Serialul coreean Squid Game a produs o adevărată revoluție în televiziune și a făcut senzație la nivel mondial din cauza scenelor de o intensitate extremă, în care actorii se confruntau cu situații limită.
Din cauza scenelor sângeroase, prezentate în serialul coreean, Marea Britanie a interzis copiilor de o anumită vârstă să vizioneze această producție.
Serialul Squid Game prezintă soarta a 456 de jucători care trebuie să lupte pentru supraviețuire pentru a câștiga o sumă uimitoare de bani, însă, mâi intâi, trebuie să finalizeze șase jocuri mortale, în care cruzimea fizică și tensiunea psihologică ating un nivel maxim.
Seria de nouă episoade a serialului fenomen, Squid Game, a fost filmată pe parcursul a patru luni, perioadă în care distribuția și echipa a fost nevoită să ia o pauză de 30 de zile, având în vedere pandemia de coronavirus care a afectat industria filmului.
Deși acțiunea din Squid Game este plasată pe o insulă îndepărtată de pe coasta Coreei de Sud, scenele au fost filmate în studiourile din orașul Daejeon.
În culise acțiunea este teribil de intensă deoarece este nevoie de foarte multă muncă pentru a crea o producție de anvergura serialului Squid Game. Pe platourile de filmare ale serialului, fiecare element a fost pus cap la cap până în cele mai mici detalii, de la bugetul de milioane de euro, până la decorurile uriașe care se construiesc și provocările care au dat fiori actorilor. Deci, cum faci cea mai populară și mai sălbatică emisiune de pe Netflix? Iată cele mai mari secrete de producție despre cum au fost filmate scenele din Squid Game și cele mai intersante informații dezvăluite recent.
Fiecare dintre decorurile incredibile pentru jocul Squid au fost construite de la zero, personalizate pentru spectacol. Deci da, fiecare joc pe care l-am văzut a fost creat doar pentru acele scene. „Decorul a fost aproape de vis”, a spus Lee Jung-Jae, care îl interpretează pe Gi-hun. Chae Kyoung-sun, directorul artistic al spectacolului, a spus că cel mai mare efort a fost făcut în realizarea decorului pentru jocul cu bilele, care a fost inspirat de străduțele din Coreea din viața reală.
Păpușa de la Red Light – Green Light este reală
Este una dintre cele mai arzătoare întrebări pe care le-au avut spectatorii Squid Game, deci este păpușa reală? Și da, ea este. Versiunea reală a păpușii Squid Game a fost expusă în județul Jincheon din provincia Chungcheongbuk-do, Coreea de Sud. Ea a fost creată special pentru spectacol, dar de atunci a fost plasată în afara unui muzeu.
Squid Game, fagurele din provocarea Dalgona creat de un „Maestru”
Fagurele folosit pentru provocarea Dalgona a fost și el real. Pe platoul Squid Game era o persoană dedicată să facă prăjiturile, iar actorii s-au referit la el drept „maestrul fagurelor”, spunând că făcea constant fagure în fundal. Platoul producției mirosea a fagure în timp ce actorii au filmat scenele pentru o zi întreagă, iar HoYeon Jung, care interpretează rolul jucătorului 067, a spus că această provocare a fost una dintre cele mai memorabile de filmat.
Provocarea funiei a fost filmată de cele mai multe ori
Una dintre scenele pe care actorii au fost nevoiți să o fimeze de cele mai multe ori este provocarea funiei. Pentru a filma aceasta provocare, a fost folosită o mașinărie care îi trăgea pe actorii în partea opusă a frânghiei, ceea ce a făcut întregul proces un adevărat chin pentru actori, care au caracterizat procesul ca fiind cu adevărat dificil și obositor.
Actorii au spus că jocul cu panouri de sticlă a fost îngrozitor de filmat. Cea mai înfricoșătoare provocare pentru actori a fost filmarea jocului în care trebuiau să treacă un pod de panouri de sticlă, dintre care unele puteau susține greutatea umană, altele nu. Pe ecran, concurenții se prăbușeau de la o înălțime uriașă și mureau, dar, în realitate, actorii cădeau de la aproximativ un metru, iar producția a folosit sticlă reală, ridicată deasupra podelei.
„Filmarea pietrelor de treaptă a fost de fapt terifiant”, a spus HoYeon Jung. Scriitorul și producătorul, Hwang Dong-Hyuk, a adăugat: „Doar 1,5 metri te pot speria. Sticla le-a dat actorilor foarte multă nerozitate. Cred că am putea exprima rigiditatea și frica neobservate a corpului. Mi s-a părut că ar fi sărit cu adevărat de pe un pod înalt. Jocul a fost real și au simțit o teamă reală.”, a declarat regizorul.
În ciuda niciunui pericol, Dong-hyuk spune că frica naturală a corpului care a fost prezentă în timpul acestui joc a făcut ca pericolul jocului fictiv să transpară mult mai evident în fața camerelor de filmat. În cele din urmă, Dong-hyuk prezintă sensul acțiunii din seria Squid Game:
„Se pare că tot ce le mai rămâne participanților este doar disperare, furie și tristețe. Dar, ca și lumea exterioară în care trăiau, aceștia nu și-au pierdut umanitatea sau speranța în această umanitate. Deci povestea este precum o Cutie a Pandorei.”, a mai adăugat regizorul.