Masculul, aflat în libertate, a fost filmat de Razvan-Florian Deju, specialistul în științele vieții al parcului. Este posibil ca prin gestul său să transmită și un mesaj de avertizare, după ce a simțit prezența omului.
Regia Națională a Pădurilor – Romsilva administrează trei nuclee de zimbri, la Bucșani Hațeg și VânătoriNeamț cu un efectiv total de peste o sută de exemplare.
Parcul Natural Vânători – Neamț este singurul loc din Europa în care există zimbri în libertate, semilibertate și în captivitate, parcul fiind inclus recent în „Top 100 de destinații sustenabile”, clasament internațional realizat de experți internaționali în turism sustenabil.
Zimbrul a fost reintrodus în România în anul 1958, la peste două secole de la dispariția sa din țara noastră, iar în urmă cu șase ani au fost eliberate primele exemplare în natură în Parcul Natural Vânători Neamț, în acest moment numărul numărul zimbrilor aflați în libertate în această arie protejată fiind de 36, între care 12 zimbri născuți liberi, dovada că proiectul este unul de succes. În timp, zimbrii eliberați și-au extins arealul la câteva zeci de mii de hectare. În semilibertate se află alte 13 exemplare de zimbru și 3 viței născuți anul trecut, iar în captivitate alte 7 exemplare.
Anual, specialiștii Romsilva eliberează noi exemplare în libertate, după un proces îndelungat de selecție, inclusiv analize genetice, și o perioadă interimară de acomodare.