O iluzie optică a fost întotdeauna o metodă de a păcăli creierul uman. Iluziile ne testează percepția cognitivă și, în același timp, și spiritul de observație.
Iluziile optice sunt imagini special concepute pentru a ne juca cu mintea noastră. Aceste iluzii oferă o perspectivă unică asupra creierului și la reacția pe care acesta o are în prezența unor stimuli vizuali complecși. Îmbrățișând aceste provocări mentale în mod regulat, putem dezvolta diferite funcții cognitive. De asemenea, ne pot îmbunătăți și concentrarea.
Crezi că deții aceste calități? Haide să aflăm prin următoarea iluzie optică:
Această imagine prezintă o familie care ia cina împreună într-o sufragerie. Cu toate că totul pare normal la prima vedere, este de fapt un truc ascuns. La cină nu iau parte doar membri observabili la prima vedere, ci au câțiva invitați nepoftiți. Provocarea este ca tu să găsești cele două fețe distorsionate ascunse în poză. Ai grijă, ai la dispoziție doar 8 secunde pentru a le găsi.
Crezi că poți să le găsești? Numărătoarea inversă începe acum:
8…
7…
6…
5…
4…
3…2….1…. ai reușit?
Ai reușit să găsești cele două fețe ascunse? Dacă răspunsul este afirmativ, atunci deții calități pe care foarte puțini oameni le au. Ești în stare să observi și cele mai ascunse detalii.
În cazul în care încă ai dificultăți în a găsi cele două fețe distorsionate, atunci avem noi soluția pentru tine.
Cele două fețe pot fi observate, una în partea de sus a imaginii, în tablou, iar cea de-a doua poate fi observată în blana cățelului prezentat în partea din stânga a imaginii.
Iluziile optice sunt prezente în istorie, încă de pe vremea lui Aristotel. El a observat, pentru prima dată, că dacă îţi concentrezi privirea asupra unei căderi de apă şi apoi o muţi asupra pietrelor din albie, acestea vor părea ca și cum se mişcă. Mișcarea pare a fi în direcţia opusă a fluxului de apă. Aceasta este supranumită „Iluzia cascadei”.