Imagini spectaculoase cu primele ninsori abundente din acest sezon. Se anunţă 3 zile de frig şi ninsori

La munte iarna și-a intrat deja în drepturi. A nins în toate masivele, iar pe Transfăgărășan şoseaua s-a acoperit cu un strat consistent de zăpadă. Strat de zăpădă s-a depus şi la Bâlea Lac. Turiștii care au urcat pe munte au fost surprinși de peisajul de iarnă, iar pe Transaplina, mai mulți șoferi au avut nevoie de ajutorul utilajelor de deszăpezire pentru că nu mai puteau înainta din cauza zăpezii. Drumarii acționează cu mai multe utilaje și îi avertizează pe șoferi să nu se aventureze neechipați corespunzător. Meteorologii anunţă trei zile de frig puternic, ninsorile vor ajunge şi în oraşe.
Romania TV
07 oct. 2019, 05:58
Imagini spectaculoase cu primele ninsori abundente din acest sezon. Se anunţă 3 zile de frig şi ninsori

La -3 grade Celsius, turiștii care au ajuns zilele acestea la Bâlea Lac au tremurat de frig, dar s-au bucurat din plin de zăpada de la munte. Cabanierii din zonă spun că în anii trecuți primele ninsori au căzut chiar la începutul lunii septembrie.

Transfăgărășanul este curățat în permanență. Stratul de zăpadă este unul consistent, iar autoritățile îi avertizează pe șoferi să își echipeze mașinile dacă vor să urce la munte. Sunt necesare anvelopele de iarnă și chiar lanțuri pentru roți.

În județul Prahova, pe Trasbucegi, turiștii au coborât din mașini pentru a filma peisajul acoperit de zăpadă.

Peisaj de iarnă şi la Sinaia. Imagini cu ninsoarea au fost postate pe rețelele de socializare iar reacțiile internauților nu au întârziat să apară.

Turiștii prezenți la cabana Postavărul au avut parte de zile de poveste. Și aici a nins abundent.

Noapta trecută, pe Transalpina mai mulți turiști nu mai puteau înainta pe drumul înzăpezit şi au avut nevoie de ajutorul drumarilor.

Meteorologii anunță că vremea se menţine rece în următoarele zile. Va ploua în cea mai mare parte a țări, iar în zonele montane și submontane, mai ales ale Carpaților Orientali, se vor semnala precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare.

PROGNOZA METEO SĂPTĂMÂNA 7 – 13 OCTOMBRIE

Luni, cerul va fi mai mult noros în nordul, centrul și estul țării, unde va ploua pe arii extinse, iar în restul teritoriului înnorările vor fi temporare și ploile se vor semnala pe spații mici. La munte, mai ales în Carpații Orientali și Meridionali, precipitațiile vor fi predominant sub formă de ninsoare, în zona montană înaltă se va depune strat nou de zăpadă, iar temporar vântul va avea unele intensificări, spulberând zăpada. În zonele subcarpatice, îndeosebi din Moldova și Transilvania, precipitațiile vor fi mixte. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în Dobrogea. Temperaturile maxime se vor încadra între 6 grade în nordul Moldovei și estul Transilvaniei și 17 grade în sudul Olteniei, iar cele minime vor fi cuprinse între -2 grade în Maramureș și în depresiunile Carpaților Orientali, unde vor fi condiții de brumă și 8 grade pe litoral și în vestul Olteniei.

La BUCUREŞTI, vremea va fi deosebit de rece. Cerul va avea înnorări și trecător vor fi condiții de ploaie slabă. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 13 grade.

PROGNOZA METEO MARŢI. Vremea se va menține deosebit de rece, dar se va ameliora sub aspectul precipitațiilor. Cerul va fi temporar noros în regiunile sudice, centrale și estice, unde pe arii restrânse va ploua slab, îndeosebi în zonele de deal și de podiș. Pe crestele Carpaților Meridionali și Orientali vor fi posibile fulguieli. În restul teritoriului, cerul va fi variabil spre mai mult senin. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra între 9 grade în depresiuni și 15…16 grade în Lunca Dunării și în Dealurile de Vest, iar cele minime vor fi cuprinse între -6 grade în estul Transilvaniei și 9 grade pe litoral. Spre sfârșitul intervalului, în zonele joase de relief local se va semnala ceață, iar în nordul și centrul țării, precum și în zonele subcarpatice din restul teritoriului, se va produce brumă.

LA BUCUREŞTI: Vremea se va menține deosebit de rece. Cerul va fi temporar noros, ziua și mai mult senin, noaptea, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 12…13 grade, iar cea minimă de 4…5 grade. Spre sfârșitul intervalului se va semnala ceață.

De miercuri, vremea se încălzeşte, temperaturile ajungând în a doua parte a săptămânii viitoare, chiar şi la 25 de grade.

Spynews
Cum arată casa prezentatorului de la Insula Iubirii. Radu Vâlcan și Adela Popescu au finisaje premium și au dat pe o baterie de baie 8000 de lei
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Ce a pățit un român care a traversat noaptea Bulgaria pentru a ajunge în vacanță în Turcia. Coșmar la ora 03.00: “Au ieșit două mașini, ne-au urmărit 10 km, ne depășeau și puneau frână bruscă”
Capital.ro
S-a dat ordin în România. Decizia se va aplica în curând. Ciolacu: Vor fi deduceri din impozit
Playtech.ro
Cum îți dai seama dacă ai luat virusul West Nile după o înțepătură de țânțar
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Mărturii despre brigada rusă care a fost poreclită „Triunghiul Bermudelor”: „Săracul, a nimerit în cea mai mortală unitate”
Spynews
Am aflat cine este noul iubit milionar al Emei Uta! Și-au dat întâlnire în mare secret la Mykonos | EXCLUSIV
Spynews
Bella Santiago a fost jefuită! Hoții i-au furat banii strânși în câteva luni. Artista a povestit totul, la Știrile Antena Stars |VIDEO
Evz.ro
S-au trimis ordine de încorporare. Sute de tineri, chemați în Armată
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Scenariu HALUCINANT: Andrei Versace, ucis din cauza unui politician?! Fratele lui face dezvăluiri bizare: „Sunt foarte multe ipoteze”
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Noi detalii în ancheta crimei din Brăila! Dentista Marin Gavril ar fi fost ucisă pentru că nu i-a tratat suspectului măseaua care îl durea
Capital.ro
Anunț pentru proprietarii de apartamente, case și mașini. Toți vor fi verificați
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave
substantial.ro
Două treimi din cetățenii UE îngrijorați de securitatea Uniunii Europene, relevă un sondaj
MediaFlux
TRUMP ÎNCEPE RĂZBOIUL dacă ajunge PREȘEDINTE: VA FI ȘTEARSĂ de pe HARTĂ
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!