Iluzie optică vulpe. În plimbarea sa prin pădure, fotograful indian Abhinav Garg a zărit o vulpe pe care a vrut s-o imortalizeze. Blana sa, însă, reprezintă un camuflaj perfect, astfel încât puţini ochi o pot vedea din prima.
Iubitor de natură, indianul nu ratează nicio ocazie să imortalizeze frumusețile din jur. Fotografia cu vulpea este realizată în Jhalana Leopard Park din vestul orașului Jaipur. Era luna octombrie, așa că parcul era plin de vegetație uscată și frunze căzute.
Printre pietre, frunze uscate și iarbă ofilită, animalul este perfect camuflat, căci blana lui roșcată se confundă ușor cu decorul tomnatic din natură.
Încântat de ceea ce a reușit să surprindă, Garg a publicat fotografia pe internet și, în scurt timp, imaginea s-a transformat într-o iluzie de senzație. Mulți au încercat să depisteze vulpea, dar foarte puțini au reușit să o depisteze din prima.
Tot fotograful Abhinav Garg este autorul unei alte imagini senzaţionale. Aflat în munții Aravali din Jaipur (statul indian Rajahstan), bărbatul a observat un leopard în toată splendoarea sa.
Fotograful a surprins felina chiar în timp ce aceasta se odihnea pe pământ. Leopardul, perfect camuflat în mediu, se lasă foarte greu descoperit în poză. Nici măcar cei cu ochi de vultur nu au găsit-o imediat.
„Este cel mai bine camuflat animal pe care l-am văzut vreodată”, a dezvăluit fotograful.
Citeste si Broască sau cal? Această iluzie optică a împărţit internetul în două
Iluziile optice sunt erori ale percepției vizuale, care constau în discrepanțe între realitatea stimulilor cu care intrăm în contact și ceea ce vedem. Cu alte cuvinte, ochii și creierul percep o imagine deformată a realității, care nu respectă trăsăturile fizice ale stimulului, tridimensionalitatea sau alte legi ale fizicii.
La crearea acestor iluzii contribuie mai mulți factori: