Şobolanul uriaş a fost filmat sâmbătă seara, în timp ce traversa intersecţia dintre Piaţa Victoriei şi Calea Victoriei. Rozătoarea a reuşit să scape prin minune de a nu fi strivit de roţile maşinilor şi s-a strecurat printre picioarele a doi trecători
„Cât de mare e, zici că-i pisică. L-a omorât? Nu, Laurenţiu a supravieţuit”, a fost reacţia unei femei care a asistat la scena înfiorătoare.
Alţi martori s-au declarat şocaţi de cât de dimensiunile şobolanului.
„Ce este mai exact?”, s-a întrebat un bărbat.
„Şobolan atât de mare? Aoleu. Ca un câine”. „Sunt periculoşi şi mie mi-e foarte frică de ei”, a mai spus o femeie, potrivit Observatornews.
Citeşte şi: Percheziţii DNA, la Primăria Capitalei. Nicuşor Dan dă explicaţii mascaţilor
Dan Tudorache, fostul primar al Sectorului 1, a lansat un atac virulent la adresa lui Clotilde Armand pe care o acuză că se face vinovată de înmulţirea şobolanilor.
„Sâmbătă seara, pe Calea Victoriei. Bine hrănit, prin „grija” Primăriei Sectorului 1. Chapeau bas, Madamarmand!”, a scris Dan Tudorache, pe Facebook.
De cealaltă parte, autorităţile spun că au deratizat zona în care a fost surprins şobolanul şi recunosc cu seninătate că nu pot face mai mult.
„Nu se poate elimina fenomenul. Nu a reuşit nimeni chestia asta. Este bine ca şi agenţii economici – bănuiesc că sunt agenţi economici pe Calea Victoriei – să îşi desfăşoare şi ei propriul program de deratizare pentru că noi nu putem intra pe domeniul privat”, a declarat Bogdan Pascu, director firmă igienizare, conform Observatornews.
Conducerea Companiei Municipale Eco Igienizare a precizat că există un dispecerat non-stop la care se pot face reclamaţii punctuale, astfel încât să poată interveni fix acolo unde bucureştenii sesizează prezenţa rozătoarelor.
Pe 4 aprilie, primarul general Nicuşor Dan anunţa începerea tratamentului de combatere a căpuşelor şi a operaţiunilor de deratizare.
„Mâine dimineață (5 aprilie, n.red) începem primul tratament de combatere a căpușelor dintre cele patru programate anul acesta în București. Acțiunea debutează în parcuri, iar toate primăriile de sector au fost anunțate.
De asemenea, deratizarea e în desfășurare și suntem chiar înaintea programării, fiindcă timpul ne-a permis să facem și tratamente de deratizare exterioară. A avut loc deja un tratament de deratizare interioară în subsoluri, iar următorul va fi la toamnă. Anul acesta suntem într-o situație mult mai bună decât cea din 2021; avem fondurile necesare și calendarul de lucru poate fi respectat”, a mai precizat Nicuşor Dan, pe Facebook.