de capacitate. Cum se afișează rezultatele, de fapt. Procedura de admitere liceu 2024 și live text de la evaluarea națională 2024. Update
Capital.ro
Vin acasă la pensionari din 15 august. Decizie pentru 4,7 milioane de bătrâni
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din rochie! Mădălina Ghenea, GAFĂ de INFARCT în dormitor, a arătat TOT
DailyBusiness
Mâncarea de pe litoral care vă poate îmbolnăvi! ANPC trage un semnal de alarmă!
Adevarul
EXCLUSIV Un expert de la Harvard explică de ce America are cei mai bătrâni candidați din istorie la alegerile prezidențiale
Spynews
Florin Salam, înțepătură dură pentru Bogdan de la Ploiești! Să facă referire la Cristina Pucean? „Ce au avut ei...” / VIDEO
Spynews
”Să zică mersi că nu i-au dat ăia două, trei palme”. Florin Salam, declarații acide la adresa lui Bogdan de la Ploiești, după scandalul de la nuntă! Artistul a fost dat afară de la eveniment / VIDEO
Evz.ro
Irinuca și Ramona Gabor pozate de Gabi Bădălău. Întâlnire de taină între foști iubiți
Prosport.ro
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de tras palme între femei!
wowbiz.ro
„Dar de la Dumnezeu” Iulia Vântur a făcut anunțul pe internet, după ce s-a zvonit că s-a logodit în secret cu Salman Khan:
Cancan.ro
Note LIVE Evaluarea Națională 2024 | Află rezultatele publicate pe EDU.RO
Playsport.ro
Andreea Mantea n-a mai ascuns NIMIC! Imaginile astea ar trebui interzise! Cum s-a lăsat pozată pe plajă
kanald.ro
Vremea a făcut ravagii în România: Pompierii au interveni în 42 de localități. Mai mulți copaci au fost doborâți în București din cauza vântului puternic, iar traficul feroviar a fost blocat
Capital.ro
Se dă iar ordin UE pentru cei cu mașini pe benzină și motorină. România va fi obligată să aplice legea
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cine transmite la TV România – Olanda. Aici vezi azi, de la 19:00, meciul din optimile EURO 2024
stirilekanald.ro
La ce oră se afișează azi rezultatele la Evaluare Națională 2024? Iată cum verifici online notele pe evaluare.edu.ro
substantial.ro
Avertizare cod galben de furtuni în mai multe județe până la ora 23:00
MediaFlux
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR la nivel național
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?