Imaginea groazei e şi în Timişoara. Spitalul Victor Babeş a încheiat un contract de 81.000 lei pentru ca persoanele decedate de COVID să fie duse într-o remorcă de TIR pe post de morgă, amplasată pe stadionul CFR. “E cea mai civilizată soluție”, explică managerul Cristian Oancea, argumentând că morga spitalului e mică
Din cauza numărului foarte mare de morţi, a fost improvizată într-o remorcă frigorifică de TIR, amplasată pe Stadionul CFR, chiar în fața gradenelor arenei. Aici, rudele și aparținătorii oamenilor care mor de COVID vin să-și identifice apropiații decedați.
De altfel, costul este unul însemnat pentru spital. Acesta plătește 81.000 de lei pentru transportarea și depozitarea a 150 de persoane decedate. La acesta se adaugă un alt contract, cu aceeași firmă – SC Casa Funerară Octavian și Adi SRL -, pentru aceleași servicii funerare în cazul altor 20 de victime, scrie Libertatea.
“Firma este SC Casa Funerară Octavian și Adi SRL. Perioada contractului 9.11. – 31.12.2020. Suma este 390 RON per persoană decedată transport + depozitare corp 24 de ore container frigorific mortuar”, a declarat managerul Spitalului Victor Babeş din Timişoara.
Oancea a declarat de asemenea că “morga mică este, la rândul ei, împărțită în două, pentru a exista circuite. Avem și decedați COVID, dar și non-COVID, de aceea am luat decizia să facem așa.
„De la locul de depozitare, familiile fac identificarea și ridică trupurile în prezența medicului anatomopatolog al spitalului (conform procedurii interne).”, a adăugat reprezentantul spitalului.
Puţini ştiu însă că această companie care a câștigat contractuş din partea spitalului din subordinea Primăriei, a fost implicată într-un caz deschis la DNA împotriva unui director din Primăria Timișoara.
E vorba de Florin Răvășilă, șef al Direcției Patrimoniu I Est, căruia fostul primar Nicolae Robu i-a retras dreptul de semnătură. Bărbatul ar fi primit o mită de 40.000 euro de la asociații companiei de pompe funebre pentru ca firma să primească dreptul de îngrijire a cimitirelor Russu-Șirianu și Șagului. Unul dintre aceștia ar fi făcut plângerile la DNA și i-ar fi dat detaliile și fostului primar Nicolae Robu, conform publicației locale Banatul Meu.
În intervalul 15.11.2020 (10:00) – 16.11.2020 (10:00) au fost raportate 149 de decese (86 bărbați și 63 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brăila, Brașov, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Galați, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Iași, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Olt, Prahova, Sălaj, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Timiș, Vâlcea, Vaslui, Vrancea și Municipiul București.
Citeşte şi: Medic cunoscut din Timișoara anunță dezastrul: ”În loc să ne bucurăm de Crăciun, participăm la înmormântări”