Iliescu, despre scoaterea lui Antonescu de pe lista de invitaţi de la Cotroceni: Un gest nefiresc

Fostul preşedinte al României Ion Iliescu a caracterizat, vineri, drept un comportament nefiresc faptul că preşedintele Traian Băsescu l-a scos pe Crin Antonescu de pe lista de invitaţi de la ceremonia de învestire a noului ministru al Economiei.
Iulian Tudor
18 oct. 2013, 13:15
Iliescu, despre scoaterea lui Antonescu de pe lista de invitaţi de la Cotroceni: Un gest nefiresc

„E un comportament nefiresc, care depăşeşte limitele interesului fiecăruia în parte”, a declarat Iliescu, potrivit Agerpres.

El a spus că aceasta „ţine de comportamentul uman, al relaţiilor, dincolo de resentimente”.

„Apar neînţelegeri şi într-o familie, între soţ şi soţie, dar pe parcursul convieţuirii ei trebuie să treacă peste ele. Ceea ce e valabil şi la alte scări. Dar, dincolo de resentimente şi de chestiuni de ordin subiectiv, trebuie să te adaptezi logicii şi funcţionării instituţiilor comunităţilor”, a spus Ion Iliescu.

Fostul şef al statului român a mai declarat că nu îşi aminteşte să fi procedat vreodată astfel, în perioada în care ocupa fotoliul prezidenţial de la Cotroceni.

„Nu-mi amintesc. Nici n-am fost pus în asemenea situaţie. Deşi, cum să spun, am avut o perioadă de confruntări foarte acute. Eram cu domnul Coposu adversari pe faţă, în mentalitate, dar ne respectam reciproc. Nu se întâmpla ca să-l invit vreodată pe domnul Coposu şi să mă refuze. Sau el să vrea să vină la mine. Aveam o anumită notă de civilizaţie în raporturile interumane”, a mai spus Iliescu.

Noul ministru al Economiei, Andrei Gerea, a depus miercuri jurământul de învestitură în funcţie, la Palatul Cotroceni, eveniment la care preşedintele Senatului, Crin Antonescu, nu a fost prezent. Antonescu a motivat absenţa precizând că nu a fost invitat de Administraţia Prezidenţială.

La sfârşitul lunii august, la ceremonia de depunere a jurământului în funcţia de ministru al Transporturilor de către liberala Ramona Mănescu, Crin Antonescu a plecat din sala de ceremonii înainte că preşedintele Băsescu să îşi susţină discursul.

Preşedintele Traian Băsescu a susţinut că preşedintele Senatului, Crin Antonescu, nu mai este pe lista de protocol a Administraţiei Prezidenţiale, pentru că la ceremonia din august a avut un comportament „necuviincios”.

„Nu are nicio legătură cu impoliteţea. Protocolul prezidenţial implică un anumit comportament când vii acolo. (…) Să ştiţi că sunt oameni care la Ziua Naţională nu respectă o anumită conduită şi sunt tăiaţi de pe listă pentru anul următor şi niciodată nu mai revin. Crin Antonescu, la o ceremonie destul de standardizată, la Cotroceni, a avut un comportament necuviincios. Nu mai este pe lista de protocol a Cotroceniului. După unii ar fi trebuit să-l mai invit o dată să văd dacă face la fel sau nu. Niciun protocol din lumea asta nu lucrează: Te-am chemat la un protocol, te-ai îmbătat, te-ai urcat pe masă, ai stricat atmosfera, dar eu te mai invit o dată pentru că poate nu te mai îmbeţi data viitoare”‘, a spus Băsescu, la B1 TV, întrebat despre absenţa lui Antonescu de la ceremonia de depunere a jurământului de către noul ministru al Economiei.

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Când începe postul Sfintei Marii 2024. Ce nu e bine să faci până la Adormirea Maicii Domnului
Capital.ro
Ordin UE pentru românii cu cont la bancă. Decizia valabilă din 17 iulie pentru cine transferă bani
Playtech.ro
A suferit CUMPLIT după DIVORȚ! Știi cine e, astăzi, fata din imagine?
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic altceva decât deschiderea către o viață de consumator”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Cei mai bine plătiți angajați de la stat. Și nici nu sunt amenințați de șomaj
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
CALVARUL prin care a trecut dentista din Brăila, înainte să moară. Detalii șocante din anchetă. Cum a vrut să se protejeze, dar nu a reușit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cum putem reduce temperatura din casă cu două grade, fără a ne folosi de aerul condiționat? Cercetătorii vin cu o soluție inedită
Capital.ro
Se dă ordin în România. Obligatoriu pentru proprietarii de bloc cu centrale termice
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
Patriarhia Română răspunde acuzațiilor privind canonizarea unor clerici cu legături legionare
MediaFlux
Vești bune pentru locatarii de la bloc. Vor plăti mai puțin la întreținere
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'