Imagini din camera intimă de la Jilava, unde Radu Mazăre și soția lui au conceput copilul. Fostul primar al Constanței va deveni tată pentru a doua oară, la 55 de ani

Radu Mazăre a ieșit din închisoare, luni, 27 mai, după ce a fost eliberat condiționat de Tribunalul Ilfov. Fostul primar al Constanței a fost așteptat în fața Penitenciarului Rahova de soția lui, Roxana Mihalache, care a apărut în fața jurnaliștilor cu burtica de gravidă. Iată cum arată camera intimă în care cei doi ar fi conceput primul lor copil.
Alina Costache
28 mai 2024, 17:24
Imagini din camera intimă de la Jilava, unde Radu Mazăre și soția lui au conceput copilul. Fostul primar al Constanței va deveni tată pentru a doua oară, la 55 de ani
Camera intimă în care Radu Mazăre a devenit tată pentru a doua oară

Luni, 27 mai, Radu Mazăre a ieșit din penitenciar, după ce instanța a decis eliberarea condiționată. Fostul primar al Constanței a executat cinci din cei nouă ani de închisoare la care a fost condamnat în două dosare: dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri și dosarul Polaris.

Roxana Mihalache, soția lui Mazăre, a apărut în fața Penitenciarului Jilava într-o rochie albă, etalându-și burtica de gravidă. Ea a declarat că este însărcinată în patru luni. Cuplul va avea un băiețel care se va numi Aris. Fostul edil mai are un fiu, din relația cu creatoarea de modă Ianina Petcu, pe Răducu Mazăre.

„Asta da, (despre faptul că va deveni tată) mă bucur în primul rând pentru soția mea care a fost lângă mine … Pe băiatul meu o să-l cheme Aris”, a dezvăluit fostul edil după ce a ieșit din închisoare, conform cancan.ro.

Citește și: Ce va face Radu Mazăre după ce a ieșit din închisoare

Cum arată camera intimă în care Radu Mazăre a devenit tată pentru a doua oară

O dată la trei luni, un deținut poate petrece câteva ore alături de partenera sa, așa cum o făcea în liberate. Camera intimă de la Penitenciarul Jilava este o încăpere aflată chiar la intrarea în spațiul de detenție, scrie Libertatea. Pentru a ajunge acolo, e nevoie să treci prin două filtre.

Camerele intime se află la capătul unui coridor lung, unde pe o parte se află camerele de așteptare, acolo unde stau, pentru ceva timp, deținuții care sunt transferați sau cei care ajung în spatele gratiilor.

Decizia de a înființa astfel de camere, unde deținuții să poată întreține relații intime cu partenerele lor, a fost luată în 2006. Penitenciarul Jilava a fost primul din țară care a înființat un astfel de spațiu.

Sunt două camere de circa 15 metri pătrați, cât un dormitor obișnuit de la bloc. Pe jos e gresie, iar pereții sunt albi. Radu Mazăre s-a putut bucura alături de soția lui de un pat dublu și o noptieră, singurele piese de mobilier din încăpere. Așternuturile sunt schimbare după fiecare vizită intimă.

Într-un colț al camerei se află și un televizor, dar deținuții aleg să nu se uite la filme, ci să le facă, pentru că timpul e scurt, de doar trei ore.

Lângă, e baia, care e echipată cu o chiuvetă, un duș, o oglindă și un vas de toaletă. În urmă cu câțiva ani, deținuții primeau hârtie igienică ieftină, iar „dacă vor de firmă, mai fină, pot să-și aducă”, spunea unul dintre gardieni, în urmă cu ceva vreme, potrivit sursei citate.

Locul este suficient de curat încât deținuții să-și poată face treaba.

„Nu sunt condiţii de cinci stele, dar aşa, de două-trei stele avem”, declara Cristian Micu, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Bucureşti-Jilava, de la acea vreme, în urmă cu 6 ani.

Citește și: Radu Mazăre și soția sa au ajuns la Poliție la doar o zi după eliberare! Ce a pățit fostul primar proaspăt eliberat

Atât la intrare, cât și la geamuri, sunt puse bare de fier. Pe peretele de la intrarea în camera intimă sunt câteva butoane. Unul de urgență, în cazul unor situații medicale nedorite sau al unei altercații fizice. Alături, există un interfon, prin intermediul căruia condamnatul poate lua legătura cu gardianul care se află în apropiere.

Potrivit legii, o vizită intimă durează trei ore. Cei care sunt căsătoriți au dreptul la 48 de ore de iubire. Primii pot înăuntru doar o sticlă de apă sau suc, iar cei care și-au unit destinele oficial au dreptul la un pachet suplimentar.

Acordarea vizitelor intime

Cine are dreptul la vizită intimă

Potrivit legii, pot beneficia de vizită intimă deținuții care îndeplinesc, cumulativ, următoarele condiții:

a) sunt condamnate definitiv şi sunt repartizate într-un regim de executare a pedepselor privative de libertate, respectiv sunt arestate preventiv în cursul judecăţii;

b) există o relaţie de căsătorie, dovedită prin copie legalizată a certificatului de căsătorie sau, după caz, o relaţie de parteneriat similară relaţiilor stabilite între soţi;

c) nu au beneficiat de permisiunea de ieşire din penitenciar în ultimele 3 luni anterioare solicitării vizitei intime, în cazul persoanelor condamnate;

d) nu au fost sancţionate disciplinar pe o perioadă de 6 luni, anterioară solicitării vizitei intime, sau sancţiunea a fost ridicată în cazul persoanelor condamnate, iar în cazul persoanelor arestate preventiv în cursul judecăţii în ultimele 30 de zile anterioare solicitării;

e) participă activ la activităţi şi programe educaţionale, de asistenţă psihologică şi asistenţă socială ori la muncă.

Deţinuţii au dreptul la vizită intimă cu respectarea condiţiilor prevăzute la art. 69 alin. (2) – (5) din Legea nr. 254/2013.

(3) În cazul în care între momentul aprobării cererii şi cel al acordării dreptului deţinutul nu mai îndeplineşte condiţiile prevăzute de alin. (1), vizita intimă nu se acordă.”

Peridicitatea și durata acordării vizitei intime

(1) Persoanele condamnate definitiv, respectiv arestate preventiv aflate în cursul judecăţii au dreptul la o vizită intimă o dată la 3 luni, cu durata de trei ore, cu respectarea condiţiilor legale.

(2) În situaţia în care vizita intimă este determinată de încheierea căsătoriei potrivit dispoziţiilor art. 75 din Legea nr. 254/2013, durata acesteia este de 48 de ore. Vizita se desfăşoară cu acordul directorului penitenciarului, care stabileşte data la care va avea loc vizita, informând în timp util persoana.

Procedura acordării vizitei intime

(1) Vizita intimă se aprobă de directorul penitenciarului, la solicitarea scrisă a persoanei condamnate definitiv, respectiv arestată preventiv aflată în cursul judecăţii.

(2) Persoana condamnată definitiv, respectiv arestată preventiv aflată în cursul judecăţii, soţul sau soţia ori, după caz, partenerul sau partenera au obligaţia, sub sancţiunea prevederilor art. 353 şi 354 din Codul penal, să se informeze reciproc, printr-o declaraţie pe propria răspundere, cu privire la existenţa unei boli cu transmitere sexuală sau a sindromului imunodeficitar dobândit – SIDA. Declaraţiile se depun la dosarul individual.

–   Se va acorda dreptul la vizită intimă, ținându-se cont și de solicitările care au fost aprobate anterior, dar care nu au fost acordate, după o reanaliză a îndeplinirii condițiilor de acordare în prezent;”

Roxana și Radu Mazăre s-au căsătorit în 2019

Radu Mazăre și Roxana Mihalache, soția lui mai tânără cu 20 de ani decât el, s-au căsătorit pe 10 iulie 2019, la Penitenciarul Rahova, evenimentul urmând să aibă loc în „Sectorul vizite”.

Cununia a avut loc la 12 zile după înregistrarea cererii la Starea Civilă, iar la ceremonie au participat un număr restrâns de persoane, printre care mama lui Radu Mazăre, fiul acestuia, Răducu Mazăre, și cei doi frați mai mici ai fostului edil, Alexandru și Mihai.

Roxana a dezvăluit încă de atunci că își dorește să devină mamă.

„Dacă Dumnezeu vrea să vină şi un copil, va veni. Nu ştiu dacă Radu îşi doreşte. Înţeleg foarte bine, nu am avut niciodată niciun conflict, nimic. Întotdeauna am fost sigură că vreau să rămân alături de el. Îl cunosc foarte bine şi asta a fost dorinţa mea”, spunea Roxana Mihalache în ziua cununiei civile cu Radu Mazăre

Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Filmul de pe Netflix care rupe topul în România și e foarte apreciat în întreaga lume. Leonardo DiCaprio are un rol fenomenal în el
Capital.ro
Permisul auto nu mai rămâne suspendat. Lege nouă în România: S-a validat dreptul de a conduce
Playtech.ro
A MURIT unul dintre cei mai mari SPORTIVI ai României! Dumnezeu să-l ierte!!
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
EXCLUSIV Românca martoră la tentativa de asasinat a lui Trump: „Inițial am crezut că cineva trage în mulțime”
Spynews
Primele declarații ale Oanei Roman după ce i-a deschis proces penal lui Marius Elisei!
Spynews
Cine este Loredana Martin, ispita de la Insula iubirii. Tânăra a interacționat cu multe vedete internaționale | FOTO
Evz.ro
Soția lui Kanye West poate face închisoare. Acuzații rușinoase pentru Bianca Censori
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
BREAKING | Bogdan Cristoiu a murit încercând să salveze un tânăr de la înec 😢 -
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Motivul pentru care dentista găsită moartă în propriul cabinet din Brăila voia să-și cumpere un pistol. Femeia în vârstă de 41 de ani ar fi primit mai multe amenințări cu moartea
Capital.ro
România, o mare forță a lumii. Giganții planetei bat la ușa noastră: Un foarte mare plus
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Ea e medicul stomatolog găsită mort în cabinetul din Brăila. Soțul a făcut descoperirea macabră
substantial.ro
Avertizare Cod galben de instabilitate atmosferică pentru București și Bacău
MediaFlux
ÎNCĂ o TENTATIVĂ de ASASINAT pentru TRUMP! A FOST UCIS pe LOC
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'