97 de medii de 10 s-au înregistrat la nivel naţional, la acest examen de Bacalaureat, cele mai multe în Bucureşti şi Cluj, mai exact câte nouă, iar în Bihor şi Iaşi, câte opt. Cea mai mare rată de promovare a Bacalaureatului a fost în judeţul Sibiu (83,73%), urmat de Bacău (83,44%), la coada clasamentului aflându-se Ilfov (42,24%) şi Giurgiu (50,76%), arată rezultatelor centralizate de Ministerul Educaţiei, înainte de contestaţii.
Ansira Dinu este singura elevă din Timiș care a luat zece pe linie la examenele de la Bacalaureat, iar oamenii au rămas uimiți când au văzut cum arată. Este şi frumoasă și deșteaptă. Absolventă a specializării Matematică-Informatică de la Colegiul Bănățean, Asira Dinu a fost singura elevă din Timiș care a obținut media zece la Bacalaureat.
Ansira a îmbinat perfect școala cu activitățile extrașcolare, știind că atunci când este de învățat, este de învățat. Tânăra este membră și a Ansamblului Folcloric Junii Banatului, al Centrului de Cultură și Artă din Județul Timiș.
Cu toate că mulți elevi au stat cu sufletul la gură până la aflarea rezultatelor muncii lor, Ansira nu a fost stresată, conștientă fiind că va obține o medie mulțumitoare, declarând că subiectele au fost ușoare.
Tânăra se pregătește intens pentru admiterea la facultate, însă, cu siguranță, ea nu va fi un impediment în calea viitorului ei. Ansira își dorește să devină medic.
Vezi aici: Raport Bacalaureat 2017 – 5 iulie 2017- Prima sesiune – înainte de contestații
Elevii care nu reuşesc să ia acum examenul de bacalaureat mai au o şansă în sesiunea din toamnă.
Înscrierea candidaților pentru cea de-a doua sesiune a examenului de Bacalaureat se va face între 11 și 14 iulie.
Cei care au promovat examenele de corigențe o pot face pe 27 iulie.
Pe 21 august va fi susținută proba scrisă la Limba și literatura română, pe 22 august — la limba și literatura maternă, iar pe 23 august — proba obligatorie a profilului.
Ultima probă, cea la alegere a profilului și specializării, va avea loc pe 4 august.
Între 25 și 28 august vor fi evaluate competențele lingvistice de comunicare orală în Limba română, pe 28 august — competențele lingvistice de comunicare orală în limba maternă, iar pe 29-30 august — competențele digitale.
În zilele de 30 și 31 august se va face evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională.
Rezultatele vor fi afișate pe 1 septembrie, până la ora 16,00, și depunerea contestațiilor se va face în aceea zi, între orele 16,00 — 20,00.Contestațiile vor fi rezolvate între 2 și 5 septembrie iar rezultatele finale vor fi afișate pe 6 septembrie.