Ilie Sârbu a amintit, la RFI, că la nivelul USL s-a luat în urmă cu câteva luni o decizie conform căreia „dacă unul dintre membri devine critic la adresa Uniunii, dacă creează prejudicii de imagine, automat va fi exclus”.
„Nimeni nu s-a agăţat foarte tare de ea, ca la orice declaraţie, la orice ieşire publică să avem o reacţie, dar acum lucrurile degenerează, adică zi de zi se creează o situaţie de conflict din partea aceluiaşi om, o dată pe legi, o dată pe comisii. O dată îşi dă demisia din comisie, după ce-şi dă seama că a creat comisia, că ea poate să lucreze, după aia spune «nu mai vrem să lucrăm, plecăm, n-avem nevoie de poziţia domnului Bârsan, nici de poziţia comisiei juridice, ne dăm demisia şi plecăm». Deci se întrevede, aş putea spune chiar că se vede cu ochiul liber că cineva creează mereu-mereu conflicte la adresa premierului, la adresa noastră, a liderului de grup, a tuturor, a partidului în ansamblu, a PSD-ului, care e acuzat mereu, aţi văzut, că are caii la căruţă, că de-acuma face, îi dă sfaturi şi lui Crin Antonescu ce ar trebui să facă”, a susţinut Sârbu, citat de Mediafax.
Liderul senatorilor social-democraţi a spus că „PSD nu mai are niciun fel de dispoziţie de a trece cu vederea ieşiri de genul ăsta”.
Ilie Sârbu a precizat că „discuţia a fost clară, deschisă ieri (miercuri-n.r.) în USL. Domnul Crin Antonescu are astăzi o şedinţă cu unii colegi din ţară şi vor trebui să ia o decizie, care le aparţine, nu ne aparţine nouă”.
Premierul a evitat să precizeze dacă a cerut sancţionarea lui Sorin Roşca Stănescu şi a susţinut că a solicitat poziţia oficială a PNL în acest caz.
Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, miercuri, la finalul şedinţei USL, că nu apreciază că în cazul senatorului PNL Sorin Roşca Stănescu există elementele pentru care să fie acuzat de ducerea unei campanii împotriva PSD sau a lui Victor Ponta, menţionând însă că a avut afirmaţii excesive.
Senatorii PNL care au demisionat din Comisia de anchetă a cazului judecătorului Corneliu Bârsan afirmă că prin acest gest protestează faţă de încercarea majorităţii din comisie de a muşamaliza încălcarea imunităţii diplomatice a magistratului român la CEDO.