Iluzie optică cu grad ridicat de dificultate! În zilele noastre, există foarte multe metode prin care specialiștii pot să scoată la iveală detalii neștiute despre personalitatea fiecăruia, iar una dintre ele sunt chiar iluziile optice.
Zilele acestea, o iluzie optică a făcut furori pe rețelele de socializare, unde a strâns peste 75.000 de vizualizări. Cei care au privit-o preț de câteva minute au aflat lucruri interesante despre propria persoană.
Tot ce trebuie să faci este să privești cu atenție imaginea de mai sus și să spui ce vezi, un pește sau un nor. O parte dintre internauții care au acceptat provocarea au spus că prima dată au văzut norul, asta în timp ce alții au văzut peștele.
Ei bine, există și o explicație pentru acest lucru. Conform celor care au realizat iluzia optică, cei care observă norul, prima oară, pot arăta celorlalți o imagine de oameni duri și puternici, dar în realitate, sunt persoane sensibile, care oferă afecțiune și se pot emoționa destul de ușor, în funcție de context. Cu cât arată mai multă sensibilitate, cu atât pot fi catalogați drept oameni vulnerabili, predispuși către a se implica mai mult pe latura emoțională.
De cealaltă parte sunt cei care au observat forma de pește. Aceștia sunt persoane cărora le place să trăiască și să savureze fiecare moment în parte, pentru a-și face amintiri cu cei dragi. Astfel de persoane profită de oportunități și investesc energia în lucrurile care contează pentru ele.
Iluzia optică este o imagine atrăgătoare, care poate schimba forma unui obiect, a unui desen, dar și a unor oameni, provocând creierul să perceapă lucrurile în diferite moduri.
Ca să reușești să rezolvi din prima un test de iluzie optică trebuie să fi văzut de-a lungul vieții foarte multe tipuri de astfel de iluzii cum ar fi iluzii fizice, fiziologice și cognitive.
De-a lungul timpului, studiile au arătat că iluziile optice sunt o parte a domeniului psihanalizei, care aruncă lumină asupra modului în care oamenii percep lucrurile.
Specialiștii spun că un om poate privi lucrurile sau imaginile diferit, formând o percepție diferită din fiecare unghi, în funcție de creierul său.
Testele de inteligență sunt foarte utile, mai ales că ne pun mereu mintea la contribuție. Doar persoanele care au un coeficient mare de inteligență reușesc foarte repede să rezolve rapid astfel de teste.
Coeficient de inteligență sau IQ (în original, acronimul expresiei intelligence quotient,) reprezintă un concept și un scor derivat din diferite teste standardizate prin care se încearcă măsurarea inteligenței. Coeficientul mediu de inteligenta al unui om este 100. Cel mai mare factor IQ cunoscut astăzi al unui om depaseste 240. Valorile dintre 121 sunt 130 sunt mult peste medie. Persoanele cu aceste valori sunt în general absolvenți ai unei universități, care pot obţine rezultate extraordinare în funcţii de conducere sau în activităţi de creație. Persoane cu nivelul IQ-ului 121 – 130 reprezintă 6% din populaţie.