România TV a intrat în posesia unor imagini bombă! Pe filmările surprinse de camerele de supraveghere în noaptea de 29 septembrie 2020 ar apărea Clotilde Armand, alături de membri ai USR în sala Biroului Electoral de Sector 1 în care se aflau sacii cu voturi, o sală care, în mod normal, trebuia să fie sigilată.
În imagini se vede cum Clotilde Armand ar da directive, ar umbla în sacii cu voturi şi ar sorta buletinele de vot. Accesul în sala cu sacii cu voturi era permis de procurorul Nicolae Sprâncu.
Preşedintele BES este acuzat că ar fi dat mână liberă lui Clotilde Armand să umble în sacii cu buletinele de vot.
„Pe câţiva dintre USR-işti i-am identificat. Clotilde Armand pe data de 28 (septembrie 2020) a spus că PSD a fraudat.
Îl vedeţi cumva pe domnul Tudorache în sală? O vedeţi pe doamna Adrian Bahmuţeanu? Nu vedem niciun alt reprezentat de la alt partid”, a declarat Codruţa Cerva, prezentă la dezbaterea din studioul Romania TV.
De asemenea, Codruţa Cerva a dezvăluit că în imagini apar şi consilieri USR Sector 1.
„Cei pe care i-am identificat şi am spus şi la SIIJ. Este vorba despre Mircea Savin, Diana Buzoianu, Oana Iacob, Andrei Nicolaescu şi Radu Stanciu.
Am spus procurorilor că au fost mai mulţi, dar nu îi ştiam pe nume. Repet, în sală se află doar cei de la USR în condiţiile în care trebuiau să fie şi cei de la PNL şi de la PSD”, a spus Codruţa Cerva.
„Dacă nu ia măsuri, ministrul de Interne este părtaş. Acela este un obiecti de grad zero în România. Am organizat alegeri din 1994.
Nu ai voie în sală absolut deloc. Clotilde Armand ar trebui arestată direct pentru că a furat. Prezenţa ei în sala de voturi. Prezenţa candidatului în sala cu voturi se echivalează cu furtul!
Acea sală este securizată. Procurorul care a permis acest lucru, şeful BES, trebuie arestat. Ceea ce vedem acum anulează toată revoluţia din România”, a declarat Gelu Vişan.
În alte imagini îl arată pe un membru al USR, Radu Stanciu, în prezent consilier, care le dă indicații unor jandarmi, în Biroul Electoral al Sectorului 1.
De asemenea, camerele de supraveghere au surprins momentul în care un jandarm a pătruns în sala în care se aflau sacii cu voturi şi i-a dat un telefon mobil procurorului Nicolae Sprâncu care pe data de 29 septembrie 2020 fusese declarat bolnav de COVID.
Cu toate acestea, anchetatorul îmbrăcat într-o cămasă albastră apare în timp ce se uită la sacii cu voturi, dând de înţeles că ar fi în căutarea a ceva. Apoi, la un moment dat, ia nişte saci noi şi ulterior începe sortarea voturilor.
„Ceea ce vedem acum este ilegal. Operaţiunea de a verifica se face organizat. Dacă aveai nevoie să verifici ceva, un proces verbal, se face organizat, în prezenţa tuturor membrilor partidelor politice, a preşedintelui Biroului Electoral de Sector.
Preşedintele Biroului Electoral de Secţie de votare nu are ce să caute el personal în voturi”, a explicat Gelu Vişan.
Mai mult, procurorul Sprâncu apare în timpi în timp ce aduce saci şi sortează buletine de vot, în ziua în care fusese declarat bolnav de noul coronavirus.
Întrebat dacă această acțiune este legală, avocatul Mihai Drăgan a declarat că acest demers este ilegal şi face apel la procurorului SIIJ, Sorin Eugen Iaşinovschi, să înceapă urmărirea penală in personam.
„Sută la sută este ilegal. Candidații au dreptul să intre în biroul electoral de circumscripție, au dreptul să asiste să observe numărarea, renumărarea orice fel de acțiune asupra voturilor, buletinelor de vot și proceselor verbale.
Nu au voie să intre în sala respectivă pentru ca altfel ar fi un haos. Nu au dreptul să intre în sala respectivă decât doar în mod excepţional cu aprobarea unui membru al biroului și doar sub supraveghere a unei persoane, în caz excepțional a unui președinte de secție de post, şi asta dor dacă nu se găsește nu știu ce document.
În niciun caz nimeni nu are dreptul să atingă materialele electorale, ori ceea ce vedem aici este sortarea voturilor ceea ce vedem aici este practic o fraudă.
Somez public pe procurorul Iașinovschi să înceapă urmărirea penală im personam pentru că mai flagrant crezi si vedem acum nu există”, a spus Mihai Drăgan, avocatul fostului primar Daniel Tudorache, la Antena3.