Această iluzie optică virală îți va testa abilitatea de concentrare și nivelul de inteligență. În acest mod vei putea să descoperi care este coeficientul tău IQ. Este necesar numai să arunci o privire la imaginea de mai sus și să identifici pisica ascunsă. Se spune că doar 1 din 100 de persoane o pot vedea. Răspunsul se găsește în continuare, în articol.
Citește și: Test de inteligență rapid pentru cei cu IQ ridicat! Găsește meduza ascunsă în doar nouă secunde
Există teste de inteligență care utilizează iluzii optice pentru a evalua nivelul tău de atenție, dar și pe cel de inteligență. Nu este necesar să faci multe, ci doar să îți aloci câteva momente pentru a te concentra și a găsi soluția corectă. Important de menționat este că iluziile optice sunt o parte integrantă a testelor de percepție vizuală și, de cele mai multe ori, au rolul de a înșela privitorul.
În continuare, îți prezentăm o iluzie optică amuzantă, concepută pentru a-ți provoca atenția. Partea cea mai complexă a acestei imagini constă în identificarea pisicii. Chiar dacă este în fața ta, observarea ei rapidă poate fi dificilă. Ai reușit să o găsești? Dacă nu, răspunsul se află mai jos.
Totodată, îți prezentăm o altă iluzie optică virală, menită să îți testeze atenția. Mulți utilizatori au privit-o și au încercat să determine dacă există cu adevărat două cercuri. Dată fiind forma și culorile folosite în această iluzie optică, există riscul să fii indus în eroare. La prima vedere, ai putea crede că în imaginea de mai jos se află mai mult de două cercuri. Unii utilizatori nu sunt convinși că există două cercuri perfect rotunde, în timp ce alții consideră că această imagine „joacă un joc cu simțurile tale”.
Coeficientul de inteligență (IQ, acronimul expresiei intelligence quotient), reprezintă un concept și un scor derivat din diferite teste standardizate, prin care se încearcă măsurarea inteligenței. Altfel spus, este o formă de cuantificare a inteligenței umane.
Inteligența măsurabilă prin teste IQ se referă în mod special la agilitatea mintală, la capacitatea și viteza de înțelegere, la ușurința de a face raționamente. Prin natura metodei de determinare, putem spune că aceasta este cea mai apropiată de inteligența logico-matematică.
Inteligența este deseori confundată cu înțelepciunea, cunoașterea, capacitatea de memorare sau cu alte abilități ale minții umane. Această confuzie, dar și multitudinea de tipuri de inteligență, face ca definiția acestui concept să fie puternic influențată de contextul în care este folosită.
William Stern a definit inteligența ca aptitudinea generală a individului de a-și adapta conștient gândirea unor cerințe noi – ea este capacitatea spirituală de adaptare generală la noile cerințe și condiții ale vieții. Primele teste psihometrice de măsurare a inteligenței au fost puse la punct de Alfred Binet, la începutul secolului al XX-lea.