Ilie Bolojan a povestit că, în anul 2006, a fost prima dată abordat de Călin Popescu-Tăriceanu pentru a-i oferi postul de ministru al Agriculturii, dar politicianul bihorean a refuzat. Apoi, în 2007, acelaşi premier l-a contactat din nou, de data aceasta pentru a-i propune să fie Secretar General al Guvernului, post pe care Bolojan l-a acceptat, iar una dintre primele măsuri a fost să strângă toate televizoarele din sediul Executivului.
“Când am fost numit secretar general al Guvernului, ca să știu ce e hardughia aia, am intrat de la subsol, până la etaj. Am mers prin birouri și ce m-a surprins a fost că aproape în fiecare birou mergea un televizor. Erau pe televiziunile de știri. M-am gândit cum se pot concentra oamenii ăștia dacă le merge televizorul tot timpul? Ai proiecte, ai legi… Cum să te concentrezi? Am luat toate televizoarele din birouri, mai puțin la biroul de presă. Am sunat-o pe Mioara Mantale, care era prefect: ‘doamna Mantale, aveți ceva case de copii?’ ‘Da’. ‘Veniți cu două microbuze și luați-vă televizoarele’. Recunosc că am trimis și la Direcția de Asistență Oradea, tot pentru copii”, a declarat Bolojan pentru Libertatea.
Ilie Bolojan a mai explicat, pentru sursa citată, că nu este genul de politician care pune imagine pe primul plan şi a dat chiar un exemplul din primul său mandat de primar în Oradea.
“Știți cum eram eu în primul an când am fost primar la Oradea? Scăzusem la 12-15%. Am luat câinii de pe străzi și apăream pe coperțile ziarelor cu toporul însângerat în mâini. Și s-a întâmplat să moară, în România, un copil sfâșiat de câini. A doua zi, niciun demonstrant nu mai era în fața Primăriei. Nu poți, ca primar, să stai mereu cu ideea: ce se va zice despre mine, ce arată sondajele, ce se așteaptă oamenii să le spun?”, a mai spus Bolojan.