Coreea de Sud are acum cel mai mare număr de cazuri confirmate în afara Chinei, după ce infecțiile au crescut la sfârșit de săptămână, ajungând la un număr de 830 de victime, luni dimineață.
Scenele din afara supermarketului au fost surprinse de ziarul sud-coreean Maeil Shinmun.
Cinci dintre decese s-au înregistrat într-un spital din Cheongdo, în apropiere de Daegu, unde o serie de infecții au fost confirmate în rândul pacienților dintr-o secție de psihiatrie.
„În Daegu, numărul de cazuri noi care sunt confirmate prin teste este destul de mare, iar dacă nu reușim să punem efectiv transmisiile comunității în acest domeniu, ar exista o mare posibilitate (ca boala) să se răspândească la nivel național”, a spus ministrul sănătății, Kim Gang-lip.
El a mai precizat că oficialii din domeniul sănătății intenționează să testeze toți locuitorii orașului care prezintă simptome precum febră şi frisoane.
La nivel mondial, cazurile au ajuns acum la 80.000, cu peste 2.600 de decese, specialiștii avertizând că globul este la un pas de o pandemie (aceeași boală amenință simultan diferite părți ale globului).
Citeşte şi: MAE: Atenţionare de călătorie în Italia din cauza coronavirusului
Fostul ministru al Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a transmis, luni, pe Facebook, că este important să ştim care este situaţia exactă cu privire la virusul ucigaş şi cum să ne protejăm cât mai eficient pentru a evita infectarea.
„Este important sa stim situația exactă despre COVID-19 și in lipsa recondarilor venite de la autorități trebuie sa știm cum sa procedam! Dați mai departe!!!
Potrivit OMS virusul aparține unei familii de virusuri care pot provoca boli respiratorii la om, pornind de la o banală răceală pana la afectiuni mai severe, cum ar fi sindromul respirator acut sever si sindromul respirator din Orientul Mijlociu.
Pentru majoritatea pacienților, COVID-19 debutează și se termină în plămâni, deoarece la fel ca virusurile gripale, coronavirusurile provoacă boli respiratorii. Și simptomele sunt asemănătoare gripei: pacienții infectați cu coronavirus pot începe cu o febră și tuse care progresează spre pneumonie sau mai rău.
Citeşte şi: Epidemia de coronavirus face prăpăd în Iran. 12 oameni au murit infectaţi cu noul virus
Italia se confruntă acum cu numeroase cazuri de infecție dar și primele decese. Cum suntem aproape si avem legături strânse ne putem astepta oricand la cazuri în țară noastră. Deși situația din Italia a generat multa panica este important sa ne păstrăm calmul.
Anunțam medicul de la primele semne și ne ghidam după recomdarile lui!
Este important sa ne informăm corect, sa fim vigilenți, sa stim cum sa luam minimele masuri de siguranta„, a scris fostul ministru al Sănătăţii pe pagina de Facebook.
Coronavirusul a provocat isterie în România după creşterea numărului de cazuri de îmbolnăviri în lume, mai ales în Italia. Infecția cu coronavirus începe cu febră ușoară și tuse seacă urmate, cam după o săptămână, cu dificultăți de respirație. Ultimele statistici arată că 81% dintre cei infectați au doar simptome ușoare, 14% severe și doar 5% ajung în stare critică.