Imagini incredibile cu un urs surprins în timp ce fură dintr-o benzinărie! Incidentul mai puțin obișnuit a avut loc în provincia canadiană Columbia Britanică.
Camerele de supraveghere montate în benzinărie au surprins întregul moment ce i-a amuzat teribil pe angajații și proprietarii acesteia care au postat imaginile pe rețelele de socializare.
„Domnul urs a ieșit apoi în parcare și a mâncat prada”, a spus un angajat al benzinăriei care a subliniat că ursul nu părea a fi deloc agresiv, dar poate fi doar o impresie.
„Știu că este un animal sălbatic, dar am vrut să-l îmbrățișez. Pur și simplu mi s-a părut grozav”, a adăugat un alt angajat.
Internauții s-a amuzat copios atunci când au văzut imaginile cu ursul pofticios care a dat iama în jeleuri.
Însă, locuitorii din Lake Cowichan din provincia candadiană Columbia Britanică sunt îngrijorați și spun că acest caz este doar unul dintre zecile de întâlniri cu ursul pe care oamenii le-au făcut în ultima vreme.
Potrivit autorităților, numai în luna august, Conservation Officer Service (COS) a primit 5.963 de apeluri despre urși negri care au venit în comunități, aproape dublu față de maximul anterior, 2.366 de apeluri în 2011.
Reprezentanții COS au îndemnat persoanele care văd urși să-i contacteze, deoarece animalul poate deveni un pericol pentru public.
„Când urșii se obișnuiesc cu hrana umană și nu se mai tem de oameni, nu mai pot fi reabilitați sau relocați, iar riscul pentru siguranța publică e mare”, au transmis autoritățile canadiene.
Și România se confruntă cu un număr tot mai mare de urși care își părăsesc habitatul natural în căutarea de hrană.
În luna august ordinul ministrului mediului pentru aprobarea nivelului de intervenţie şi de prevenţie în cazul speciei urs brun a fost publicat în Monitorul Oficial.
Ordinul ministrului mediului, apelor şi pădurilor pentru aprobarea nivelului de intervenţie şi de prevenţie în cazul speciei urs brun (Ursus arctos), în interesul sănătăţii şi securităţii populaţiei şi în scopul prevenirii unor daune importante a fost publicat în Monitorul Oficial, miercuri seară, anunţă ministerul. Numărul maxim de derogări aplicabile la nivel naţional în cazul speciei urs brun (Ursus arctos) este de 220 de exemplare, din care nivel de prevenţie — 140 de exemplare, nivel de intervenţie — 80 de exemplare.”Dincolo de conservarea speciei de urs brun, de protejare a biodiversităţii, eu cred că trebuie să ne gândim şi la oameni”, a declarat ministrul mediului, apelor şi pădurilor, Mircea Fechet.
Potrivit MInisterului Mediului, ”Ordinul stabileşte, pentru specia urs brun, numărul maxim de derogări aplicabile la nivel naţional, reglementează nivelul de intervenţie şi de prevenţie, precum şi condiţiile de implementare a derogărilor de la statutul de specii strict protejate, stabilit prin legislaţia naţională de mediu în vigoare (cu condiţia să nu existe o alternativă acceptabilă) iar măsurile derogatorii să nu fie în detrimentul menţinerii populaţiilor speciilor menţionate într-o stare de conservare favorabilă în arealul lor natural”.
”Situaţiile în care se aplică prevederile acestui ordin de ministru sunt: prevenirea producerii unor daune importante, în special asupra culturilor agricole, a animalelor domestice şi pentru prevenirea producerii unor daune importante asupra altor bunuri, precum şi în interesul sănătăţii şi securităţii publice. Măsurile reglementate în vederea soluţionării situaţiilor descrise mai sus vizează capturarea, deţinerea şi transportul în scopul relocării al exemplarelor de urs brun, precum şi recoltarea acestora, în oricare din stadiile ciclului lor biologic.
”Ordinul stabileşte pentru specia urs brun numărul maxim de derogări aplicabile la nivel naţional, reglementează nivelul de intervenţie şi de prevenţie, precum şi condiţiile de implementare a derogărilor de la statutul de specii strict protejate, ceea ce s-a stabilit în urma a numeroase consultări cu părţile interesate şi cu avizul Academiei Române. Conform Legii vânătorii şi a protecţiei fondului cinegetic, Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor are obligaţia să emită anual cote de intervenţie şi cote de prevenţie. Acest proiect de ordin a fost elaborat având în vedere prevederile Directivei Consiliului 92/43/CEE privind conservarea habitatelor naturale şi a faunei şi florei sălbatice (Directiva Habitate). În concordanţă cu prevederile art. 16 al Directivei, ţările pot face anumite derogări de la prevederile menţionate mai sus în anumite condiţii speciale. Însă, aşa cum am mai spus, dincolo de conservarea speciei de urs brun, de protejare a biodiversităţii, eu cred că trebuie să ne gândim şi la oameni”, a declarat ministrul mediului, apelor şi pădurilor, Mircea Fechet.
Numărul maxim de derogări aplicabile la nivel naţional în cazul speciei urs brun (Ursus arctos) este de 220 de exemplare, din care nivel de prevenţie — 140 de exemplare, nivel de intervenţie — 80 de exemplare.
Citește și Un urs a ieşit la plimbare prin oraşul Bistriţa. Mesaj Ro-Alert pentru ca localnicii să evite zona