Imagini tulburătoare cu Romaniţa Iovan

În lipsa pilotului Adrian Iovan, dispărut tragic în urmă cu aproape două luni, Romaniţa Iovan încearcă să fie şi tată şi mamă pentru fiul ei. Ca să-i mai aline tristeţea, şi-a dus băiatul la piscină dar nu a renuntat la doliu.
Romania TV
16 mart. 2014, 15:41
Imagini tulburătoare cu Romaniţa Iovan

După moartea lui Adrian Iovan, Romaniţa Iovan încearcă să-şi ţină copilul ocupat cât mai mult timp. Ca sa-i mai aline dorul de tatal lui, disparut inainte de vreme, creatoarea de modă face totul ca sa isi distreze baiatul. Impreuna, au petrecut o dupa-amiaza intreaga la o piscina exclusivista din Capitala, unde micutul Albert ia lectii de inot.

Chiar daca au trecut aproape doua luni de la tragica disparitie a pilotului Adrian Iovan, Romanita tot nu a renuntat la hainele de doliu. Chiar si la piscina, creatoarea de moda a preferat sa pastreze o atitudine sobra. Potrivit cancan.ro, îmbracata in pantaloni negri de piele, un tricou si cu aceeasi esarfa de doliu prinsa in par, Romanita pare inca afectata de moartea fostului sot.

Gestul pe care îl face zilnic fiul lui Adrian Iovan, în memoria tatălui său

În urmă cu două luni un avion de mici dimensiuni de tip BN2 la bordul căruia se afla un echipaj medical s-a prăbuşit într-o zonă muntoasă, la peste 1.400 de metri altitudine, la graniţa judeţelor Cluj şi Alba.

Avionul era pilotat de Adrian Iovan, fostul soţ al creatoarei de modă Romaniţa Iovan.

Câteva minute mai târziu, unul dintre pasageri anunţa autorităţile că toate cele şapte persoane de la bord sunt în viaţă, însă au mare nevoie de ajutor. Totul se întâmpla undeva în jurul orei 16.00. Toate televiziunile relatau în timp real ce se întâmplă şi cum decurge operaţiunea de salvare.

Forţe impresionante s-au mobilizat imediat pentru găsirea victimelor. Peste 100 de persoane, localnici şi autorităţi din patru judeţe, medici, paramedici, jandarmi, poliţie, salvamont au plecat spre locul în care a căzut avionul şi au scotocit fiecare metru de munte, conştienţi că starea răniţilor se agravează.

Timpul s-a scurs şi după mai bine de cinci, aeronava a fost găsită. A fost găsită de localnici şi nicidecum de autorităţi. Este strigător la cer ţinând cont că medicul Radu Zamfir, pasager în avion, a oferit prin telefon toate coordonatele. În zadar, la ei au ajuns trei bărbaţi dintr-un sat aflat la câţiva kilometri. Oamenii văzuseră la televizor ştirea prăbuşirii avionului şi au decis să plece în căutarea victimelor.

A fost prea târziu pentru pilotul Adrian Iovan şi studenta Aura Ion, care şi-au pierdut viaţa în munţi. Tânăra de doar 23 de ani a murit cu lacrimi pe faţă lăsând în urmă o familie îndurerată şi revoltată.

Mărturii cutremurătoare de la locul tragediei din Apuseni: Studenta avea lacrimile îngheţate pe faţă VIDEO

La bord se aflau patru medici – Radu Zamfir de la Spitalul Fundeni, Valentin Calu de la Elias, Cătălin Pivniceru de la Spitalul „Sf. Maria” şi Sorin Ianceu de la Spitalul Municipal din Beiuş, judeţul Bihor -, o studentă şi doi membri ai echipajului de zbor – pilotul Adrian Iovan şi copilotul Răzvan Petrescu.

VEZI ŞI Sorin Ianceu CONTRAZICE STS: Am sunat la 112 şi am dat coordonatele zonei în care s-a prăbuşit avionul

S-a aflat că echipa medicală din avion mergea de la Bucureşti la Oradea, unde urma să preleveze ficatul de la un donator de peste 60 de ani care suferise un accident vascular cerebral.

ADRIAN IOVAN a fost înmormântat pe 24 ianuarie. După ce cu o zi înainte, Aurelia Ion a fost condusă pe ultimul drum cu o durere nemărginită. VEZI IMAGINI CUTREMURĂTOARE cu ÎNMORMÂNTAREA lui ADRIAN IOVAN şi ÎNMORMÂNTAREA AUREI ION.

Medicul Radu Zamfir a făcut mărturii emoţionante despre tragedia din Apuseni. „Am urcat în acelaşi avion în care urcasem de sute de ori fără a-mi trece prin cap că se poate întâmpla ce s-a întâmplat. Lucrurile s-au desfăşurat foarte repede. Am văzut vârful copacilor şi am avut o senzaţie de moarte iminentă. Primul lucru m-am evaluat pe mine să văd dacă am ceva leziuni, după care i-am scos pe ceilalţi colegi din avion. Am ajuns şi la Adrian Iovan. Era prins în ruinele avionului. Am încercat să îl descarcerez cu instrumentarul din trusa de chirurgie. Piciorul îi era prins. Pe Aura Ion am extras-o din avion şi am întins-o la o distanţă de siguranţă”, a spus Zamfir, scrie monitorulcj.ro.

Gheorghe Giurgiu, Argentin Todea şi Gheorghe Trif, localnicii din comuna Horea care au ajuns primii la victimele accidentului aviatic din Munţii Apuseni au povestit şi ei cu lux de amănunte ce au văzut când au ajuns la răniţi.

Gheorghe Trif a făcut declaraţii emoţionante

„Eu cred că cineva nu a vrut să-i găsească. Echipele de salvare erau la zeci de kilometri distanţă de locul accidentului. Ce aveau ei să caute în zone unde nu era zăpadă?”, a declarat Gheorghe Trif.

Localnicul din Petreasa a povestit că, în momentul în care au ajuns la răniţi, au sunat să anunţe unde sunt, dar „a trecut aproape o oră până au ajuns echipe de salvare”.

„Noi ne-am întâlnit tot cu localnici pe drumul spre coborâre. Noroc că a existat doctorul Zamfir. Echipele de salvare aveau echipamente, dar nu erau la ei. Echipamentele erau jos, la maşini. La noi salvatorii au ajuns cu mâinile în buzunar”, a povestit Gheorghe Trif.

Marţi, Gheorghe Trif spunea că a trăit experienţa vieţii sale în momentul prăbuşirii aparatului de zbor.

Eu am fost plecat luni de acasă şi când am revenit am aflat de la soţie că s-a prăbuşit un avion în Munţii Apuseni. Am pus mâna pe telefon şi am sunat la 112 şi am vorbit cu doctorul Zamfir. După cum îmi povestea despre zăpada care era mare, mi-am dat seama că nu poate fi decât în zona celui mai înalt vârf de pe aici. Am sunat încă un vecin, că n-am vrut să mă duc singur. La el mai era cineva şi am plecat toţi trei cu o maşină de teren. După vreo patru – cinci kilometri maşina s-a împotmolit, am abandonat-o şi am pornit pe jos„, povestea Gheorghe Trif.

El adăuga că s-au sfătuit tot timpul cu un consătean de-al lor, şef de post în localitatea Albac, foarte bun cunoscător al muntelui.

Gheorghe Trif afirma că, după ce au străbătut mai bine de trei kilometri pe jos, prin zăpadă, prin ploaie şi ceaţă extrem de densă, au ajuns la locul accidentului.

I-am găsit în şoc hipotermic, speriaţi, dezamăgiţi, cu dureri mari, ceva de speriat. Răniţii aveau dureri extraordinare, erau disperaţi, complet îngheţaţi, erau în şoc. Hainele erau complet îngheţate pe ei, erau ca betonul. E foarte frig în vârful muntelui şi mai bate şi vântul„, spunea Gheorghe Trif.

El povestea că, împreună cu ceilalţi doi consăteni – Gheorghe Giurgiu şi Argentin Toader – a acţionat la indicaţiile doctorului Radu Zamfir.

Am acţionat la ordinele doctorului Zamfir şi i-am acordat ajutor domnişoarei care a murit. Am cărat-o în spate mai bine de trei kilometri. Iovan era deja mort„, spunea localnicul.

VEZI ŞI Facebook Adrian Iovan. Peste 24.000 de like-uri în 48 de ore, mii de mesaje şi o poezie ce-ţi stoarce lacrimi

La rândul său, Gheorghe Giurgiu afirma că în momentul în care a ajuns la locul accidentului i-a auzit pe răniţi cum strigau de durere, unul dintre ei, copilotul, fiind cu ambele picioare rupte, iar sătenii au făcut o targă din lemnele copacilor, cu o pătură, pentru a-l transporta.

Zăpada avea o jumătate de metru acolo unde erau ei. Avionul a dat printre copaci şi era răsturnat. Când am ajuns am văzut că îi făceau respiraţie gură la gură domnişoarei rezidente, pe ea am încercat să o ajutăm prima dată, dar apoi am aflat că a murit. Răniţii strigau de durere, unul era cu amândouă picioarele rupte, am făcut o targă din lemnele copacilor, cu o pătură. Le-am făcut foc, le-am dat hainele de pe mine ca să le pun pe ei, pentru că nu mai puteau de frig, mi-am dat jos maieul şi le-am făcut foc, şi am rămas numai într-o bluză mai subţire, eu nu am avut nimic, pe ei trebuia să îi ajut să se încălzească, pentru că ei au îndurat frig„, povestea Giurgiu.

Potrivit acestuia, răniţii erau în afara aeronavei, iar pilotul era prins sub avion.

Stăteau adunaţi într-o parte, iar cel cu picioarele rupte era chiar lângă avion, pentru că nu se putea mişca. I-am dat haina de pe mine că stătea pe spate, întins pe zăpadă. Au mai venit şi alţi oameni din alt sat apoi şi am încercat să îi ducem în jos cum am putut. I-am cărat cu pături, pe braţe şi în spate, numai să îi ajutăm. Erau vreo doi kilometri până la drum. Nu i-am întrebat ce au păţit, pentru că ei strigau după ajutor, erau plini de sânge, am vrut numai să îi ajutăm cum putem. După o vreme au venit SMURD, Poliţia, jandarmii”, adăuga localnicul, întrebându-se „cum se poate, totuşi, cu tehnologia existentă în prezent, să nu poată fi localizat cu precizie un avion prăbuşit„.

Medicul Valentin Calu de la Spitalul Elias şi medicul Cătălin Pivniceru de la Spitalul „Sfânta Maria”, supravieţuitori ai accidentului aviatic din Munţi Apuseni, au fost externaţi pe 4 februarie din Spitalul Judeţean de Urgenţă din Cluj-Napoca şi au ajuns la Bucureşti.

La Spitalul Judeţean de Urgenţă Cluj-Napoca a rămas internat copilotul Răzvan Petrescu, rănit în accidentul aviatic. Copilotul a fost supus, vinerea trecută, unei a treia intervenţii chirurgicale. Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Cluj-Napoca afirma că Răzvan Petrescu ar mai putea fi supus şi altor operaţii, decizia în acest sens urmând să fie luată de medici în această săptămână.

Dr. Sorin Ianceu, unul dintre cei trei medici internaţi la Spitalul Clinic de Urgenţă din Cluj-Napoca în urma accidentului de avion produs în Apuseni, a fost externat pe 3 februarie

Sorin Ianceu a fost transportat de la Cluj la domiciliul său din Oradea cu o ambulanţă deoarece starea sa de sănătate necesită un asemenea transport, potrivit Monicăi Costin, director de îngrijiri medicale la SCJU Cluj-Napoca.

Ianceu a fost internat aproape două săptămâni la secţia de Terapie Intensivă a spitalului clujean. Întrebat fiind la ieşirea din spital cum se simte, el a declarat că este „în plină recuperare” şi că abia aşteaptă să-şi vadă copiii.

Parchetul ICCJ a dispus, în cazul accidentului aviatic din Apuseni, începerea urmăririi penale pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă şi neglijenţă în serviciu. Procurorul general al României, Tiberiu Niţu, declara că în cazul accidentului respectiv pot răspunde penal atât persoane fizice, cât şi persoane juridice.Cercetările în dosarul accidentului din Apuseni sunt continuate de procurorii militari din Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (PICCJ), după ce Parchetul Curţii de Apel Alba Iulia şi-a declinat competenţa, în 4 februarie, din cauză că trebuie audiate persoane din instituţii centrale ale statului cu atribuţii în gestionarea situaţiilor de urgenţă.

În urma accidentului aviatic, secretarul de stat din Ministerul de Interne Constantin Chiper a fost demis, în timp ce directorul general şi directorul de operaţiuni ai ROMATSA au demisionat. De asemenea, Ion Burlui a demisionat de la conducerea Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă.

Tot în urma accidentului aviatic a demisionat din funcţie şi fostul ministru liberal de Interne Radu Stroe, care declara că la MAI nu s-a organizat celulă de criză şi că regretă că tragedia a avut loc în mandatul său. Citeşte: Încă un dosar penal pentru tragedia din Apuseni. Vinovaţii riscă între 5 şi 25 de ani de închisoare

DailyBusiness
CTP vrea plecarea lui Klaus Iohannis de la Președinția României: „Datoria și un pustiu de bine ce le are de făcut românilor este să plece de la Cotroceni
Spynews
Dima Trofim revine pe micile ecrane şi se alătură distribuţiei serialului original Iubire cu parfum de lavandă: „De foarte mult timp îmi doream să mă reîntorc la actorie”
Bzi.ro
Andreea Esca a întors toate privirile, cu o rochie cu un decolteu îndrăzneț! A prezentat o gală caritabilă – FOTO
Fanatik.ro
Ingredientul pe care să-l pui în salata de boeuf dacă vrei să nu-ți pice greu. Îi va da și un gust mai bun
Capital.ro
Lovitură pentru Călin Georgescu. Decizia luată chiar acum de judecătorii Curții de Apel
Playtech.ro
Se oprește curentul în Ajun și de Crăciun în județul Ilfov. Lista străzilor care nu vor avea lumină în perioada 24-26 decembrie
DailyBusiness
Klaus Iohannis l-a desemnat premier pe Marcel Ciolacu. Cum arată noul Guvern al României
Adevarul
Cuvintele greu de reprodus pe care Makaveli i le adresa Dianei Șoșoacă, înainte să-i devină consilier: „Javră penală”, „Cine te crezi, șomâldoaco?”
wowbiz.ro
Raluca Pastramă, însărcinată după divorțul de Ibrahim Ibru?! „Emoții multe, de toate felurile”
Spynews
Ghiță, Amme și George au părăsit ieri competiția Chefi la cuțite. Diseară, echipele gătesc cu ustensile în miniatură. Chef Richard: ”Cum să pregătim 14 farfurii cu jucăriile astea?!”
Spynews
Cum s-au afișat Laura și Mihai, după ce au câștigat sezonul 10 al emisiunii Mireasa. Cum decurge căsnicia lor, după show-ul matrimonial | FOTO
Evz.ro
Cea mai proastă veste a sfârșitului de an. Se umblă la bani
Ego.ro
Artista de muzică populară care a înnebunit internetul la 46 de ani! Abia o mai recunoști
Prosport.ro
FOTO. Cea mai frumoasă femeie din lume, dezbrăcată în zăpadă
kanald.ro
Le-ai văzut? Ele sunt cele două surori de 13 și 15 ani din Mehedinți care au dispărut de acasă în prag de sărbători! Familia le caută cu disperare
Cancan.ro
Când a descoperit Mircea Diaconu că suferă de cancer. A ținut totul... Fiica lui rupe tăcerea
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Demisie! Cutremur în România în cursa prezidențială: Mi-a fost bine acești 10 ani
StirileBZI
Curtea Constituțională a decis impozitarea pensiilor cu 10%!
Prosport.ro
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
stirilekanald.ro
Alex a pierit în cumplitul accident din Gorj, la doar 26 de ani. Tânărul conducea chiar dacă avea permisul suspendat
substantial.ro
Prioritatea guvernului este sprijinirea economiei, declară Kelemen Hunor
MediaFlux
AVERTISMENTUL lui DONALD TRUMP! AMENINȚĂ că va prelua CONTROLUL
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Orașul în care ninge toată săptămâna. Crăciun cu ciclon!