„Pe noi nu ne va afecta prea mult, doar pe cerșetorii din Regat, care vor fi dați afară în scurt timp prin jocul vizelor: tu ești medic, rămâi, tu ești cerșetor, pleci”, ne-a explicat fostul ministru al cabinetului Ciorbea.
Ca efect continental, plecarea Angliei din Uniunea Europeană va dezechilibra și mai mai mult UE în favoarea nucleului dur, Franța și Germania, dar în defavoarea țărilor mici, precum România, consideră economistul Ilie Șerbănescu, fost ministru în cabinetul Victor Ciorbea.
Citeşte şi: BREXIT a devenit realitate. Britanicii au votat pentru ieşirea din Uniunea Europeană. Ce urmează
„Noi vom deveni colonie consolidată, Rusia va avea un cuvânt mai greu de spus în Uniunea Europeană, în tandem cu Germania, spre nefericirea noastră istorică. În rest, nu trebuie să ne așteptăm la nimic, pentru că băncile și unitățile economice de la noi sunt preponderent germe și franceze”, a mai spus Ilie Șerbănescu.
Politologii consideră că votul de ieri al englezilor a fost unul negativ nu numai față de Uniunea Europeană, ci și față de clasa politică a Regatului Unit, care nu a adus nici o satisfacție electoratului britanic în ultimii 20 de ani, cel puțin.